Ethet e Marseille


Të gjitha rickettsial klinike manifestime, komplikime dhe trajtimi i tifoja identike, por kanë karakteristikat e tyre:

Ethe Marseille është një sëmundje akute rickettsial me kursin beninje që karakterizohet nga parësor të ndikojë, dhe lymphadenitis rajonal Macula-papular skuqje përhapur.

Veçori e këtij agjenti është aftësia e tij për të riprodhuar jo vetëm në citoplazmë, por edhe në bërthamën e qelizave të infektuara.

Pas a pickimi i Tick është primar ndikojnë në formën e një vule qetë shtyer në periferi, e ndjekur nga zhvillim të shpejtë lymphadenitis rajonale.


Mes dhimbje koke intensive ndodh dridhje e buzëve dhe të gjuhës dhe ngurtësi në muskujt e qafës, por vetëdija nuk është prekur

Ka karakteristika në diagnozën specifike - patogjen mund të zbulohet në përmbajtjen e gjakut e pasionit fillestar, elementet puçrra gjatë gjithë periudhës febrile. Përgjigja serologjike (RAC dhe Phragmites) janë pozitive nga fundi i javës së parë dhe në fillim të dytë. Në kurbën e temperaturës nuk ka "prerje".

Trajtimi është i ngjashëm me atë me tifo.

Pas imuniteti sëmundje të qëndrueshme, jetën dhe informacion të besueshëm në lidhje me sëmundjen korrente nuk është.

Parandalimi i veçantë është zhvilluar dhe është mbrojtja jo-specifik kundër marimangat parazitare.