Sëmundje trofoblastike


Sëmundje trofoblastike përfshin tumoret e familjes që zhvillohen nga ind placentar. Ai përfshin: hyrje cistike (e pjesshme ose e plotë) destruiruyuschim domethënie cistike, dhe horiokartsinoma trofoblastycheskaya faqe placental tumor.

Drift fshikëzës


Drift fshikëzës është ndryshuar shtresa villous chorionic (ndryshime në formën e flluska) të cilat plotësisht (hyrja e plotë) ose pjesërisht (nishan pjesshme) zëvendëson indet normale të placentës. Përhapja e hyrjes fshikëz - një 0.5 të plotë në 1000, një pjesshme - 1.4 per 1000 shtatzëni.

Full hyrje cistike - ndodh kur dëmtohet fekondimin e vezës pa kromozomeve. Rezultati është vetëm dyfishuar kromozomet prindërore zigot praktike, një embrioni është formuar, nuk është vetëm Villi rritje. Me Karyotype 46 XX, më shpesh XY. Shkaku më i zakonshëm fshikëz dhe provuar paplotë është shtuar dy spermës fekonduar një vezë. Në këtë rast qelizat përmbajnë kromozome shtesë, e cila çon në faktin se embrioni nuk zhvillohet. Kështu ka tryployidiya - Qelizat kanë 69 kromozome. Fetusi është triploids karakteristika: defekte të shumta. Megjithatë, duhet theksuar se cistike paplotë domethënie zhvillimit ende të mundshme të një fetusi të qëndrueshme.

Foto klinik i cistike skidding karakterizuar nga:

• gjakderdhje nga trakti gjenital (në 97% të rasteve) në tremujorin e parë, si pasojë e shkëputjes së flluskë hyjnë decidua;
• Rritja e mitrës që nuk i plotëson shtatzëninë - mund të shkaktojnë akumulimin e gjakut dhe Chorionic parregullt e rritjes;
• preeclampsia - në 27% të grave shtatzëna me eklampsia zhvillon rrallë, e karakterizuar nga proteina në urinë, tensioni i lartë i gjakut, hyperrefleksyey;

• helmim gjaku, të vjella pakontrollueshme shtatzënë - trazirat e mundshme të rënda electrolyte;
• hyperthyroidism
• emboli pulmonare degët arterie
• cysts ovarian

Metodat kryesore diagnostike përfshijnë:
• ultratinguj - metoda kryesore e diagnozës së hyrjes fshikëz
• Një test i gjakut për hCG - zbulimin e hCG β-nën-njësi të më shumë se 100 000 IU / L dhe më lart, e kombinuar me faktorë të tjerë, të besueshme mund të tregojnë skidding cistike
• mitër, shumë më tepër termi predpalahaemoho, shoqëruar me gjakderdhje në tremujorin e parë - një shenjë karakteristike.

Trajtimi - menjëherë pas diagnostikimit të komplikimeve të rënda duhet të lehtësojë fshikëz domethënie. Pas stabilizimit të hyrjes duhet të evakuohen. Metoda më e butë në këtë rast - aspiratë vakum të mitrës. Për pacientët të cilët nuk planifikojnë të kenë fëmijë - zhdukjen e kancerit.

Pas hyrjes fshikëzës evakuim është e nevojshme për të matur nivelin e hCG β-nën-njësi të cilat duhet në mënyrë progresive të ulur dhe të normalizuar për 9 javë pas evakuimit. Shtatzënia lejohet pas vëzhgimit.

Moti zakonisht është e favorshme, por në rreth 15% të pacientëve me tumor trofoblastike është rezultat, nga të cilat 4% metastatic. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për pacientët e moshuar (mbi 40 vjet - 37%). Sipas të dhënave të fundit të ndihmës (drejtuar) kimioterapia ul rezultatin e rrezikut në trofoblastycheskoho tumor.  

Tumoret Trofoblastycheskoho

Horionkartsinoma (sinonim - chorionepiteliomae) - një formë e sëmundjes malinje trofoblastike, e cila ndodh pas hyrjes fshikëzës, abort (25%) apo pas lindjes (20%). Kjo ndodh rrallë. Vendndodhja më e zakonshme - mitra, në vendin e implantimin e vezes.

Horionkartsinoma rrallë gjatë shtatzënisë. Horionkartsinoma shtatzënisë zarakterizuetsya shkallë të lartë të keqdashje, duke çuar në plagë metastatic në orhanazh largët. Simptomat për një kohë të gjatë nuk mund të jetë. Moti në përgjithësi pafavorshme.

Simptomat më të zakonshme janë:

• gjakderdhje nga trakti gjenital që nuk mund të ndalet pas scraping kërkojnë procedura të përsëritura - nevojën për curettage përsëritur - një figurë karakteristike.
• purulent dhe shkarkimi i lëngshëm nga trakti gjenital - lidhur me faqet e tumorit qelbëzimit, e cila nuk është aq e rrallë.

• Pain - autoriteti tipik rritje.

Për diagnozë horionkartsinoma kryesore ultrazërit metodë ostaestya. Përveç kësaj, ajo mund të përdoret gjithashtu: gjaku biokimike (ju mund të përcaktojë lactogen placentar, estriol, njeriut chorionic tyreotropyna etj), hysteroscopy, MRI, CT, etj, në diskrecionin e specialistit.

Tumor trofoblastike i faqes placentar - një tumor i rrallë. Karakterizuar nga një rritje invazive (në trup mur), metastazë e rrallë. Në mënyrë tipike Kimioterapia me pak efekt.

Tumoret fazë trofoblastike (Skema thjeshtuar):

Faza I - tumori është i kufizuar nga mitra
Faza II - shkatërrimi i mitrës, vaginë, Settings,
Faza III - metastases në mushkëri (pavarësisht nga lezione gjenitale)
Faza IV - metastases largët, përveç metastases të mushkërive

Në kohën e diagnozës në 80% të pacientëve kanë metastaza në mushkëri. Identifikimi në gjoks X-ray. Metastases mëlçisë vërejtur në 10% të rasteve të tumoreve shpërndarë trofoblastike.

Trajtimi tumoret trofoblastike kryesisht varet nga faza e sëmundjes për pacientin dhe dëshirën e saj për të vazhduar për të pasur fëmijë. Ne pergjithesi, trajtimi kryhet ne skemat e mëposhtme:

Faza I - monohymyoterapyya; çrrënjosja e kancerit dhe kimioterapia ndihmës; në zhvillimin e rezistencës kimioterapia
Faza II - III - monohymyoterapyya; kimioterapia; Linja kimioterapia 2
Faza IV - kimioterapi, radioterapi në një dozë totale prej 30 komplikimeve kirurgjisë gy; kimioterapia rajonal për metastases mëlçisë