Purulent bursit


Purulent bursit - një inflamacion purulent i synovial nyje çanta. Çanta synovial vendosura rreth nyjeve të mëdha dhe tendons në projektimin e madhe, përfaqësojnë një zgavër të mbyllur të mbushur me një sasi të vogël lëngu synovial. Funksioni i qeseve kyçeve është për të reduktuar fërkime dhe ndërhyrje mekanike në mes të tendons, muskujt dhe kockat gjatë lëvizjes në joints. Për këtë arsye, çanta të përbashkëta, gjithmonë stresi prirur mekanik shpesh ndikon në proceset inflamatore. Agjentët infektiv të marrë në të hapur dëmit synovial qese, si dhe lezione purulent vendosura afër (celuliti nënlëkurës, erizipelë, vlim, purulent artrit dhe të tjerët).


Shkaqet e purulent bursit.

Bursit purulent zhvillohet si rezultat i bakteriale qese zgavër infeksion. Agjentët janë kryesisht staphylococci dhe streptokoket. Zhvillimi i bursit në shumicën e rasteve paraprirë nga trauma mekanike. Mikroorganizmat marra depërtojnë abrasions lëkurës dhe gërvishtjet në një qese zgavër. Dëme të drejtpërdrejtë çanta synovial në pothuajse të gjitha rastet e çon procesin inflamator. Kështu inflamacion fillestar është karakteri i lëngshëm ose fytit. Në mungesë të procesit të duhur të trajtimit të futet në fazën e inflamacionit purulent. Me procesin e trajtimit të pamjaftueshme mund të marrë një kurs kronike.

Shpesh sëmundja është një profesionist lidhur me pozicionin e detyruar në bazë të bërryla, gjunjë (p.sh., engravers, artistë, derëtarëve zgjatur veshur peshat mbi shpatullat e tij). Dhe gjithashtu ndodh gjatë pozitë të zgjatur statike në bazë të tyre në alkool ose drogë.

Prania e vatrave të infeksionit Aty pranë, lezione të lëkurës pustular (pyoderma) në mënyrë të pavarur mund të negociojë sëmundjen, dhe për të kontribuar për një tranzicion më të shpejtë në fazën purulent me trauma mekanike.

Simptomet e purulent bursit.

Të prekura më shpesh çanta bërryl, gju dhe shpatull nyje.

Kur inflamacion i qeseve të lëngshëm kyçeve për shkak të akumulimit të lëngjeve në lumenin e qeseve është rritja e saj në madhësi dhe në të përbashkët formuar ënjtje të përshkruara mirë, zakonisht pa dhimbje, firmë në prekje dhe nuk e pengon lëvizjen e përbashkët, një projeksion të cilën ajo është e vendosur.

Kur lidh infeksion, dhimbje ënjtje në lëkurë mbi kuqëlon, bëhet e nxehtë në të prekur, ka ënjtje të indeve përreth, temperaturën e trupit në 37,5 ° C dhe më lart. Skuqje dhe ënjtje mund të përhapet përtej kufijve të formimin e tumoreve, duke sugjeruar mundësinë e zgjatjes së procesit të rrethon qese synovial formimin anatomike purulent. Në prani të një thekshëm qese përdredhura në zgavrën e saj mund të vijnë hniynevidokremlyuvane (foto më poshtë).

 

Photo1. Purulent bursit bërryl

Foto 2. akute bursit të përbashkët gju

Kjo foto klinike është karakteristikë e bursit të gju dhe bërryl joints. Me bërryl bursit ënjtje do të jetë e vendosur në krye të bursit bërryl në gju - sipërfaqen e përparme e kupë (bursit prepatellyarnyy).

Çdo dëmtim të çanta synovial në sup përbashkët, dhimbje në rrëmbimin dhe të brendshëm rotacionin e gjymtyrë e sipërme, e cila është e lidhur me një qese në muskuj që kryejnë këto lëvizje. Lëvizshmëria e sup me inflamacion purulent përmes dhimbjes dhe qelb presion të kufizuar. Ka mezhmyshechnyh brazdat e qetë në të përbashkët, rritjen e përbashkët, por vetëm në sipërfaqen e jashtme të shpatullën.

Ekzaminimi me purulent bursit.

