Enteroviral infeksion


Çdo vit regjistroi një infeksion enterovirus incidencë të lartë, si në Rusi dhe vende të tjera. Ende të freskëta në kujtesën e situatës epidemiologjike të popullsisë në 2013. Sipas mjekut kryesor sanitare të Rusisë GG Incidenca Onishchenko në vitin 2013 tejkaluar të njëjtin tregues e vitit të kaluar me më shumë se 2 herë. Situata ankthi komplikuar nga fakti se shumica e prekur grup moshën e fëmijëve që është më e prekshme dhe pjesë immunologically prekshme të popullatës.


Nga pozitat klinike diversiteti i rëndësishëm i sëmundjeve që shpesh "maskuar" gjatë infeksioneve tradicionale të frymëmarrjes, pra diagnoza e hershme është e infeksioneve të vështira enteroviral dhe kujdesi mjekësor në kohë. Mundësia e formave të rënda të sëmundjes me zhvillimin e meningjitit dhe encefalit tërheq vëmendjen tonë për diagnozën e hershme dhe pranimin në kohë në spital.

Prandaj,
Infeksionet Enteroviral - Grupi sëmundjet ngjitëse njeriut (anthroponoses) të shkaktuara nga Enteroviruseve (nepoliomielitnymi) ka pranverë-verë dhe stinët vjeshtë, që prekin kryesisht fëmijët popullsisë dhe karakterizohet nga ethe, lezionet e bajamet, sistemin nervor qendror, traktin gastrointestinal, manifestimet e lëkurës dhe lezione organet dhe sistemet e tjera.

Patogjene - Nepoliomielitnyh grup Enteroviruseve Coxsackie A (serovar 24), Coxsackie B (6 serovaret), Echo (serovar 34) dhe neklassifitsirvoannye Enteroviruseve të njeriut 68-72 serotipet. Kjo ARN viruseve janë mjaft të qëndrueshme në mjedis. Rezistent ndaj temperaturave të ulëta, të përballojë ngrirjes dhe shpërbërjen. Në dhomë temperatura mund të mbetet i zbatueshëm për 15 ditë. Valë të vrarë në çast. Dëmshme ato janë zgjidhje hlorvmischuyuchi, peroksid hidrogjeni, mangan, kalium, rrezatimi ultravjollcë.

Enteroviruseve

Arsyet për përhapjen e infeksioneve enteroviral

Burimi i infeksionit Pacientët janë formë klinikisht të rënda të sëmundjes, asimptomatike transportuesit virus sëmundje. Burime të infektuar mjedisore të infeksionit - mukusit nazofaringeale, feçe, lëngu cerebrospinal. Që në fillim të periudhës së inkubacionit (periudha që nga koha e infektimit me fillimin e simptomeve) është shumëzimi virus dhe akumulimin e mukusit në orofaringut dhe traktin gastrointestinal, pacienti identifikon virusin në një numër të vogël janë në këtë fazë. Izolimi maksimale virus shënuar ditët e para të sëmundjes. Periudha ngjitëse Termi mund të zgjasë 3-6 javë, rrallë gjatë. Një rol të rëndësishëm në përhapjen e infeksionit të luajnë një frekuencën asimptomatike bartës i shfaqjes nuk kalon 45% (fëmijët kryesisht të rinj) dhe convalescents (shërohet), të cilat shpesh vazhdojnë të ndajë viruset.

Ka dy Mekanizmi infeksion - Fekal-orale dhe aerogenic, ato kryesore janë fekal-orale. Transmetimit kryesore - ujë (kur banje në ujë të ndotur me Enteroviruseve) dhe ushqyese (të hahet ujë të kontaminuar, perime të pista dhe fruta, qumësht dhe produkte të tjera). Viruset mund të transmetohet me anë të objekteve të përditshme (lodra, peshqir), duart e pista. Një tjetër mënyrë e transmetimit - ajrore (izolimi i virusit nga mukusit nasofaringeal gjatë kollitjes, teshtitjes, duke folur). Mos harroni se grupi rrezikut - njerëz të cilët janë në kontakt të drejtpërdrejtë me burimin e infeksionit (kur teshtitjes dhe kollitjes - aerosol re është 3 metra në diametër). Transmetimit të jetë e mundur dhe transplacental nga nëna tek fetusi (në rast të sëmundjes shtatzënë formë klinikisht të rënda të sëmundjes).

