Herpes gjenital - Trajtimi i herpes gjenital - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Herpesi gjenital
Shkaqet herpes gjenital
Simptomat e herpesit gjenital
Diagnoza e herpes gjenital
Trajtimi i herpes gjenital
Herpesi gjenital dhe shtatzënia
Faqja 5 nga 6

Trajtimi i herpes gjenital


Edhe pse nuk ka shërim për trajtim herpes mund të lehtësuar simptomat. Ilaçet mund të lehtësojë dhimbjet dhe mund të shkurtojnë shërimin plagë. Ata gjithashtu mund të zvogëlojë numrin e përgjithshëm të shpërthimit të herpesit. Banja e ngrohtë mund të lehtësojë dhimbjen lidhur me ulcerat seksuale.

Trajtimi i herpes gjenital është e vështirë për shkak të mungesës së fondeve që japin efekt të drejtpërdrejtë, specifike për virusin. Mjekimi është i vështirë edhe për shkak të mundësisë së ri-infektimit.

Kursi i herpes gjenital zakonisht karakterizohet nga rifillimi shpeshta dhe këmbëngulja e vazhdueshme e virusit në trup. Duhet theksuar se asnjë nga barnave antivirale të njohura nuk janë në gjendje për të eliminuar virusin nga trupi dhe kështu të ndikojnë dukshëm sëmundje latente. Prandaj, trajtimi i herpesit gjenital kryer tërësisht dhe u dërgua në bllokadën riprodhimin e virusit, ndërsa në të njëjtën kohë stimulimin faktorët rezistencë specifik dhe jospecifik të organizmit.

Në trajtimin e herpesit gjenital duhet të ndahen pesë objektiva:

 1. Liroj peshën ose të zvogëlojë kohëzgjatjen e simptomave të tilla si kruarje, dhimbje, ethe dhe limfadenopati.
 2. Ulja lezione të plota gjatë shërimit.
 3. Ulja kohëzgjatjen dhe ashpërsia e derdhje viral në fushat e shkatërrimit.
 4. Të zvogëlojë frekuencën dhe ashpërsia e relapses.
 5. Eliminimi i infeksionit për të parandaluar rifillimi.

Objektivi i fundit mund të arrihet vetëm nëse trajtimi kimioterapia filluar brenda 24 orëve pas infeksionit fillestar, e cila do të parandalojë transferimin e virusit në një shtet të fshehur.

Të gjitha drogat të njohur aktualisht që janë veprimtari shumë antiherpetic mund të ndahen në tre grupe kryesore:

 1. Frenuesit e viral replikim acidit nukleik:
 • analoge nukleozidë, të ngjashme në strukturë me intermediates biosintezes ADN;
 • analogët e Pyrophosphate.
 1. Interferon dhe komponimet që kanë aktivitet interferonindutsiruyuschey.
 2. Lidhjet me mekanizmat e tjera të veprimit antivirale.

Me analoge nukleozidë rëndësia më e madhe për praktikën klinike ka zovyraks (Acyclovir, vyroleks) - një droge me një mekanizëm kompleks të veprimit, bazuar në ndryshimet në metabolizmin e qelizave të infektuara dhe të painfektuar. Mekanizmi i saj i veprimit është ndalimin e ADN polimerazës virale.

Gjatë zovyraks herpes akute përdorur 200 mg 5 herë në ditë për 5 ditë, e cila ndihmon për të reduktuar periudhën e shpërthimit, erozioni përshpejtuar periudhën e shërimit. Vazhdueshme duke marrë drogë në 200 mg 4 herë në ditë për 1-3 vjet mund të arrijmë faljen e qëndrueshme për një periudhë të trajtimit.

Analogët pyrophosphate - foscarnet dhe derivatet e saj (vaj "Triapten" 3%).

Foscarnet pengon aktivitetin e ADN polimerazës virale në përqendrime që nuk shkelin ADN polimerazës celular puna.

Trajtimi Foscarnet duhet të fillojë kur simptomat e para të infeksionit herpes (djegie, dhimbje, parastezii). Me përdorimin e duhur të foscarnet plotësisht pengon riprodhimin e virusit dhe parandalon formimin e vezikulave herpetike.

Duke u përmirësuar rezultatet e trajtimit kur kombinohet terapi antivirale me interferon, veçanërisht të larta aktive (1 ml. 1 në çdo 3 ditë për një kurs të injeksioneve 5-8) leykinferonom.

