Herpesi gjenital


Përmbajtje
Herpesi gjenital
Shkaqet herpes gjenital
Simptomat e herpesit gjenital
Diagnoza e herpes gjenital
Trajtimi i herpes gjenital
Herpesi gjenital dhe shtatzënia
Faqe 1 nga 6

Cilat janë simptomat e herpes gjenital? Mund të merrni herpes nga dikush që nuk ka shenja të sëmundjes? Çfarë problemesh mund të shkaktojë plagë të ftohtë? Ju do të gjeni përgjigje në këtë artikull.

Herpesi gjenital është një infektim i zakonshëm dhe shumë ngjitëse, shpesh seksualisht të transmetueshme.

Zakonisht, Herpesi gjenital shkaktohet nga virusi herpes simplex-2 (HSV-2 është gjetur në 50-70% të grave me herpes gjenital). Lloji i parë (HSV-1) prek kryesisht lëkurën dhe mukozën e buzët, sytë, hundë dhe kështu me radhë. Megjithatë, është e mundur zhvillimi i herpes gjenital kur të ekspozuar ndaj HSV-1, ose si pasojë e infeksionit të përzier me HSV-1 dhe HSV-2.


Trajtimi i herpesit gjenital përfshin ilaçe që ndihmojnë të përshpejtojë shërimin dhe për të parandaluar shpërthimet.

Herpes simplex virus: herpes tip 1 dhe 2

Herpes simplex virus - i njohur më mirë si herpes - janë të ndarë në dy lloje: lloji herpes 1 (HSV-1 ose Herpesi i buzëve) dhe tipi 2 Herpes (HSV-2 ose herpes organet gjenitale). Shumica tip 1 herpes shkakton plagë rreth gojës dhe buzët (i quajtur nganjëherë "Ftohtësi" buzët, blisters mbi buzët). HSV-1 mund të shkaktojnë herpes gjenital, por shumica e rasteve të herpes gjenital të shkaktuara nga lloji herpes virus simplex 2. Në HSV-2 person i infektuar mund të ketë plagë rreth organeve gjenitale apo rektum. Edhe pse HSV-2 ulcerat mund të ndodhë diku tjetër, këto ulcerat janë zakonisht gjenden më poshtë belit.

Simptomat e herpesit gjenital mund të jetë i gabuar për shenjat e sëmundjeve apo simptoma të tjera mund të mungojnë krejtësisht. Si të thoni nëse keni herpes?

Mund të jenë të infektuar me herpes?

Edhe në qoftë se ju nuk keni puthi dhe kishte marrëdhënie seksuale, është e mundur që ju jeni një bartës i virusit herpes.

Cik Herpes zakonisht shkaktohet nga tipi virusi herpes simplex 1 (HSV-1) paraqitet Shteti "ftohtësi" ose blisters ethe në buzë. Ajo është paraqitur dhe kur puthje, dhe me kontakt shtëpiake dhe pikat.

Herpesi gjenital është më shpesh lloji i dytë i virusit herpes (HSV-2), kjo ndodh transmetohet më rrallë gjatë seksit dhe kontaktit me gojë-gjenitale, duke përdorur të higjienës personale personin e infektuar. Përafërsisht një në pesë të rritur ka herpes gjenital. Por 90% e infektuar nuk e dinë se janë të infektuar. Ju mund të bëhet një prej tyre.

Cilat janë shenjat që unë mund të "marr" herpes gjenital?

Shpesh është e vështirë për të të treguar nëse ju keni herpes. Simptomat më të zakonshme të herpes gjenital, lëkurës dhe mukozës së kuqe, e formuar lëngun e mbushur blisters të vogla që ia plas dhe formojnë plagë të dhimbshme, të mbuluara me një kore që të shërojë në disa ditë. Simptomat e herpesit mund të shoqërohet me kruarje. Zonat e prekura përfshijnë penis herpes, scrotum, vaginë, vulvë, uretrës, anus, kofshët e brendshme dhe mollaqe.

Të ulcers mund të shfaqen 6-56 ditë pas infektimit parë. Gripit si simptoma, duke përfshirë ethe dhe nyjet limfatike fryrë në ijë, gjithashtu mund të ndjekin pas infeksionit fillestar.

