Ureaplasmosis Ureaplasma urealitikum


Ureaplasmosis - një sëmundje transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, e cila ndikon zonën urogjenital. Aktualisht, termi "ureaplasmosis" përdoret zyrtarisht në letërsinë moderne mjekësore për të përshkruar sëmundjet dhe kushtet lidhur me infeksionit Ureaplasma, infeksionit ureaplazmennaya afat. 

Arsyet ureaplasmosis


E quajti këtë ureaplasma patologji (Ureaplasma urealyticum), i cili nga ana e tij është i ndarë në dy specia 1) parvum dhe 2) T-960. Por, ky informacion do të jetë më e dobishme, ndoshta, laboratorike dhe nauchnyi punësuar, jo pacientët. Unë i thashë këtë, sepse shpesh shkruaj analiza në këto dy forma, por simptomat dhe trajtimi në të dy rastet janë të njëjta.

Ureaplasmas skematike urealitikum

Urealitikum Ureaplasmas, lloji në mikroskop elektronike

Highlight herë ureaplasmas të parë në 1954 nga uretrës. Ata i përkasin Mycoplasmatales familjes, dmth uraplazmoz - është e njëjtë mycoplasmosis. Ureaplasmas ndryshme nga speciet e tjera të mykoplazmat që prishet urinës për amoniak. Transmetueshme seksualisht, por mund të transmetohet nga nëna tek fëmija nëpërmjet lëngut amniotik (kryesisht vajzat).

Deri tani nuk ka konsensus nëse për të trajtuar patogjene ureaplasma që dëmtojnë trupin, apo të ia atribuojnë atë në kategorinë e infeksioneve të transmetueshme seksualisht apo të përshkruajnë trajtim për identifikimin e tij, nëse nuk ka simptome. Megjithatë urdhëri i Ministrisë së numrit të Shëndetësisë 315 nga 2000 ureaplasmosis u përjashtua nga lista e infeksioneve që janë të regjistruar si të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, por sipas klasifikimit të infeksioneve gjenitale WHO 2006 Ureaplasma urealyticum (urealitikum Ureaplasma) ka të bëjë me agjentët e infeksioneve gjenitale.

Sëmundja është kuptuar sa duhet dhe autorë të ndryshëm trajtojnë atë në mënyra të ndryshme. Si gjithmonë, në artikullin e tij, unë do të bazohet në përvojën personale dhe nuk përsëris atë që është shkruar në materiale të tjera.

Simptomat ureaplasmosis

Nëse ne flasim për simptomat e Ureaplasma infeksionit, ajo duhet të mbahet mend se ureaplasmosis - një infeksion të fshehur. Në monovide ai është asimptomatike, që sekrecione, Rize asnjë vullnet. Shumë më keq, në qoftë se ureaplasmosis kombinuar me sëmundje të tjera të transmetueshme seksualisht. Këtu është një njeri "hedhur" shumë komplikime që unë do të përshkruaj më poshtë.

Pra mbani mend, diagnoza nuk ka vënë ju, dhe mund të zbulojë vetëm ureaplasmosis në klinikë, duke marrë analizën e duhur. Siç kam shkruar më parë në artikujt e tij nuk harrojnë të paktën një herë në vit, testohen për sëmundjet e transmetueshme seksualisht. Trajtimi i pamundur me diagnozë të saktë.

Çfarë është ureaplasmosis rrezikshme gjatë shtatzënisë apo konceptim? Kjo varfëri për shkak se, si çdo mykoplazmat urohenytalnaya, atë "ulet" në spermës, duke parandaluar lëvizjen e saj në vezë. Abort, lindje të parakohshme, infeksion intrauterin i fetusit, të njëjtat komplikime të shpeshta, sidomos shoqëruar me infeksione të tjera. Pra, mos harroni shqyrtohet tërësisht nga një dermatolog para një shtatzëni të planifikuar.

Testet për të përcaktuar ureaplasmas

Duke arritur në klinikë, ofron për të kaluar testet që janë marrë vetëm furçë me Urethral mashkull apo kanceri i qafës së mitrës në femra. Përshkruar shpesh kulture, ku prania e patogjen ajo rritet në një të mesme lëndë ushqyese, si Ureaplasma zakonshme diskreditimi jo të definuar. 

Ju mund të oprededelit dhe ndjeshmëria ndaj antibiotikëve. Por lidhja ime me këtë paqarta. Ende patogjen në trup dhe jashtë saj - një shtet tjetër. Dhe 100% thonë se ureaplasmosis të trajtohen mirë nga çdo droge të vështirë.