Leykynferon eshte nje preparat i interferonit njerëzor dhe cytokines tjera. Produkti liofilizuar është pluhur amorf bardhë. Lehtësisht i tretshëm në ujë. Ampulë përmban 10,000 IU e aktivitetit antivirale të njeriut interferon-alfa. Leykynferon ka aktivitet antivirale dhe immunomodulatory dhe shkakton aktivizimin e përgjigjeve celulare protyvoynfektsyonnoho dhe imunitet antitumor. Drogës përshpejton përhapjen dhe diferencimin e nënpopulacione lymfociteteve immunorehulyarnyh aktivizon tsytolytycheskye dhe reagim fagocitare në trup, pengon zhvillimin e fenomeneve të immunosuppression. Në efektet intramuskular imunologjike të vazhdojnë për disa ditë.

Mjekimi është me injeksion intramuskular prej 10.000 IU para 5 injeksione në ditë dhe 3-5 injeksione në intervale prej 3-4 ditë; kursi i 10 shishe.

Kur inflamacion dlitelnotekuschem treguar Emërimi i aktivitetit imunoglobulina antiherpesvirusnoy njerëzore.

Aplikimi i drogës "Viferon." Trajtimi përbëhet nga supozitorëve zorrës së trashë që përmbajnë 500 IU e interferonit. Përdorimi gjatë shtatzënisë mund të arrijë jo vetëm të rrisë statusin interferon, por edhe eliminimin e patogjen.

Për të parandaluar infeksionin e fetusit gjatë punës gratë shtatzëna me akute gjenitale herpetike plagë bërë një cezariane.

Infeksion aktiv urohenytalnaya kryesor ndodhur gjatë shtatzënisë nuk është një tregues për ndërprerjen e saj, sepse infeksioni placenta është e rrallë.

Trajtimi dhe parandalimi i përhapjes së herpesit gjenital

Recommended regimens trajtimin dhe parandalimin e herpesit gjenital me tre fazat e mëposhtme për rikthim:

 • rikthim (faza akute e infeksionit);
 • Leja Faza (qetësimin poshtë) përsëritje;
 • ndjesë (periudha mizhretsydyvnyy).

Trajtimi sistem përfshin përdorimin e etiotropic dhe drogë ymmunokorryhyruyuschyh.

Metodat e trajtimit:

Përsëritje të sëmundjes:

 • alpizarin 0.1 m, 5 herë në ditë për 5 ditë apo zovyraks (aciklovir, vyroleks) 200 mg. 5 herë në ditë për 5 ditë, pas së cilës drogës 4 herë në ditë për 2-3 javë;
 • acid Askorbik për 1 m 2 dy herë në ditë për 15 ditë;
 • imunoglobulinave antiherpetic specifik 3 ml / m 1 çdo 3-7 ditë, trajtim 5 injeksione, ose fruthi gama globulin - 3 ml. / M 1 në çdo 3 ditë - 4 injeksion;
 • takt me 1.0 n / 2 herë në javë, në trajtimin e 10 injeksione.

Trajtimi lokal: ointments "Gossypol" 3%, ose "Mega-djali" 3%, ose "Bonafton" 3%, ose "Alpyzaryn" 3% (trajtimi vaginale 4-5 herë në ditë); Locion me ADN-polimeraza 2-3 herë në ditë.

Rikthim Stihanii:

 • vitamina B1, B6 një ditë 1 ml, 15 injeksione.
 • klorur kalciumi 10% në 1 lugë gjelle 3 herë në ditë - 3 javë. ose kalcium glukonat 0.5 g 3 herë në ditë - 10-15 ditë; autohemoterapyya nga 2 deri 10 dhe 10-2 ml .; tazepam 1 tabletë 2 herë në ditë - 3 javë, tavegil 1 tabletë 2 herë në ditë ose tre javë; Eleutherococcus 20 pika në mëngjes dhe dibazol poltabletky 2 herë në ditë - 3 javë.

Trajtimi lokal: ointments "Mehasyn", "Gossypol", "Për­Nafton", "Alpyzaryn".

Remissiya- Vaksina vaccinotherapy herpes (rikthim për të paktën 2 muaj.) Bëhet vetëm pas një kurs të trajtimit restorative dhe simptomatike. Vaksina administrohet intradermal në sipërfaqet parakrah flexor e 0.3 ml. 1 në çdo 3 ditë, të gjitha 5 injeksione, atëherë thyejnë për 2 javë dhe 5 injeksione prej 0.3 ml. 1 herë në 7 ditë. Në rastin e lezioneve herpetike Intervalet midis injeksione rritur me 2 herë. Pas 6 muajsh. - Një kurs i dytë. Totali 4-6 kurse.

Ky trajtim sistem supozon se në çdo rast zgjedhja e trajtimit përcaktohet nga një formë komplekse klinike dhe fazën e herpes gjenital, praninë e sëmundjeve shoqëruese, gjendjen imunologjike të organizmit, trajtimin e mëparshëm dhe efektivitetin e saj.