Vizion të dyfishtë para syve të mi


Vizioni i dyfishtë manifeston vizionin e objekteve në kopje të dyfishtë ose turbullira konturet e subjektit (ai dyshe, por nuk do të plotësisht roz'yizhdzhayetsya në drejtime të ndryshme). Ka dyfishuar horizontalisht, vertikalisht dhe diagonalisht. Është e rëndësishme për të vlerësuar distancën midis dy imazheve të të njëjtit subjekt dhe pozitën e syve, ku distanca është maksimale dhe minimale. Shkaqet kryesore të sëmundjeve dhe duke çuar në vizionit të dyfishtë paraqitur në tabelë.

Sistemi nervor qendror (qendra e trurit përgjegjëse për funksionimin e muskujve të syrit)

Goditje, tumor, aneurysm vaskulare, skleroza e shumefishte, dëmtimi traumatik i trurit, edemë cerebrale, infeksion, vasculitis

 

Humbjen e sistemit nervor periferik

Sëmundjet e oculomotor, abducens bllok nervore dhe diabetit, vasculitis

 

Shkelja e transmetimit neuromuskular

Miastenia gravis

 

Muskujt Humbjen

Enfetsalomiopatii mitokondriale, miotonichna distrofia, distrofia muskulare, sëmundje tiroide


Duke kaomu mjek dvoenyy kontakt me sy

  • Doktor Ambulanca
  • mjeku syve (okulist)
  • Endocrinologist
  • neurolog