Ngushtimi i fushave vizuale


Kur fusha e glaukomës vizuale pacienti shënuar përkeqësim, ngushtim gradual të fushës vizuale e hundës së parë, atëherë pjesën qendrore. Pavarësisht nga fakti se fusha e parë janë reduktuar dhe në shumë sëmundje neurologjike, pikturë Grindja fusha vizuale në glaukoma karakteristikë të mjaftueshme.

Ngushtimi i fushave vizuale ndodh kur adenoma e hipofizës (me hyperprolactinemia mundshme shoqërues), si rezultat i ngjeshjes së saj në rritje dhe zonën e trurit përgjegjëse për vizionin.

Fushat e testit të optometrist ushtron pajisje speciale treguar.


Për çfarë mjekët i referohen ngushtimin e fushës vizuale

  • okulist
  • neurolog