Herpesi gjenital - Shkaqet e herpesit gjenital


Përmbajtje
Herpesi gjenital
Shkaqet herpes gjenital
Simptomat e herpesit gjenital
Diagnoza e herpes gjenital
Trajtimi i herpes gjenital
Herpesi gjenital dhe shtatzënia
Faqja 2 nga 6

Shkaqet herpes gjenital


Rezervuari kryesor i infeksionit herpes në meshkujt është një traktit urinar në gratë - kanalit të qafës së mitrës. Infeksionit primar me llojin e virusit herpes 1 zakonisht ndodh nëpër pikat ajrore dhe deri në 6-7 vjeç është 50% e popullsisë. Sekondar infeksioni (superinfeksion) virusi herpes gjenital zakonisht ndodh si pasojë e kontaktit seksual ose orohenitalnyh. Shkalla më e lartë e raportuar nga mosha në grupmoshën 20-29 vjeç, ndërsa mosha mesatare e sëmundjes në meshkuj - 27 vjeç, gratë - 23 vjet. Faktorët e rrezikut për shfaqjen e infeksionit herpes përfshijnë marrëdhëniet përzier seksuale, një numër i madh i partnerëve seksualë, standard të ulët sociale të jetesës. Çdo pacient i dyti me vetëm herpes gjenital. Rritja e rrezikut të përhapjes së herpesit gjenital janë të ekspozuar adoleshentët, seksualitetin në fillim nis të lulëzojë.

Infeksioni me virusin herpes simplex nuk ka gjithmonë të shkaktojë sëmundje klinikisht të rëndësishme, nuk janë bartës dhe fshehur kurs (fshehur) të procesit.

Një tipar karakteristik i infeksioneve gjenitale virale - gjatësia e qëndrimit të patogjen në trup (ndoshta për jetën), dhe një tendencë për rikthim. Ky funksion është i lidhur me ekzistencën e vazhdueshme të virusit në të mukozës, dhe më e rëndësishmja - me këmbëngulje e saj në ganglia nervore. Në periudhën e mizhretsydyvnyy virusi herpes gjenital është ganglia ndjeshme e mesit dhe pjesë sakrale të zinxhirit simpatik.

Formulari i fundit është veçanërisht e rëndësishme, pasi pacienti, jo ditur për ekzistimin e sëmundjeve virale, të bëhet një burim i infeksionit të partnerëve seksualë.

Virusi herpes simplex mund të transmetohen përmes puthjeve ose me ndarjen e sende të tilla si një furçë dhëmbësh apo takëm (nëse sores ftohtë mbi buzët) gjatë seksit (herpes gjenital), ndërsa me gojë-gjenitale hubmozhet kontakt të kalojë Herpesi gjenital herpes në një partner dhe anasjelltas. Është e rëndësishme të dini se HSV-1 dhe HSV-2 mund të jenë ngjitëse edhe kur plagë dhe simptoma të tjera nuk janë të pranishëm.

Çka e shkakton shpërthimin herpes?

Për shumë njerëz me virusin herpes, shpërthime herpes mund të jetë shkaktuar nga faktorët e mëposhtëm:

  • Sëmundje Përgjithshëm
  • Lodhje
  • Stresi fizik apo emocional
  • Humbja e imunitetit, naprimerv shkak të ftohjet, AIDS-om ose medikamente të tilla si kimioterapia ose steroid
  • Lëndimit, duke përfshirë aktivitetin seksual
  • Menstruacion