Nëse ju keni këto simptoma duhet të kontaktojnë një klinikë kirurg në komunitet. Ajo duhet të dhurojnë gjak në një analizë të përbashkët dhe nivelin e glukozës (sheqerit), gjaku dhe urinalysis. Përcaktimi i glukozës në gjak është e nevojshme për të përjashtuar praninë e diabetit, dhe për të përcaktuar nëse ndonjë ashpërsia korrigjim dhe trajtim. Metodat instrumentale e ekzaminimit është përdorur rrallë për shkak të foto të qarta klinike. Megjithatë, në rastet e dyshimit dhe në vend atipike e bursit (për shembull, në hip përbashkët) mund të përdorin metoda të tjera. Këto të fundit përfshijnë radiografi të përbashkët dhe ultratinguj.

Radiografi eliminon inflamacion të përbashkët në zgavrën e përbashkët. Ultratinguj përcakton lokalizimin dhe madhësia e zgavrën, ju lejon për të kryer birë diagnostike nën ultrazërit.

Çaj çanta kyçeve zgavër të vlerësuar përmbajtje të lëngshme për të përcaktuar natyrën e saj.

Sëmundja e vetme e cila duhet të jetë e diferencuar purulent bursit - një artrit qelbëzuese. Dallimi në mes tyre qëndron në lëvizjen e ruajtjes në të përbashkët me bursit. Kur dhimbje arthritis dhe lëvizje të kufizuar ashpër. Kur dhimbja bursit ndjerë rreth të përbashkët, jo brenda.

Trajtimi i purulent bursit.

Trajtimi konservativ i akute bursit e mundur vetëm me inflamacion i lëngshëm. Në raste të tilla ymmobylyzuyut dorën në sheshe, kryerjen e përbashkët qese çaj evakuimin e përmbajtjes lëngshme, qese zgavrën është e larë me zgjidhje antiseptik. Në vijim të çanta rajonit imponojë shtrënguar fashë fashë elastike.

Me qëllim të përshpejtimit resorption përshkruar fizioterapi, ngrohje të thatë, UHF-terapi, terapi me ultratinguj dhe të tjerët.

Kur purulent natyra e autopsisë duhet purulent fokusin me heqjen e pjesshme të mureve të qeseve të përfshira në procesin inflamator, përpunimin zgjidhje me gojë antiseptik dhe mbajtjen plagë të hapura që shëruar nga qëllim dytësor. Shpesh shërimi është i ngadalshëm për të formuar fistulat me shkarkimin lëngshëm, për shkak të prodhimit të qese fluide.

Në rrjedhën e bursit korrente qelbëzues tregon prerje të plotë të qese synovial. Në periudhën postoperative parashikuar Terapia me antibiotikë, fizioterapi dhe qetësues, ju lutem.

Komplikimet e bursit qelbëzues.

Në mungesë të trajtimit në kohë është purulent muret bashkim çanta synovial dhe procesi shtrihet në strukturat fqinje. Si rezultat, në zhvillim:

• abscesi - nënlëkurës purulent bashkim dhe hapësirat intramuskular celulare që shoqëruan skuqje tranzicionit dhe ënjtje në lëkurë;

• lymfanhyt - inflamacion të kanaleve limfatike lëkurës që janë të dukshme në formën e rrjetë apo kanalet ngjyrë të kuqe në lëkurë e centripetal qëllim purulent fokus;
• lymphadenitis - inflamacion i nyjave limfatike të cilat limfatike rrjedh nga lezionet purulent, mund të rezultojë në formimin e një abscesi;
• artrit qelbëzuese - procesi i tranzicionit në të përbashkët ardhshëm purulent në shkelje të lëvizshmërisë së tij.

Parandalimi i purulent bursit.

E vetmja mënyrë e parandalimit është për të parandaluar ndikimin traumatik mbi çanta synovial rajon, trajtimin në kohë të proceseve purulent në nyje.

Përdorimi i mjeteve juridike popullore nuk është racional, si do progresion i procesit purulent dhe zhvillimi i komplikimeve. Sepse vetë e rrezikshme dhe mund të çojë në pasoja tragjike.

Një rezultat pozitiv në këtë sëmundje është e mundur vetëm në një apel të hershme për ndihmë mjekësore. Kujdesuni për shëndetin tuaj. Është më mirë të mbivlerësohet simptomet tuaja, se sa më vonë të kërkojë ndihmë mjekësore.