Ndjeshmëria ndaj infeksioneve enteroviral popullsisë është i lartë. Ka shpërthime familjare dhe shpërthimet në grupet e fëmijëve të organizuara të. Rreziku i infeksionit - është komprometuar immunologically persona, persona dmth me rezistencë të ulët trupore - fëmijët, të moshuarit, njerëzit me sëmundje kronike. Pas sëmundja formuar një imunitet të fortë për një lloj të veçantë të virusit që shpesh kryq (p.sh. disa serotipeve e Enteroviruseve).

Simptomet e infeksioneve enteroviral

Një shkurtër Enteroviruseve mënyrë në njerëzit: Atrium janë mukozës së traktit nasopharynx dhe gastrointestinal, ku sedimentimi dhe akumulimi i Enteroviruseve atë kohë përkon me periudhën e inkubacionit (nga 2 deri në 10 ditë, zakonisht 3-4 ditë). Pastaj lymfohenno viruset depërtojnë në nyjet limfatike afër portës së hyrjes (rajonal), e cila përkon me fillimin e sëmundjes - 1-2 ditë (pacienti mund të jetë faringjit, diarre). Më shumë viruse të merrni në gjak dhe kryhen në të gjithë organet haematogenously ndryshme dhe sistemet (vyremyya primar) - ditën e tretë të sëmundjes. Karakterizohet klinikisht nga shumë sindroma, në varësi të tropnosty (sistemit të preferuar ose organ) enterovirus specifike. Vyremyya mundur mesme (lirimi i dytë i virusit në gjak), e cila është e shoqëruar klinikisht valën e dytë të etheve.

Feature infeksionet enteroviral - një shumëllojshmëri të formave klinike, se edhe brenda një shpërthim të vetëm mund të regjistroheni simptoma plotësisht të ndryshme të infeksioneve enteroviral forma bolezni.Klinicheskie mund të përmblidhen në dy grupe: tipike dhe atipike (të pazakonshme dhe të rralla).
Format tipike:
1. Herpanhina
2. skuqje enteroviral
3. meningjit lëngshëm
4. mialgjia epidemike
Format atipike:
1. Sëmundje ulët (3 dite ethe)
2. frymëmarrjes (fytit) formulari
Diarre 3. enterovirus

4. Forma Enfefaliticheskaya
5. poliomielitopodobnyh formë (kurrizore)
6. sapolindur Entsefalomiokardit
7. epidemi hemorragjike konjuktivit
8. uveitisi
9. Jade
10. Pancreatitis
11. Forma inapparantnaya (subklinike, asimptomatik)

Herpanhina - Një nga format më të zakonshme të infektimit enterovirus. Shkak viruset Coxsackie A (lloje 2,3,4,6,7,10) dhe Coxsackie B (të tipit 3). Sindroma 2x karakterizuar nga - infektive dhe toksike (SAJ) dhe kataralnoho.Nachalo mprehtë. ITC duket 39-400 ethe, simptoma helmimi - dobësi, dhimbje koke, podtashnivaniem, por shëndetin dhe mund të mbeten të kënaqshme. Ethe zgjat 2-5 ditë. Sindromi fytit duket në fund të natës 1x-2x - kllapa të kuqe, gjuhën, mur pasmë faringut. Brenda 2 ditëve të fillimit të sëmundjes në kllapa dhe bajamet shfaqen elemente të përhimtë në të bardhë (papules) deri 2 mm në diametër, numri i të cilave varion nga 4.5 deri në 20. papules së shpejti të kthehet në diametër blisters e 5 mm, e cila së shpejti shpërtheu , erozioni lënë (2-3 ditë të sëmundjes), të mbuluara me një lulëzim pak gri me buzë të kuqe në periferi. Erozioni shëruar plotësisht në 4-6 ditë. Sindromi i fytit tipar me enterovirus herpanhine - mungesa apo shprehje e dobët e dhimbjes. Dhimbje të fytit mund të paraqiten vetëm në fazën e formimit të gërryerjet.

