Herpes gjenital - Diagnoza e herpes gjenital - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Herpesi gjenital
Shkaqet herpes gjenital
Simptomat e herpesit gjenital
Diagnoza e herpes gjenital
Trajtimi i herpes gjenital
Herpesi gjenital dhe shtatzënia
Faqja 4 nga 6

Diagnoza e herpes gjenital


Njohja e herpes gjenital të promovuar historinë, ankesat dhe të dhëna objektive të hulumtimit. Diagnoza është më e lehtë në fazat e hershme të sëmundjes në prani të vezikulave dhe jo e komplikuar nga gërryerjet e mesme të infeksionit (grupet e tyre), formuar menjëherë pas shkatërrimit të mureve të fshikëza. Me ulcerat gjata ekzistuese të mbuluara me prekje hnoevidnym nevojshme dallimin mes herpes dhe sifilizi. Kjo merr parasysh karakteristikat e mëposhtme: plagë herpes kalb më pak se në fund sifilitik e butë, sifilisit - dendura. Herpes Land plagë podrytye, mikropolitsiklicheskie dhe syfylytycheskoy - rrumbullakët ose ovale. Ndjenjat subjektive mungojnë në lezione frëngjyzak kur ato shfaqen herpes (kruarje, djegie, dhëmbje). Nëse dyshoni se sifilizi mbajë studime speciale laboratorike, konsultimet me një dermatovenerologist specialist.

Diagnoza e infeksionit herpes gjenitale bazohet në zbulimin e virusi simpleks herpes ose antitrupave në serumin e pacientëve. Hulumtimi Cerolohicheskie mund të ndihmojë në diagnostikimin vetëm, në qoftë se ju mund të identifikojë IgM specifike dhe IgG për HSV, IgM shfaqet brenda 2 javëve pas infeksionit dhe janë të vendosur për 2 muaj; IgG prodhuar nga dita e 14 dhe të mbeten në trup për jetën, në akute ata shpesh rritet gjatë periudhave të faljen kthyer në bazë. Zbulimi i këtyre antitrupave nuk është konsideruar si kriter i saktë diagnostike për shkak se ato mund të jenë rezultat i infeksionit transferuar më parë herpes extragenital.

Metoda e preferuar është zbulimi i virusit herpes simplex në sekrecionet nga organet e prekura. Nga vaginës dhe mitrës janë materiale nga scraping sipërfaqen me mitër - me aspiratën, Urethral shtupë - shtupë.

Nëse ka shenja për laparoscopy në sëmundje Tubali, mostrave biopsi kryhet për të identifikuar patogjen, duke përfshirë virusin herpes simplex.

Për metodat diagnozën e shpejtë duke përdorur antitrupa fluoreshente dhe metodën immunoperoxidase.

Gëzojnë një metodë e në rritje të virusit (nga soskobov, goditje) në kulturën e indeve dhe pastaj studiuar pronat e saj. Aplikoni elektron mikroskopike metodën e njohjes HSV.

Virusi Herpes lidhur me rrezikun e kancerit të qafës së mitrës, sidomos etomvy eslipri infektuar më shumë tipomVPCh ivysokoonkohennym.