Rickettsiosis


Rickettsiosis - një grup i sëmundjeve infektive akute të shkaktuara nga parazitët intraqelizore të cilat janë të ndërmjetme midis bakteret dhe viruset; me mekanizëm parësor transmetueshme e transmetimit dhe karakterizohet nga vaskulitami përgjithësuar dhe skuqje ndodhin kundër sindromës sfondit ethshëm-dehje.

Patogjene rickettsiosis


Që nga bakteret Rickettsia gjeni të ngjashme arsyet e mëposhtme: struktura qelizore e njëjtë, me ADN dhe ARN, shumëfishohen ndarje binar dhe të ndjeshëm ndaj antibiotikëve. Prona Rickettsia kombinuar me viruset, parazitët brendaqelizore të aftë për të mbarështimit të këqija në media artificiale dhe njolla keq.

Nuk është një ndarje konvencionale rickettsiae grupet e mëposhtme të sëmundjeve:

• tifoja (Tifoja epidemike, sëmundja Brill, endemike apo miu i ndotur ethe, tifoja kanadez);
• Një grup i etheve ndotur tik-tak-përballohen, Rocky Mountain njollosur ethe, ethe Marsejë, shënoni tifoja CA
• tsutsunhamushi Grupi: ethe që jeton në xhungël, ose ethe lumit japonez;
• pnevmorikketsiozov Group - kjo i takon vetëm Ku-ethe;
• Grupi konvulsiv rykketsyoza - kjo vlen vetëm ethe Volyn.

Datat e mëparshme "Rickettsia" united hramnehatyvnyhmikroorhanizmiv grup i madh zakonisht lidhur ngushtë me jetën e tij të insekteve, dmth punës Rickettsia, Coxiella, Ehrlichia, Orientia, u atribuohet të njëjtat Rickettsiales rendit, tani ata atribuohet llojin e Proteobacteria dhe klasa të ndryshme, por në disa literaturë të vazhdojë për të vënë ata së bashku me shumë prona. Bartonella quajtur më parë rickettsia, tani përbëjnë një grup të veçantë të mikroorganizmave, pasi ata kanë një ndryshim të rëndësishëm nga rickettsia - aftësinë për të shumohen mbi mediat artificiale. Të Bartonellas gjini trajtohen Volyn ethe patogjen, por personazhet gjenetike dhe morfologjike ishte një propozim për të lëvizur atë në gjini Bartonella dhe familjes Bartonellaceae. Një Q-ethe është i vetmi përfaqësues i llojeve të gjini Coxiella Burnettii rickettsiae. Si rezultat, Q-ethe, temperaturë Volyn aktualisht zënë një pozicion të ndërmjetëm midis rickettsia dhe Bartonella.

Të gjitha rickettsial kanë në strukturën e përbashkët:

• Një faktor shkakton kapacitetin aderimin për bashkëngjitje dhe kolonizimit të mëvonshëm.
• Endotoksina - LPS (lypopolysaharyd) muri qelizor, duke i liruar atë vetëm pas vdekjes së parazitit.
• Shtresa kapsulë që mbron nga fagocitozës.
• Një osobotaksichnoho proteinave termikisht labil që është lokalizuar në shtresën kapsule.
• Ka veprimtari hemolitik, që shkatërron qelizat e kuqe të gjakut dhe ngjitje e tyre të mëvonshëm dhe si pasojë e shkeljes së pronave rheologjike e gjakut.

Rezistenca:

• Mjedisi nuk është e qëndrueshme dhe të shpejtë të vdesin;
• dëmshme ato janë temperatureits të larta në 80 ° C vdesin brenda 1 minute.
• agjentët dezinfektimin gjithashtu janë të dëmshme;
• rezistent ndaj temperaturave të ulëta dhe tharje rickettsia.

Ndjeshmëria është shumë e lartë, seksit dhe moshës kufizime. Sëmundjet Rickettsial janë të zakonshme, të regjistruar në çdo kontinent, por më shpesh në zhvillim të ulët social. Karakterizuar nga një rritje sezonale në incidencën në dimër dhe në vjeshtë, por sidomos nga janari deri në mars, për shkak të grumbullim në rritje të popullsisë, duke ulur rezistencën e sistemit imunitar dhe për të krijuar kushte të favorshme të temperaturës.

Arsyet infeksionit rickettsia

Burimi - një njeri i sëmurë dhe brejtësve. Transmetimit - pleshtat, morrat, ticks. Mënyrat e infektimit - transimissivnyy (me pickimin e insekteve), por transfuzionit të jetë e mundur dhe transplacental. 

Gjaku gjiri parazitëve - transportuesit rykketsyozov

Simptomat rykketsyozov

Simptomet e sëmundjeve të shkaktuara rickettsiosis dhe trajtimin e tyre janë të ngjashme, por është e preferuar çmime, të cilat janë diskutuar në nenet përkatëse, tifoja dhe sëmundje Brill, tifoja murine (Tifoja Manchu), Tick-përballohen rickettsial Azi Veriut, ethe Marseille, vezykuleznoy rykketsyoz, Tsutsunhamushi, ethe Volyn