Kanceri i penisit


Kanceri Penile - tumor malinj që zhvillohet nga indet e penisit, e cila zotëron të fatkeqësisë rritjen dhe aftësinë për të përhapur nëpër trup në formë të metastases.

Shkaqet e kancerit penile:


  • Phimosis - një shkelje e zbulimit të penisit glans. Është vërtetuar se tsyrkumtsyzyya ("zvogëlimin" e lëkurës e prepucit) minimizon rrezikun e zhvillimit të tumorit. Përkundrazi, një model i tillë është për shkak se rrethprerja parandalon akumulimin e smegma
  • Inflamacion kronik i mukozës së penisit glans dhe lafshë e penisit.
  • Infeksioni me viruset lyth njeriut, veçanërisht llojet e 16 dhe 18.
  • Disa proceset beninje dhe sëmundjeve të trashëgueshme.

Simptomat e kancerit penile

Shenjë e parë është pamja e lëkurës modifikuar në formën e një rruzull të dendur apo ulçerë që rritet gradualisht rritet në përmasa, por fillimisht pa dhimbje. Seksioni i ndryshuar mund të gjendet në lëkurë dhe në penis mukozës.

Foto: simptomat e kancerit penile

Më vonë u bashkuan me dhimbje në zonën e ndryshuar, e mundshme shkarkimin pidhi nga sipërfaqja e saj me një erë të pakëndshme, gjak në urinë dhe dhimbje gjatë urinimit.

Në identifikimin e ndryshimeve të tilla duhet të kontaktoni menjëherë një urolog, i cili do të shqyrtojë dhe, nëse është e nevojshme, një numër masash diagnostike (scraping e zonës së prekur, çaj nyjet limfatike të zgjeruar).

Nëse është e nevojshme, ekzaminim me ultratinguj shtesë e penisit në humbjen (për të studiuar thellësinë e rritjes së tumorit, tërheqjen e uretrës), nyjet limfatike inguinale dhe organet e brendshme.

Trajtimi i kancerit penile

Rezultatet më të mira mund të arrihen nga trajtimi kirurgjik: në tumoret e vogla - operacion beninje orhanosohrannoe projektuar për të ruajtur funksionin e organeve; me tumore përtej kokë dhe janë të mëdha - amputation e penisit.

Trajtime të tilla si terapi rrezatimi, kimioterapia dhe trajtimin lazer paefektshëm dhe të japë një përqindje e madhe e përsëritjes tumorit.