Depozitimi i yndyrë në bark


Lloj Barkut trashje (tipi "mollë") - ". Molle", kur shumica e yndyrë është i shpërndarë në bark dhe është formuar si një figurë

Shpeshta shkakton depozitimin e yndyrë në bark


1. overeating, konsumi i tepërt i karbohidrateve, shkeljet e ushqimit - të rralla dhe të zhvendosur në mbrëmje ngrënies.

2. mënyrë jetese i ulur.

3. shtatzënia dhe lindja e mëparshme (yndyrë në bark është depozituar lehtë në hyperextension hetimit të lëkurës në bark)

Çfarë ndodh nëse yndyrë është depozituar në bark.

1. Është e nevojshme për të përcaktuar praninë e mbipeshë që ju duhet për të matur perimetrin bel. Mbipesha është kur bel perimetër në meshkujt mbi 94 cm (në këtë rast njeriu duhet gjithmonë të testohen për hormonet, duke përfshirë testosterone dhe hormoneve tiroide) në gratë më shumë se 82 cm.

2. Nëse pesha rrit nevojshme për të përcaktuar indeksin e masës trupore. Përcaktimi i BMI mund të përcaktojë shkallën e trashje. Indeksin e masës trupore është raporti i peshës trupore në normat e rritjes të ngritura në shesh dhe llogaritet duke përdorur formulën:

 në peshë (kg) pjestuar me :() lartësi katror (metra)

Klasifikimi i peshë të tepërt dhe trashje (WHO, 1998).

Mungesa e peshës trupore 18,5 kg / m²

Pesha normale 18,5-24,9 sq.m.

Mbipesha 25,0-29,9 kg / m²

Trashje klasën 1 30,0-34,9 kg / m²

Trashje Shkalla 2 35,0-39,9kh / m 2

Klasën Trashje 3 40.0 kg / m 2

Ju lutem vini re se BMI nuk është e rëndësishme në të moshuarit mbi 65 vjeç, atletët, gratë shtatzëna dhe fëmijët.

3. Në prani të mbipeshë duhet të kufizojnë konsumin e yndyrave shtazore, karbohidratet (produkte furre, ëmbëlsirat, ëmbëlsira, fruta e ëmbël, etj). Futje e përditshme kalori duhet të jetë të paktën 2.000 kalorive.

4. Në praninë e peshë të tepërt trupore është e rekomanduar për të rritur aktivitetin fizik. Një grup i ushtrimeve dhe shkallës së aktivitetit fizik duhet të diskutohet me mjekun tuaj.

5. Në prani të trashje duhet endokrinolog këshilla që ofrojnë testuar për hormonet dhe nënshtrohet diagnostifikimit dhe trajtimit të nevojshme.

Për çfarë mjeku për të trajtuar trashje

Në prani të tipit barkut të trashje (tipit "Apple") duhet të konsultohen ekspertët: endokrinolog, mjek diete.

Trajtimi i suksesshëm i tipit barkut të trashje do të ju ndihmojë të shmangur rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës, hipertensionit, diabetit 2tipa. Qasje me kohë në një mjek të parandaluar përparimin e sëmundjeve endokrine si hypothyroidism dhe diabetit.