Skuqje e syrit


Simptomat si sytë e lënduar:


• hemorragji në sy
• Conjunctivitis
• sy Kuq
• Red Eye

Skuqje e syrit, i quajtur gjithashtu konjuktivit, është skuqje dhe acarim të membranave (konjuktiva), brenda një shekulli dhe membranave që mbulojnë të bardhët e syve. Këto Membranat reagojnë në një gamë të gjerë të bakteret, viruset, të shkaktojë një reaksion alergjik ndaj substancave të huaja dhe irritues. Format virale dhe bakteriale e konjuktivit janë të zakonshme në fëmijëri. Arsyeja kryesore "Syri i Kuq" është një infeksion viral ose alergji.

Artikuj rreth syve të kuq

• skuqje e syve

Sëmundje, të cilat mund të shkaktojë skuqje e syve

• Alergjia
• spondylitis ankylosing
• sindroma Behçet
• Ethet Hay (alergjik ndaj polenit) 
• semundja inflamatore e zorreve, probleme zorrëve
• Elb
• Artrit Psoriatic
• artrit reaktive
• polihondrit periodik (polihondrit, inflamacion disa kërc)
• Rheumatoid arthritis
• sarkoidosis
• sindroma Sjogren
Granulomatoza e Wegener •

Mundur shkakton skuqje të syve

• acarim Kimike (pastrues, aerosols, tymi, smogu, ndotësit)

• Klamidia është më e zakonshme në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.
• Infeksioni (bakteriale, virale)
• pterihiuma
• Hemorragji subconjunctival
• Trauma (p.sh., konsumuarit corneal)

Shembuj të drogës nga sytë e lënduar

• CETIRIZINE, Zyrtec
• frksofenadin ziterjonik dhe pseudoefedrin, Allegra-D
• frksofenadin ziterjonik, Allegra
• loratadine dhe pseudoefedrin, Claritin-D
• loratadine, Claritin, Claritin RediTabs, Alavert, të tjerët

Për çfarë mjeku për të adresuar me sy të kuq

  • Allergist
  • okulist (mjeku sy)