Simptomat shfaqen dhe zhduken pa ndonjë modele. Një person mund të ketë shpërthime të një herë në vit, dhe madje edhe ndoshta një herë në disa javë. Para shpërthimit, njerëzit mund të vëreni kruarje, ndjesi shpimi gjilpërash ose djegur në zonën e prekur, mund të jenë dhimbje të mprehtë në legen ose poshtë në këmbë.

Në shpërthimin e parë të përhapjes së herpesit lezioni është zakonisht më e gjerë se pas. Në shpërthimet e mëvonshme të sores priren të jenë më pak të dhimbshme dhe sëmundja zgjat një periudhë kohore më të shkurtër.

Por shumë ulcerat janë formuar, disa njerëz kanë vetëm njolla apo gunga të vogla në lëkurë që mund të jetë i gabuar për puçrra fytyre. Në përvojën e treta simptoma të ndryshme të tilla si urinim të dhimbshme, disa gra duket lëngu nga vagina. . Në disa herpes asimptomatik, ndërsa simptoma të tjera mund të ndodhë, e cila lehtë mund të jetë i gabuar për djegie, puçrra fytyre, pickimin e insekteve, kruarje thjeshtë, hemorroide, qime që rritet përbrenda apo mëllenjë (infeksion fungale Candida).

Pas infektimit me herpes gjenital janë simptomat, por mund të përsëritet herë pas here me dobësimin e imunitetit, për shembull, ose me çrregullime të hormoneve në trup. Për fat të mirë, shpërthimi i parë i herpesit zakonisht është më e vështirë për të kaluar se ardhshme. Dhe disa njerëz mund të jenë vetëm 1-2 retsedyvy për jetën.

Shpërthimet e herpes përshkruar si Bolivi ose rreth organeve gjenitale apo ndjesi djegie, dhimbje ose vështirësi me urinim. Disa shkarkimi lyudinablyudayut nga vagina ose penis.

Sores Ftohtë zakonisht shkakton ndjesi shpimi gjilpërash dhe djegie pak para flluska Breakout. Flluska vetë mund të jetë i dhimbshëm.

Një test për herpes gjenital?

Po. Mjeku mund të marrë një mostër nga vendi ku ju dyshoni herpes dhe të shqyrtojë atë nën një mikroskop.

Gjithashtu virusi bartës mund të përcaktohet nga një test të gjakut për antitrupa të virusit, i cili e ka bërë sistemin tuaj imunitar, kur ju u infektuar.

HSV-2 është pothuajse gjithmonë ndikon në organet gjenitale, kështu që nëse antitrupa ndaj HSV-2, gjenden në gjakun tuaj, ju ndoshta keni herpes gjenital.

Një test i gjakut që tregon antitrupa për HSV-1 do të thotë që ju mund të jenë të infektuar me herpes gjenital ose herpes të buzëve. Kjo është për shkak se herpes cik zakonisht shkaktohet nga HSV-1 mund të përhapet në organet gjenitale gjatë seksit oral.

Nëse unë nuk jam i infektuar me herpes, si mund të shmangur infeksionin në të ardhmen?

E vetmja mënyrë e besueshme për të shmangur kontraktuese herpes gjenital - abstenimit nga seksi apo pasur marrëdhënie seksuale vetëm me dikë që nuk është i infektuar me virusin herpes. Kondomave latex ofrojnë një mbrojtje vetëm nëse ajo mbulon zonën e infektuar. Mbani mend, ju mund të merrni Herpesi gjenital duke praktikuar seks oral (blowjob, Cunnilingus, anilingus) nga një person me herpes buzët. Për më tepër, ju mund të merrni herpes gjenital nga buzët pas seksit oral me pacientët me herpes gjenital.

Nëse ju e dini që partneri juaj seksual ose kanë pasur herpes gjenital, ju mund të zvogëlojë rrezikun e infeksionit nëpërmjet kontaktit seksual (vaginal, anal ose marrëdhënie me gojë) vetëm nëse ai ose ajo ka simptomovna moment. Megjithatë, Herpesi gjenital mund të jenë ngjitëse edhe kur nuk ka simptoma të dukshme, kështu që ju duhet të përdorni përherë një pengesë latex, të tilla si prezervativët.


Prapa - Tjetër