Herpanhina të ngatërrohet me anginë të tjera, në të cilat më shpesh kundër sfondit të temperaturë të lartë duket dhimbje të rënda të fytit, vështirësi gëlltitjes ushqim, si dhe ndryshime karakteristike në orofaringut.
Kur të shihni një mjek: shfaqjen e temperaturave të larta në një gjendje relativisht të kënaqshëm të shëndetit, e cila është ankoruar pak; Ndryshimet orofaringut pamja pa dhimbje të fytit. Për të diagnostikuar këtë formular mund vetëm mjek (sëmundjet infektive, pediatër, terapist). Vetë-diagnoza dhe trajtimi i herpanhine mund të çojë në rikthim (ri-sëmundje), si dhe shfaqja e sëmundjeve të tjera më të rënda (meningjiti i lëngshëm).

Herpanhina

Skuqje Enteroviral (Epidemichekaya Boston ose puçrra). Viruset quajtura Echo (lloje 4, 5, 9, 12, 16, 18) dhe Coxsackie (A-9, A-16, B-3). Ajo karakterizohet nga fillimi akute, shfaqja e temperaturave të larta deri në 390 dhe simptomat e dehjes (dobësi, dhimbje të muskujve, dhimbje koke, dhimbje të fytit). Pas 1-2 ditë një skuqje të lëkurës shfaqet në trunk, kinechnosti, fytyrë dhe këmbë. Nga natyra ajo mund të jetë koropodibnoho, krasnuhopodobnaya, skarlitinopodobnoy dhe petehyalnoy. Prandaj, ajo mund të jetë melkopyatnistaya nxituar melkotochechnaya, njolla-papulleznaya. Në disa raste, mund të shkaktojë menynhyzma sindromi (dhimbje koke, të vjella, fotofobi, paaftësia për anim dhe rrotullohen kokën), dhe kombinimin e kësaj forme të meningjitit lëngshëm.

Kur të shihni një mjek: një temperaturë të lartë dhe skuqje të lëkurës; ri-shfaqjes së vjella në sfondin e temperaturë të lartë. Të përcaktuar natyrën e të pamend dhe të caktojë trajtimin korrekt vetëm mund mjek.

Skuqje Enteroviral

Meningjit lëngshëm - Një nga format e zakonshme me infeksion enterovirus. Quajtur virus Coxsackie (A-2, 4, 7, 9), Coxsackie B (lloje 1-5), ECHO (lloje 4, 6, 9, 11, 16, 30).
Meningjiti akut fillon me shfaqjen e etheve, për të përmirësuar për 39-40 (rrallë mbetet t normale), simptomat e dehjes. Pas disa orë, ose deri në fund të ditës nuk është rritur me shpejtësi përhapur koke arching natyrën. Shumica e pacientëve më vonë u bashkuan përzier, të vjella të përsëritura, në grevë shtyer fytyrës dhe agjitacion motor, rrit ndjeshmërinë e të gjitha llojet e stimujve. Gjatë 12-24 orët e para të fillimin meningjitit vendoset model formuar menynhealnoho dhe sindromet cerebrale. Zhvillim dhe rritje të shpejtë simptomat meningeal: ngurtësi në muskujt e qafës, simptomë Kernig, Brudzinskogo dhe të tjerët. Për pacientët karakterizohet nga "meningeal jashtë" apo "jashtë treguar qentë." Ndërgjegja është i ruajtur për herë të parë dhe ndryshuar si mahnitëse, në gjendje kome ndalues.

Shpesh këto simptoma janë të shoqëruara me simptoma të tjera të infeksionit enterovirus - mialgjia, puçrra në trup, humbjen infarkt, orofaringut. Kohëzgjatja e ethe dhe sindromi meningeal për 7 ditë me trajtimin e duhur. Ndonjëherë ka një valë e dytë e etheve.
Analiza e lëngut cerebrospinal, rrjedh nën presion, transparente, cytosis 200-300 qelizat në 1 microliter, neutrofile dhe 50% limfocitet shpesh mbizotërojnë.
Kur për të parë një mjek ethe, dhimbje koke të rënda, të vjella të përsëritura, dhimbje qafe, paaftësia për të bëj atë - të gjitha këto simptoma për qasje të menjëhershme për një mjek. Në fëmijët e vegjël - ethe, konstante qarë dhe ankthi e fëmijës - një arsye për akses të menjëhershëm për një mjek. Meningjiti kërkon intervenime urgjente mjekësore në spital.