Metoda e bukur dhe përcaktimi i patogjen ADN (PCR). Mirë të dihet në lidhje me: i tronditur se një trup apo jo, kjo është shtojca ultratinguj e mitrës në femra dhe kancerit të prostatës në burrat. Nëse ureaplasmosis trajtohet pa marrë parasysh këtë, ne nuk do të arrijë përqëndrimin e dëshiruar e antibiotikut në trupin e pacientit, pasi ajo otechen dhe i paarritshëm.

Trajtimi ureaplasmosis

Ureaplasmas urealitikum - është mikroorganizmave oportune, dmth ata të shkaktojnë sëmundje në kushte të caktuara të pafavorshme, sidomos nëse ka sëmundje të tjera të cilat janë të transmetueshme seksualisht. Në identifikimin e pacientit një ureaplasma, unë po filloj trajtuar immunomodulators (pirogenal, immunal), fizioterapi (inductothermy magnetike) tretjen e trajtimit (lidasa). Short përgatisin trupin për të antibiotikëve dhe të shpenzojnë diagnostifikimit të infeksioneve të tjera të transmetueshme seksualisht.

Shumë shpesh gjatë trajtimit "dal" sëmundje të tilla të tmerrshme si gonorre dhe trichomoniasis, e cila "pastruar" thellë në trup.

Që nga antibiotikët janë trajtuar mirë ureaplasmosis, përdoret macrolides (Hemomitsin, josamycin). Vetëm të aplikojnë tetracycline (Unidox), por për momentin nuk ka pasur stabilitet. Pothuajse të gjitha drogat mund të jenë lirisht mbi banak, por trajtim të drejtë mund të jetë një mjek, të paturit e një diagnozë të saktë, ju nuk mund të bëni veten në drejtim të banesave.

Gjatë trajtimit të duhet të heqin dorë nga marrëdhëniet seksuale dhe të pijshëm. Kur administrohet tetracycline - nga dielli dhe për rrezitje, ndërsa gjatë kësaj periudhe u rrit ndjeshmërinë e lëkurës në dritë UV. Ju nuk mund të marrin ata, derisa të pijshëm dhe të hahet e qumështit dhe produkteve të qumështit, sode dhe ujë mineral.

Monitorimi pas trajtimit është një muaj pas përdorimit të fundit të antibiotikëve. Nëse do të kishte komplikime, listë e plotë emëruar inspektimit si diagnostifikim ultratinguj.

Kurë ureaplasmosis disa mjete popullore mund të, ju thjesht mund të filloni një infeksion. Mjetet juridike popullore janë caktuar për trajtimin kryesore - një shumëllojshmëri të tarifave bimeve si yarrow, violet trengjyrësh, Lungwort. Siç mund ta keni kuptuar se pa antibiotikë "të bëjë asgjë".

Komplikimet ureaplasmosis

Siç thashë, përveç patologji të shtatzënisë, ureaplasmosis komplikime të rrezikshme kërcënuese si prostatitis (inflamacion të prostatës te meshkujt), dhe inflamacion i tubave fallopiane dhe vezoret tek femrat (salpingo) që çojnë në varfëri. Këto komplikime të ndodhë shumë shpesh, siç shihet nga praktika ime, veçanërisht nëse ureaplasmosis kombinohet me IST-ve të tjera. Lajm i keq është se këto ndërlikime mund të ndodhë pa ankesa të dukshme nga personi i sëmurë. Njerëzit thjesht nuk kërkojnë ndihmë. Kjo është arsyeja pse ajo është e dobishme për të marrë provimet parandaluese dhe për të marrë të paktën testohen në vit për sëmundje ngjitëse seksuale.

Ureaplasmosis Parandalimi

Ureaplasmosis Parandalimi - Parandalimi është e njëjtë si të gjithë IST.

1. Shmangni marrëdhëniet seksuale rastësor
2. Parandalimi Active një mjek pas tyre (shpejt aq më mirë).
3. Përdorimi i prezervativëve dhe përdorimi i tyre i saktë.
4. zgjidhje Antiseptikum (Myramistin, CHLORHEXIDINE) në uretrës në meshkuj pas marrëdhënieve seksuale, si dhe qirinj (Pharmatex, terzhinan, "Heksykon" ) Në gratë.

Konsultimi mbi ureaplasmosis

P: A mund ureaplasmosis infeksionit nga kafshët.

A: Jo. Ureaplasmosis - një anthroponoses (përhap nga personi në person).

Pyetje: Pasi kam kaluar trajtimin e kontrollit në një muaj. Analiza është negativ, ultratingull i prostatës është normale. Mund Unë e konsideroj veten shërohet?
Përgjigjja: Po.

Pyetje: Në qoftë se kam gjetur ureaplasmosis pastaj trajtohen me ose partner seksual?
Përgjigjja: Po.