Tsutsunhamushi


Të gjitha rickettsial klinike manifestime, komplikime dhe trajtimi i tifoja identike, por kanë karakteristikat e tyre:

Tsutsunhamushi - sëmundje me të njëjtat simptoma si primar shpeshta ndikojnë, limfadenopati, skuqjen makulopapulёznoy si në vezykuleznom rickettsial por të rënda.

Tsutsunhamushi zakonshme në rajonet e Lindjes së Largët (Sakhalin, Kuriles, Primorye). Në fusha të tjera sëmundja nuk është e rrezikshme, edhe nëse nuk do të ketë njeri të sëmurë, duke pasur parasysh asnjë bartës kryesor - qindarkën e kuqe.


Ndryshimi më i madh vjen me sistemin kardiovaskular, të panevojshme ndërsa zemra rickettsial bëhet i prekshëm gjithë në ballë - ritmin galop, ndryshimet e papritura në presionin e gjakut dhe bie shpeshta, çrregullime të rënda vaskulare shoqëruar sëmundjen Crocq-së.

Sistemi i frymëmarrjes - kollë, kundër zhvillimit pneumoni intersticiale, tachypnea.

Në kulmin e etheve zbuloi një rritje totale poliserazitov limfauzly dhe fenomene, dmth fluide falas shfaqet me shenja të inflamacionit në cipë e zemrës, pleural dhe dëmtimit të dhëmbëve të barkut

Kur diagnoza nonspecific, UÇK-ja - leukopenia me Limfocitoza afërm, rritur ESR. Në OAM - albuminuria, ose në raste të rënda microhematuria. Nga javën e dytë të përdorimit të metodave specifike serologjike diagnostike (RSK, ELISA, Phragmites) dhe specifik reagim Weil-Felix për përcaktimin karakterizim cilësore dhe sasiore e antitrupave. Gjithashtu të përdorin metoda të tjera të diagnozës për të përcaktuar kompensimin e organeve dhe sistemeve: EKG dinamike, X-rrezet e mushkërive.

Përveç trajtimit të standardit shkakor terapi për të gjithë rykketsyozov (tetracycline, chloramphenicol, dhe të tjerët të listuara në tifoja), trajtimi i rëndësishëm pathogenetic, përkatësisht emërimin e glycosides kardiake dhe anticoagulants, por ky i fundit u emërua vetëm nëse et aftësinë për të kontrolluar ecurinë e spirale

Parandalimi i përgjithshëm është që të respektojë mbrojtjen individuale nga rriqrat dhe specifik - përdorimin e vaksinës jetojnë në vatrave endemike në këto zona të njëjta seroprofilaksën përshtatshme (përdorimi doxycycline).