Sytë e përlotur, lotim të vazhdueshëm, sytë e përlotur


Simptomat janë të ngjashme me marramendës:


• holluar me ujë
• sytë e përlotur
• lot në sy

Marramendës është një funksion normal i syrit. Marramendës tepruar mund të jenë simptomat e shëndetit ose sëmundjes. Gjëndër lacrimal sekreton lot. Lotët janë të përbërë nga uji, mineralet dhe antitrupat. Lotët lagur pjesën e përparme të syrit, kornea, është e rëndësishme për të parandaluar dëmtimin e kornea. Lotët bien në sy e kancerit përmes kanaleve - të lotsjellës kanal. Nëse kanal lot irrituar, sytë e përlotur mund të bëhet e tepruar.

Sëmundjet që mund të shkaktojnë marramendës

• Alergjia 

Shkaqet e mundshme përlotur

• Thanë (depresioni, trishtim, dhimbje ose trishtim)
• Infeksionet (viruset, trachoma)
• Medikamente
• Bllokimi i gypit lotsjellës (dëmtim ose sëmundje infiltrative tilla si amiloidosis apo sarkoidosis)
• Trauma (nga objektet në sy apo goditje direkte, të temperaturave të ulëta ose të larta)

Për çfarë mjeku për të adresuar në marramendës të vazhdueshëm

okulist (mjeku sy)