Mialgjia epidemi. Quhet virusi B Coxsackie (tipy1-5), Coxsackie A-9, ECHO (lloje 1,6,9). Filloni të mprehtë. Ndër simptomat e sindromi infektive-toksike dhe sindromi mialgji. Në sfondin e temperaturë të lartë dhe simptomat e intoksikimit të shfaqen dhimbje të muskujve (mialgjia). Lokalizimi - muskujt e barkut, pjesët e poshtme të gjoksit, mbrapa, dhe gjymtyrë. Feature mialgjia - ata prystupoobraznost, sulmet e fundit për 5-10 minuta dhe të përsëritura 20-30-60 minuta. Në 50% të pacientëve përjetuar një valë e dytë e etheve. Shpesh ka simptome të tjera të infeksionit enterovirus (skuqje të lëkurës, lezionet orofaringeale, gunga). Kohëzgjatja mesatare e 7-8 ditë, nganjëherë një valë e dytë e sulmeve të përsëritura.

Kur për të parë një mjek, ethe dhe dhimbje në muskuj. Kjo formë është e vështirë të diagnozës, diferencimi është bërë shpesh me miokardit, pleurit, abdomen akut dhe shtetet e tjera.

"Sëmundje e vogël" (Ethet 3-dite, "gripi vere") mund të jenë të shkaktuara nga të gjithë llojet e Enteroviruseve. Kohëzgjatja e shkurtër (1-3 ditë) dhe intensiteti të lehta (moderuar ethe, lodhje, mialgjia, marramendje) përshkruajnë këtë formë të sëmundjes. Shpesh i maskuar si SARS. Diagnoza e duhur është zakonisht vetëm në shpërthimin e infeksionit enterovirus.

(Fytit) formë të frymëmarrjes e infeksionit enterovirus është shkaktuar nga shume lloje te Enteroviruseve. Duke simptomave të ARI ngjashme me etiologies tjera - Temperatura kombinuar me humbjen e traktin e sipërm respirator (faringjit, pezmatim i fytit). Kujdes është e nevojshme në diagnozën e fëmijëve të vegjël, ku sindroma e mundur të "imët guri rreme" (leh kollë, vështirësi në frymëmarrje), paraqiten zakonisht gjatë natës.

Diarre enterovirus (Gastroenterit Viral) ndodh në fëmijët dhe grup moshën e rritur. Në sfondin e temperaturë të lartë (38-390) duket stools të lirshme nga 2 deri 10 herë në ditë, mund të shfaqen dhimbje barku, rraskapitje, të përzier, të vjella. Ethe zgjat një javë mesatare. Karrige çrregullim mund të jetë e vetmja shenjë e sëmundjes.

Forma Enfefaliticheskaya e infeksionit enterovirus ndodh rrallë. Forma të lehta shfaqen vetëm rraskapitje, dhimbje koke dhe të pashprehur vështirë për të diagnostikuar. Format e rënda mund të shoqërohet me sindromi i vrullshëm, shqetësimit të ndërgjegjes, disa lezione të nervave kraniale.

Poliomielitopodobnyh formë (kurrizore) parezë manifestuar dhe paraliza, por natyra e të ardhurave më të lehtë se sa me restaurimin poliomelitit shpejtë të funksionit motorik.

Sapolindur Entsefalomiokardit shkaktuar nga Coxsackie B viruset (llojeve 2-5). Ajo karakterizohet nga kursi rënda dhe vdekshmëria e lartë (80%). Kundruall sfondit të temperaturë të lartë, fëmija bëhet i përgjumur, refuzon ushqimin, ka konvulsione, cianoza e lëkurës, dështimi i zemrës.

