Shankroid ose shankroyid


Shankroid ose shankroyid - një sëmundje veneriane. Siç e dini, seksualisht të transmetueshme dhe mund të unsexual, metodë e miqve. Në këtë kohë në të rralla dhe më shumë në vendet në zhvillim me klimat subtropikale dhe tropikale: Amerikën Qendrore dhe Jugore dhe Afrikës. Por duke pasur parasysh kufijtë e hapur, ne sigurisht që duhet të mbahet mend.

"Fajtori" kjo sëmundje është bacil Haemophilus ducrey. Ajo maloustoychyva të temperaturave të larta, ngrohje vrau 40 të shpejtë, por të ulët tolerohet mirë. Po aq të mirë është kundër zgjidhjeve të ndryshme kimike. Naprimer0,25% formalinë zgjidhje "vrasje" dyzet minuta e saj.


Simptomet e shankroidi

Periudha e inkubacionit (fshehur) kjo sëmundje zgjat 4 ditë - 7 ditë. Besohet se kusht për futjen e patogjen duhet të jenë të çara në lëkurë dhe mukozës. Shankroyid manifestuar në bolshinstvesluchaev, ulcerat shumta me shkarkimin purulent dhe rritur nyjet limfatike përreth. Vuajtje dhe të përgjithshme: ethe, dhimbje koke. Nyjet limfatike dhe ulcerat janë të dhimbshme në prekje. Dështimi në përputhje me procesin e higjienës mund të "përhap" me duart e pista dhe pjesë të tjera të trupit.

Rritja e limfatike nyjet shankroyid

Të ulcers kanë një formë të ndryshme, rrethuar nga një halogjen inflamatore. Nëse keni vënë re në veten ose Zoti na ruajt, simptomat e mësipërme, menjëherë të shkojnë në takim me dermatolog. Duke pasur parasysh gjë e rrallë e sëmundjes, diagnoza nuk ka vënë ju dhe trajtimi i duhur do të jetë. Është e lehtë për të ngatërrohet me sifilis apo herpes. Kur sifilizi, që ra fjala, shankri, si nyjet limfatike, pa dhimbje. Trajtimi i këtyre dy formave, ndryshe nga shankri butë, nuk është e njëjtë.

Shankroid

Rrjedhje Features shankroyda gjatë shtatzënisë do të anolohychno. Prania e saj komplikon shtatzënisë.

Diagnoza shankroyda

Metoda kryesore e diagnostikimit është të identifikojë agjent shkaktar në sekrecionet ulcerat. Ndonjëherë përdoret metoda e kultura - rritja e baktereve në mjediset pitelnyh. Nevoja për t'u testuar dhe për të gjitha sëmundjet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Shumë shpesh një kombinim i disa sëmundjeve.

Trajtimi i shankroidi

Pa antibiotikëve në trajtimin e shankroidi është e nevojshme. Kjo aminoglycosides (gentamicin, kanamycin), makrolide (Azithromycin, si medikament i përzgjedhur në shtatzëni është erythromycin), seri tetracycline (doxycycline, tetracycline), cefalosporinat (ceftriakson). Në mënyrë të ngjashme, antibiotikët e përdorur (sulfadimetoksina, Biseptol). Të dy grupet shpesh kombinohen.

Në terapi shankroyda trajtimit të rëndësishme dhe aktuale (trajtimin e ulçerës zgjidhje të dobët të Permanganat kalium + ointments me antibiotikë). Vitamina terapi (B1, B6, B12).

Kur të marrë drogë nuk është jetë e pranueshme seksi dhe të pijshëm. Detyrimisht, duke pasur parasysh ndarjen e lezioneve yaz'yazvlennyh, ndryshimi nastelnoho shpeshta dhe shtratit, me valë e tyre të gjatë.

Pas trajtimit është vëzhgimi i pacientit ai menne gjashtë muaj me një dërgesë mujore të analizave.

Lechenienarodnymi sredsvamy, siç e dini, sidomos në aspektin e ku sëmundja është e rrallë, nuk është e vërtetë. Dhe në drejtim të Afrikës, ndoshta jo. Pa trajtim antibiotik zbrazëti. Sidomos kur shankroid është shumë komplikime.

Komplikimet shankroid

Kur u bashkuar me një infeksion dytësor ndodh "shankri gangrenizuar"Kur vdekja ndodh indeve. Phimosis - paaftësia për të hapur penis glans, paraphimosis - afër saj. Kushti i fundit çon në qarkullim të dobët në penis, e ndjekur nga tredhjes. Etasituatsiya kërkon intervenim urgjent kirurgjik për të parandaluar humbjen e anëtarëve. Më vonë, për shkak të dhëmbëza mund të jetë e vështirë dhe seksualiteti, si lëvizshmëria është kreu thyer.

Në dalekozashedshyh raste, inflamacion i nyjave limfatike, e formuar tub ("vrima") Në dlitelnymzazhivleniem tyre. Procesi i inflamacionit mund të ndikojnë në lëkurë dhe indet e nënlëkurës (erizipelë), e cila shkon në elefantiazë - trashje progresive tyre, në pasojë e stagnimit kronike të limfatike. Infeksion sy në të gjitha organet dhe sistemet që rezultojnë në helmimi i gjakut.

Shankroid Parandalimi

Ne kemi gjetur se patogjene shankroyda rezistente ndaj kimikateve. Prandaj, metoda kryesore e parandalimit do - maturi nga seksi rastësor, veçanërisht në udhëtim turistik dhe përdorim të kondomit.

Konsultimi mbi STI Shankroyid

Pyetje: Ju thatë se agjenti shkaktar i shankri butë nuk janë ose janë kimikatet dobët. Pse, pra, ulcerat, gjatë trajtimit të trajtohen zgjidhje të ndryshme?
Përgjigje: Pyetje e mirë. Ne kemi për qëllim parandalimin prysoedenenyya e infeksionit të mesëm, dhe nga kjo dhe për të parandaluar komplikimet.

Pyetje: Në qoftë se një partner zbuluar sëmundjen, dhe tjetri nuk është. A duhet ajo të trajtohet?
A: Pavarësisht nëse sëmundja është zbuluar apo jo, të gjithë njerëzit që kanë kontakt seksual me një person të sëmurë trajtuar me të.

Pyetje: Çfarë profesioni në rrezik?
A: Të gjithë që kanë kontakt me gjakun dhe indet e njeriut. Para së të gjitha mjekët. Të njëjtit njerëz të cilët kanë qenë në biznes udhëtime jashtë vendit në rajonet e mësipërme.