Nervor dridhje Syri TIC nervor


Simptomat janë të ngjashme me twitching e syrit:


• blepharospasm • shekullit Tick • • TIC nervor qepallat twitching

Dridhje sy - muskujve pavullnetshme shekulli vrull. Blepharospasm është një term mjekësor për shekullin twitching. Dridhje Century zakonisht ndodh çdo disa sekonda dhe zgjat për disa minuta. Ajo mund të vijnë e të shkojnë për disa ditë ose javë. Ndonjëherë kur ju mbyllni dridhje sy u ndal, por kjo nuk është gjithmonë rasti.

Në shumicën e rasteve, shkaku twitching qepallat nuk mund të gjendet. Megjithatë, disa faktorë të mjedisit dhe të sjelljes mund të rrisë qepallat twitching, të tilla si kafeinë, stresi dhe pirja e duhanit. Qepallat twitching gjithashtu mund të shoqërohen me acarim apo infeksion të syrit. Në raste të rralla, twitching qepallat, zakonisht kur ata janë të shoqëruar nga lëvizjet e tjera të çekuilibruar mund të jetë një simptomë e çrregullimeve kronike neuromuskular të tilla si sindromi Tourette.

Blepharospasm - një gjendje kronike e karakterizuar nga lëvizje jonormale ndezje në të dy sytë, është e rrallë. Vrull Hemifacial përfshijnë lëvizjet e pavullnetshme e muskujve rreth syve dhe gojës në vetëm një anë e fytyrës.

Dridhje sy zakonisht nuk është e shoqëruar me dhimbje dhe shqetësimit të kufizuar të vogël. Visual dëmtim nuk ndodh nëse vrull nuk të çojë në mbylljen e syrit. Në mënyrë tipike, vrull vjen vetë, pa pasur nevojë për trajtim.

Toksina botulinum (Botox) injeksione janë përdorur për të lehtësuar twitching me sy me sëmundje kronike të tilla si blepharospasm dhe vrull hemifacial.

Sëmundje, e cila mund të shkaktojë twitching sy

• Conjunctivitis
• Probleme nervore fytyrës dhe paralizë Bell
• sëmundja e Parkinsonit
• Stresi
• Tourette Syndrome

Shkaqet e mundshme të twitching sy

• blepharospasm
• corneas acarim, sytë e thatë 
• një objekt të huaj në sy
• Trajtimi i vrull hemifacial
• Mungesa e gjumit adekuate
• Efektet anësore Ilaçet
• Ndjeshmëri ndaj dritës
• Lodhja

• Red Eye

E cila kontaktoni doktorin me sytë twitching

  • okulist
  • neurolog

Shembuj të drogës nga twitching sy

• toksina botulinum tipit A, Botox