Epidemia hemorragjike konjuktivit duke shkaktuar enterovirus serotip 70. Fillon ashpër me humbjen e një sy, atëherë sy tjetër dhe të prekur. Lotim durueshëm, frika e dritës, ndjesi të trupit të huaj në sy. Në provim, hemorragji conjunctival, ënjtje të qepallave, Muco-purulent shkarkimit.

Konjuktivit hemorragjike

Gjithashtu përshkruar rastet e myokardytov enteroviral dhe perykardytov, Uveitis, nefrit, pancreatitis.

Komplikimet infeksionet enteroviral

Komplikimet infeksionet enteroviral janë të lidhura kryesisht për të dëmtuar të sistemit nervor. Një nga komplikimet e rrezikshme - ënjtje të trurit ndaj rrezikut të sindromës herniation (të ndaluar aktivitetin e zemrës dhe mushkërive). Ky komplikacion është e mundur me infeksione të rënda, si dhe një apel vonë për ndihmë mjekësore.

Midis komplikime të tjera - zhvillimi i "imët guri rreme" në formë të frymëmarrjes në fëmijët e vegjël, si dhe bashkimin infeksion sekondar bakterial me zhvillimin e pneumonisë dhe lezione të tjera bakteriale. Në raste të rralla, keratokon'yuktyvity hemorragjike dhe uveitisi mund të zhvillojnë cataracts dhe verbëri.

Diagnoza e infeksioneve enteroviral

1. Mjeku paraprak diagnoza vënë pacientin në shqyrtim në bazë të një simptome të dyshimta pas diagnozën diferenciale. Marrë parasysh situatën epidemiologjike dhe zhvillimin e mundshëm të familjes dhe grupit shpërthimet.

2. Diagnoza përfundimtare është vënë vetëm pas konfirmimit laboratorike të diagnozës. Indikacionet për ekzaminim përcakton një mjek.
Testimin për infeksion enterovirus atyre individeve nëse kanë një ose më shumë simptomave të klinike / sindromave të mëposhtme:
- simptoma neurologjike fokale;
- Simptomat meningeal;
- neonatale natyra sepsa nebakteryalnoy;
- gojë dhe gjymtyrë nxituar;
- herpanhina, aftoznyystomatyt;
- miokardit;
- konjuktivit hemorragjike;

- uveitisi;
- mialgjia;
- Të tjerë (duke përfshirë sindromi i frymëmarrjes, gastroenterit, në rast të sëmundjes nxituar në grupin e fëmijëve të grupeve të organizuara).

Për të studiuar zgjedhur: llapa (larë) me orofaringeale / nasofaringeal sekrecioneve shpifjeve ulcerat në herpanhine, mostrat e feçe, lëngut cerebrospinal, shkarkimin conjunctival, fshikëza shkarkimit shpifjeve, të gjakut, biopsies e llojeve (sterile klinike materiale), materiale të autopsisë (llojet sterile materiale klinike).

Duke lloj të caktuar të materialit për teste laboratorike të kryera në bazë të sëmundjes klinike.

Materiali Kushtet gardh: washings nasofaringeal marra në 3-4 ditët e para të sëmundjes; Dy mostra të feçe në 7 ditët e para të sëmundjes në intervale prej 24-48 orësh; Gjaku është marrë dy herë - testin e parë të fillimit të hershëm të sëmundjes, mostër e dytë - 3-4 javë të sëmundjes; paralele të marrësh gjakun për izolimin e virusit; lëngu cerebrospinal është marrë ditët e para të sëmundjes në kushte pa mikrobe (sterile).

Metodat kryesore të konfirmimit laboratorike Evie është: - Metoda virologjik (izolimi i virusit); - Reaksion zinxhir Polymerase (PCR) (zbulimin e ARN); metodat serologjike (zbulimi i antitrupave në sera çiftëzohet); metodat molekulare-biologjike (për përcaktimin enterovirus serotipet).

