Osteoarthritis Osteoarthritis


Osteoarthritis (osteoarthritis) - Sëmundje degjenerative të përbashkët lidhur me degjenerim të ngadaltë dhe shkatërrimin kërc intra. Me kalimin e kohës, ristrukturimi duket skajet kyçeve të eshtrave, inflamacion dhe degjenerimi i indeve periarticular. Termi "arthritis" (osteoartrit deformimeve) përfshin një grup të sëmundjeve degjenerative të përbashkët, çrregullime inflamatore që kanë origjinën dhe mekanizmat e ngushtë të ndryshme.

Arthrosis - osteoarthritis e hip joints.
Gonarthrosis - osteoarthritis e gju.


Shkaqet e artritit (osteoarthritis)

Arthrosis kryesor kundër sfondit të moshës dhe / ose ndryshimet biomechanical. Mesëm ndodh pas lëndimit, kundër diabetit ose sëmundje tiroide, për shkak të çrregullimeve vaskulare, dhe kështu me radhë. D. Promovon dëmtimin e përbashkët të këmbëve osteoarthritis dhe këmbët e sheshtë që shkel funksionin shoku-thithjen e këmbë. Përdorimi në kohë i insoles të zgjedhura posaçërisht ortopedike mund të rregullojë deformim të këmbës dhe të reduktuar stresin në nyje.

Osteoarthritis është sëmundjet më të zakonshme të nyjeve, rritet e tyre të frekuencave me moshën. Por sëmundja nuk ndodh vetëm në të moshuarit, i cili shkakton rëndësinë e saj sociale.

Simptomat e artritit (osteoarthritis):

dhimbje gjatë ushtrimit, më kalon në pjesën tjetër;
lëvizshmëri të kufizuar dhe crunching në të përbashkët;
tensioni i muskujve në të përbashkët;
ndoshta paraqitja periodike e ënjtje, deformim gradual të përbashkët.

Komplikimet artritit (osteoarthritis)

Pa trajtim të duhur të osteoarthritis përbashkët prirur shkatërroi jo vetëm veten, por penalizohet edhe biomechanics e shpinë dhe nyje të tjera; kështu diskale disqe intervertebral dhe arthrosis e nyjeve të tjera.

Trajtimi i artritit (osteoarthritis)

Trajtimi i pacientëve me sëmundje degjenerative e nyjeve duhet të jetë e hershme, patogjenik dhe komplekse. Parimet themelore të trajtimit është për të eliminuar shkaqet që kontribuojnë në sëmundje, eliminimin e ndryshimeve inflamatore dhe rivendosjen e funksionin e humbur. Trajtimi Integruar është përdorimi i barnave me pronat e anti-inflamator dhe analgjezik të fizioterapi, kanë një vasodilator dhe efekt analgjezik, një trajtim spa dhe përdorimin e kushteve të favorshme klimatike, ujërat minerale dhe baltë.

Në mënyrë që të shtypur sinoviti reaktive, të caktojë barna jo-hormonale anti-inflamator. Në disa raste është e mundur injeksion intraarticular e kortikosteroidet (cenalog, hydrocortisone).

Polyvinyl - komponimet MACROMOLECULAR shumë rezistent ndaj enzimeve që shkaktojnë ndarjen e glycosaminoglycans në kërc kyçeve. Ky mjet ka gjithashtu një veti të dobëta immunosuppressive.

Kur osteoarthritis ndodh shkatërrimin e kyçeve humbje kërc hlykozamynohlykanov. Në lidhje me këtë është arteparon vlefshme përdorimi, e cila është e bazuar glycosaminoglycans. Drogës është injektuar në të përbashkët.

Në rastin e sinoviti rekomanduar prasinol.

Trajtimi kirurgjik i osteoarthritis kryejë këtë dëshmi në rastet e sëmundjeve të rënda, sidomos në gju dhe hip joints.