Kanceri i mitrës tub


Sot, kanceret e tub mitrës deri 0.3% e tumoreve malinje të organeve gjenitale femërore, duke qenë në këtë mënyrë shumë të rralla oncogynecology sëmundje. Pothuajse të gjitha kanceret e tubave fallopiane janë epiteliale në natyrë. Sarkomat janë tepër të rralla.

Shkaqet e kancerit tub fallopian


Kanceri Tubi fallopian më shpesh ndodh në mes të moshës 50-60 vjet. Faktorët e rrezikut për këtë tumor është i panjohur. Histologjike dhe natyra e strukturës së saj, dhe procesi në drejtim të rrymës ngjan kancerit Tubi fallopian kancerit ovarian, kështu që diagnoza dhe trajtimi i këtyre sëmundjeve mund të jetë i ngjashëm. Tubat fallopiane shpesh ndikon dytë me kusht fillestar vezore, mitrës, traktin gastrointestinal, gjirit

Simptomat e kancerit fallopian tube

Treshe klasike e simptomat e kancerit tub fallopian përfshijnë:

• harlisur i holluar me ujë apo shkarkesë nga organet gjenitale,
• dhimbje barku, shurdhim në bark.
• Formimi i pelvisit tre-dimensionale.

Shenjat klinike të kancerit Tubi fallopian fshirë. Shkarkimi i holluar me ujë apo të përgjakshme nga organet gjenitale - simptomë më e zakonshme e tumorit. Kjo ndodh në 50% të rasteve. Në rastin e shkarkimit pa shpërblim i holluar me ujë apo të përgjakshme nga traktin gjenital të femrave të grave para dhe postmenopausal gjithmonë duhet të përjashtojë kancerin tubën fallopiane. Ndonjëherë kanceri Tubi fallopian është një gjetje e rastësishme gjatë hysterectomy me shtojca në sëmundje.

Provim

Metodat kryesore diagnostike përfshijnë:

• historia mjekësore, një ekzaminim i hollësishëm, provim
• ultratinguj
• MRI
• Një biopsi e mitrës
• laparoscopy diagnostike dhe laparotomy

Ashtu si kanceri ovarian, fallopian disseminiruet kanceri tub (shpërndarë) kryesisht nga kontakti, kryesisht duke zgjeruar peritoneum. Deri në kohën e diagnozës në 80% të pacientëve kanë metastaza brenda zgavrën e barkut. Tubat fallopiane përmbajnë sasi të mëdha të anijeve limfatike nëpër të cilat rrjedhin limfatike në mesit dhe limfatike legenit nyjet, kanceri i tubave fallopiane janë vërejtur shpesh metastaza lymphogenous. Humbjen nyjet limfatike mesit zbuluar në 33% të pacientëve.

Aktualisht Klasifikimi që përcaktojnë faza e kancerit të tubit të mitrës nuk është formuluar. Zakonisht përdorin një klasifikim të modifikuar projektuar për kancerin ovarian. Faza tumor përcaktohet nga rezultatet e laparotomy. Në mënyrë tipike, fazat e mëvonshme të kancerit të mitrës tub vërejtur më pak se kanceri ovarian. Kjo është për shkak të faktit se pacientët zakonisht ende shkoni te mjeku për shkak të shkarkimit nga organet gjenitale.

Trajtimi i kancerit fallopiane tub

Kancer trajtimi i tubit fallopiane është siç ngjashme me kancerin ovarian. Trajtimi zakonisht kirurgjikale. Vëllimi minimale e operacionit - heqja e formimit zakonisht nuk është e pranueshme. Në kancerit, Tubi fallopian treguar hysterectomy me shtojca dhe heqje ose heqjen e omentum madhe. Kur shpërndahet kancerin e operacionit mitrës tub duhet të mbajnë karakterin tsitoreduktivnoy (heqjen maksimal të tumorit primar deri në masën e mundshme).

Kur monochemotherapy përdorur shpesh alkylyruyuschye fondet dhe cisplatin. Në kancerit, Tubi fallopian duhet të përdoret e njëjta regjim që e kancerit ovarian.

Përkundër faktit se terapi rrezatimi është përdorur gjerësisht në kancerin e mitrës tub në të kaluarën, roli i saj në trajtimin e kësaj sëmundjeje mbetet e paqartë. Pacientët zakonisht mbahet terapi largët rrezatimi në zonën e legenit, por tumori përhapet përtej përdorimit palogjikshme e radioterapi në vitet e fundit me tumore mikroskopike e mbetura, ose në mungesë të tyre të propozuara për të kryer rrezatim të barkut dhe legen.

Fallopian Moti kanceri tub

Shkalla e mbijetesës pesë-vjeçar për kancerin e tuba fallopiane është rreth 40%. Në mënyrë tipike, kanceri Tubi fallopian diagnostikuar para kancerit ovarian, për shkak të pranisë së ankesave, por në mungesë të diagnostikimit të kundërtën komplikuar dhe ndodh më vonë se diagnozën e kancerit ovarian. Moti përcaktuar kryesisht nga fazën e tumorit. Kjo shpjegon se mbijetesa 5-vjeçar në fazën e kancerit I tubat fallopiane, sipas literaturës, është vetëm 65%. Megjithatë, ne nuk duhet të harrojmë se kanceri i tubit të mitrës kuptohet dobët dhe shumë të dhëna nuk është mbështetur nga hulumtimet e vërtetë.

Sarkomat fallopiane tub janë zakonisht kartsynosarkomy. Ata janë shumë të rralla, të moshës 50-60 vjet dhe zakonisht diagnostikuar në fazat e mëvonshme. Gjatë operacionit duhet nëse është e mundur heqjen e tumorit primar dhe të gjitha metastaza brenda zgavrën e barkut. Pastaj, një kombinim i kimioterapisë bazuar në cisplatin. Moti i keq - shumica e pacientëve me sarkomë vdesin brenda 2 viteve.