1) identifikimin e virusit: Metoda virologjik (ne kulture qelizore, ose kafshe) dhe zbulimin e enterovirus RNA nga PCR. Izolimi i virusit në mjediset kërkon më shumë kohë, jep përgjigje më të qartë në pyetjen e etiologjisë së sëmundjes. PCR ka ndjeshmëri më të madhe, shpejtësinë më të lartë dhe mund të zbulojë viruset që shumohen në kultura qelizore. PCR është përdorur në studimit të lëngut cerebrospinal dhe materialit nga traktin e sipërm të frymëmarrjes. Vini re se zbulimi i enterovirus në feces mund të jenë të infektuar me HIV dhe të shëndetshme, kështu që një duhet të konfirmojë reaksione serologjike.

2) zbulimin e antitrupave specifike duke përdorur reagime: RSK, HIT, reagimi i reshjeve në gels, reagimi neutralizimi me sera çiftëzohet. Diagnostike konsiderohet rritja e titrit të antitrupave në çifte sera 4 ose më shumë herë.
3) Teknikat molekulare biologjike të lejojë për materiale serotipirovanie 2-3 ditë studimi.

Trajtimi i infeksioneve enteroviral

Terapia themelore (e saktë regjim terapeutik, ushqim të mirë shëndetësor, përdorimi i vitaminave komplekse).

Mode me infeksion enterovirus

Hospitalizimi kryhet në mënyrë selektive nga indikacionet klinike të mundësinë e trajtimit në shtëpi. Trajtimi i infeksionit të butë enterovirus në fëmijët dhe të mushkërive formë mesatare në të rriturit është mbajtur në shtëpi, dhe këta pacientë janë të njohura kusht bolshinstvo.Neizmennym është pajtim me regjim shtrati për të gjithë periudhën febrile dhe për të eliminuar komplikime.

Dietë synon të përmirësojë imunitetin, të zvogëlojë dehje, inflamacion të shpejtë fix, schazhenye e CAS-it dhe sistemit të tretjes, funksionin e veshkave, parandalimin e drogave të mundshme. Dallimin dietë varësi të pacientit dhe faza e sëmundjeve.
• Të rrisë reaktivitetin imunologjik caktuar dietë fiziologjikisht plotë me shumë proteina dhe të lartë në vitamina A, C dhe Grupi B.
• Për të reduktuar hyrjen dehje treguar sasi të mjaftueshme të lëngjeve (mundësisht pije frutash me currants zi, u rrit hips, chokeberry, limon).

• Të gjitha prodhimet janë të përshkruara në formën e nxehtësisë, yzbehayutsya erëza, yndyrore, skuqur, i kripur, ushqim turshi.

Trajtimi Etiotropic (kimioterapeutik antivirale dhe agjentët biologjikë)

Terapi shkakësor përfshijnë barnave antivirale, të cilat përfshijnë:
1) interferonet (pika hrypferon që kanë antivirale, efekt immunomodulatory; viferon qirinj pengojnë virusin përsëritje ka efekt imunostimulues).
2) nxitësit interferon (Amixin, Lavomax që kanë shënuar efekt immunomodulatory, tsikloferon, përmirëson statusin e imunitetit të pacientit, duke kontribuar në zhvillimin e interferon në trup, ka anti-inflamator efekt, anti-viral, fëmijët Anaferon dhe të rriturit - imunomodulator, stimulimin dhe humoral (totale) dhe celular (lokale) Imuniteti aflubin - përgatitja komplekse homeopatik me immunomodulatory, antivirale, efekti antipiretik)..

Terapia Pathogenetic intensive (korrigjim i funksioneve mbrojtëse)

Në spital me infeksione të rënda enteroviral emëruar trajtimit detoxification, meningjitit dhe Meningoencefaliti - terapi dehidratim me përdorimin e diuresis detyruar (diuretike) Nën kontrollin e laboratorit të rreptë ndryshon me ujë dhe kripë metabolizmin. Çdo dëmtim të zemrës - cardioprotectors, trurit - mjetet që përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe rheology gjakut. Ky seksion është vetëm trajtim i mundur në spital.

