Kanceri i vaginës


Ndër të gjitha mill oncogynecology sëmundjeve tumorale zënë një frekuencë më të ulët në popullatën. Shpesh kjo plosokokletochnyy kancerin vaginale. Është e nevojshme të bëhet dallimi në mes të kancerit vaginale, e cila ka një natyrë primare dhe një që ishte rezultat i kalimit nga e mitrës.

Arsyet për kancer vaginale


Shkaku i kësaj sëmundjeje nuk është ende i qartë. Supozohet se ajo është e njëjtë si kanceri i qafës së mitrës, mund të shoqërohet me virusi lyth njeriut. Shpesh të lidhura me kancerin e qafës së mitrës.

Mosha mesatare e pacientëve me tumor squamous qelizë e vaginës - 60 vjet. Frekuenca pas tumor squamous qelizë dhe adenoma izoluar, karcinoma e vaginës dhe e sarkomat të ndryshme, por rastet e shumë më të ulët të tyre.

Simptomat e kancerit vaginale

Manifestimi më i zakonshëm i kancerit të vaginës - gjakderdhje apo shkarkimit tjetër nga trakti gjenital. Në fazat e mëvonshme të mundshme mbajtjen e urinës, urinim i shpeshtë, hematuria. Çdo dëmtim në murin posterior vaginale mund të jetë kapsllëk, tenesmus, gjakderdhje në feces. Shpesh tumor është lokalizuar në të tretën e sipërme të vaginës, në murin e tij të pasme.

Provimi për kancer të dyshuar të vaginës

Kanceri vaginal mund të dyshohet kur shihet nga vagina apo zbulimin e qelizave të tumorit në egra citologjike nga qafën e mitrës. Metodat kryesore diagnostike përfshijnë:

• Shqyrtimi bimanual dhe hetimi i qafës së mitrës në pasqyra, shqyrtimi i vaginës
• Smears për Citologjia. Me një rezultat negativ - mund të kryejnë biopsi.
• Kolposkopi - mund të zbuluar lezione në të tretën e sipërme të vaginës.
• ultratinguj - për të diagnostikuar nyjet limfatike dhe mëlçinë

• CT - për diagnozën e metastazave të largët

Fazat e kancerit të vaginës

Lezionet malinje e stadiruyut vaginë vijon:

• Faza 0 - Kancerit në situ
• Faza I - tumor i kufizuar në muret e vaginës
• Faza II - vlen për të indeve të buta, por nuk kalojnë në mur legenit
• Faza III - tumor shkon në mur legenit
• Faza IV - përhapet përtej legen apo pushton Mukoza e fshikëz apo rektum. Ky version - A - tumor pushton fshikëz dhe rektum; B - është një metastases largët.

Përhapja e kancerit të vaginës është kalimi direkt në indeve të buta të vendosura pranë organeve (fshikëz, rektumit), më shpesh në fazat e mëvonshme, lymfohenno. Metastases në organet e largëta (mushkëritë, mëlçisë) shfaqen në fazat e mëvonshme të sëmundjes.

Trajtimi i kancerit vaginale

Trajtimi zakonisht varet se cilën fazë të sëmundjes për pacientin, të dhënat e laboratorit dhe metodat instrumentale e ekzaminimit.

Kirurgjia nuk është përdorur shpesh. Në fazën e kancerit I të vaginës mund të:

- hysterectomy zgjatur (heqja e mitrës me qafën e mitrës, nyjet limfatike rajonale);
- në qoftë se operacioni ka qenë i durueshëm - Hiq të tretën e sipërme të vaginës.

Në mungesë të qelizave të tumorit në skajet e heqje të metastases në nyjet limfatike dhe trajtim të mëtejshëm nuk është treguar.

Në më vonë fazat operacion të mundshëm - ekzenteratsiya legen me lymphadenectomy legenit dhe mesit.

Terapi Sot rrezatimi është përdorur gjerësisht. Për tumoreve të vogla sipërfaqësore, terapi rrezatimi është përdorur brenda vendit. Në raste të tjera, fillimisht kryerjen radiotherapy jashtëm rreze dhe pastaj brenda dhe terapi rrezatimi intersticiale.

Moti në tumoret e vaginës

Moti në tumoret në diagnostikimin e hershëm të vaginale relativisht të favorshme. Megjithatë, për shkak të zbulimit në fund dhe fillimin e vonuar të trajtimit, mbijetesës pesë-vjeçare tani për tani nuk i kalon 43%. Që nga kanceri vaginal është jashtëzakonisht e rrallë, pacientët me këtë patologji duhet të dërgohet në një spital të specializuar sa më shpejt të jetë e mundur.