Ndjenja e thatësi në sytë


Simptomat si sytë e thatë:


• Syri kimik
• Xerophthalmia

Sytë e thatë mund të jetë një reagim normal për të motit apo medikamente. Sy thatë mund të jetë gjithashtu rezultat i sëmundjes përkohshëm ose kronike. Lotët nga gjëndër lotsjellës, ndodhet ???, dhe kalojnë nëpër ngushticën e qepallë. Lotët janë të përbërë nga uji, mineralet dhe antitrupat. Moisturize përparme e syrit, kornea, është e rëndësishme për të parandaluar dëmtimin e kornea.

Sëmundja çon në sytë e thatë

• Blepharitis
• Burns (ndihma e parë)

• sindroma Sjogren

Shkaqet e mundshme sytë e thatë

• Konjunktiviti (p.sh., infeksionet)
• Medikamente (recetë dhe jo recetë)
• sëmundje neurologjike (në kundërshtim me lacrimal nervore gjëndër ose muskujve shekujve)
• Sëmundjet e gjëndrës lacrimal (tumor apo sëmundjeve infiltrative tilla si sarkoidosis)
• lëndimit
• Moti (veçanërisht të ngrohtë, e thatë, me erë)