Pathogenetic dhe simptomatike trajtimit (antipyretics, analgesics, anti-inflamator, antihistamine, adsorbents zorrëve për një hundë vasoconstrictor)

1. antipiretik (Nurofen, fëmijët Panadol, Theraflu, Coldrex, Ferveks, të rriturit Efferalgan) për të reduktuar ethe dhe për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm.
Terapia 2. Anti-inflamator dhe analgesics - ibuprofen, paracetamol, Ketorol - lehtësimin e dhimbjeve, veçanërisht kur mialgjia.
3. Antihistamines - diazolin, suprastin, Claritin, zodak, zyrtek ato të të tjerëve - për të reduktuar reagime përgjithshme toksike dhe alergjike.

4. Adsorbents (enterosgel) - për të lidhur toksina dhe grimcat virale në zorrë.
5. Në shënoi rekomandojmë rinitit hundës pika: nazol, nazol Advance - Lehtësi në nazyvyn mendjes, akvamarys, tyzyn.
6. Kur ju bashkohet infeksion sekondar bakterial - Antibacterial do të thotë se në kategori të caktuara të pacientëve (ata me vatrave kronike bakteriale) emërohet prophylactically. Dhe drogës, si dhe shkalla e dozës dhe në mënyrë rigoroze zgjedh mjekun. Samopryznachenoyi dhe trajtimi kërcënon pranimin komplikime të pakëndshme.

7. Fitimet në rastin e enterit (bifiform, yohulakt, Bifistim, forte bifidum, etj) për të aktivizuar microflora normale dhe luftën kundër infeksionit enterovirus në plagë.
8. Për të intensifikuar trajtimin e frymëmarrjes dhe formë emëruar herpanhine IRS-19 immudon, immunal për të mbështetur imunitetin lokal dhe parandalimin e ndotjes bakteriale mjaft të shpejtë.
5) distractions dhe terapi lokale përfshin Inhalations avull me zgjidhje të sode, zgjidhjet e bimëve - urtë, kamomil (e cila është e rëndësishme në formë të fytit dhe herpanhine); Ujitja zgjidhje dezinfektues fyt për të shmangur bakteriale ulëset e ndotjes shkatërrimin; sy anti-inflamator pika për konjuktivit.

Trajtimi i fëmijëve dhe gratë shtatzëna duhet të kryhet nga një mjek që me saktësi të identifikojë dhe droga grupit dhe dozimin e nevojshme në këtë grup moshë dhe në këtë fazë të shtatzënisë.

Vetë-mjekim me infeksione enterovirus angazhohen në padëshirueshme sepse simptomat (siç mund të shihet lehtë) jo-specifike, që janë në shumë sëmundje. Prandaj, një person pa arsimin special lehtë ngatërruar infeksion viral dhe bakterial, dhe, në përputhje me rrethanat, nuk janë trajtuar në mënyrë të drejtë.

Mbikëqyrja klinike është vendosur individualisht. Në shërim afat mesatar nga infeksioni zgjat nga 1 deri 3 muaj. Gjatë kësaj periudhe të infektuar nuk duhet mbiftohem, mjekësore ndjekin një dietë pa ekseset, pini vitamina për të rivendosur imunitetin. Pas pësimit të një formë të sistemit kardiak dhe nervor nevojë për mbikëqyrje klinike për 6-12 muaj me përfshirjen e kardiolog vëzhgimit, neurolog. Pas pësimit të një meningjit gjatë fluturojnë vjeçare padëshiruar, ndryshimi i klimës, vaksinuar.

Infeksionet enteroviral Parandalimi

Infeksionet enteroviral Parandalimi është reduktuar në ngjarjet në qendër të infeksionit enterovirus. Pacienti është i izoluar ose në shtëpi ose në spital. Kontaktoni vërejtur për 14 ditë. Vaksinat në një infeksion të dhënë atje. Në mënyrë që të kontaktoni parandalimin jospecifik hrypferon të administrohen në pika dhe normale njerëzore imunoglobulina intramuskulare. Ajo duhet të jetë arsimim të rregullt higjienike e fëmijëve dhe adoleshentëve (larja e duarve pas përdorimit të tualetit dhe përpara se të hahet, higjiena, larja e fruta dhe perime përpara se të hahet, mos gëlltitni ujin kur not në ujë të hapur).