Shkelja e zorrëve


Shkelja e funksionit të zorrëve zakonisht manifestohet me dhimbje, tenesmus, diarre, stol vonuar dhe të tjerët.

Dhimbje gjatë lëvizjeve të zorrëve të vërejtura në proceset inflamatore në okolovlahalischnoy dhe indeve okolomatochnoy, dhe hemorroide dhe paraproctitis.

Dhimbje të vazhdueshme brejtje në karakter për forma të avancuara të kancerit të rektumit dhe organet gjenitale.

Dhimbje radiating të rektumit, tipike e shtatzënisë ektopike.

Tenesmus vërejtur në akute restauruar palitelnyh sëmundjeve të zorrës së trashë (kolera, dizenteria, etj) dhe pas X-ray dhe radioterapi organet gjenitale.


Kapsllëk është shpesh rezultat i ushqimit të dobët (mungesa e ushqimeve bimore) ose një mënyrë jetese i ulur. Gratë në Klimakt kapsllëk afat rycheskom shpesh të shoqëruara me neurozë vegjetative. Kapsllëk është vërejtur edhe në mbështjelljes zorrëve apo presionin e tumorit në mitrës dhe shtojca rektumit.

Karrige vonesë shpesh e kombinuar me fryrje është shkaktuar nga parezë postoperative e zorrëve dhe në peritonit gjinekologjike.

Diarre shpesh shoqëron inflamacion në fibër okolomatochnoy (parametrit) dhe peritoneum legenit (pelveoperitonit). Nuk është abscesi Breakout në të drejtë ose sigmoid zorrës së trashë dhe zorrët në tuberkulozi dhe mitrës.