Herpesi gjenital - Herpesi gjenital dhe shtatzënia


Përmbajtje
Herpesi gjenital
Shkaqet herpes gjenital
Simptomat e herpesit gjenital
Diagnoza e herpes gjenital
Trajtimi i herpes gjenital
Herpesi gjenital dhe shtatzënia
Faqja 6 nga 6

Herpesi gjenital dhe shtatzënia


Gratë shtatzëna me herpes gjenital duhet të marrin masa paraprake për të shmangur transmetimin e virusit të fëmijës, por mos u shqetësoni shumë për këtë.

Nëna mund të infektojë fëmijën e saj gjatë lindjes së fëmijës, shpesh për vdekje. Por nëse zhenschinazarazilas gjenitale shtatzënia herpesomdo ose nëse onainfitsirovana në shtatzëninë e hershme, gjasat që fëmija i saj do të jenë të infektuar është shumë e ulët - më pak se 1%. Gratë me herpes gjenital simptomat herpes tschatelnoosmatrivayutna nënshtrohen lindjes. Nëse ka shenja se shpërthimi i herpesit gjatë punës është pjesë e domosdoshme cesarean.

Rreziku fëmija të lartë të infeksionit (30% në 50%), kur një grua është e infektuar në fund të shtatzënisë. Kjo është chtoimmunnaya nuk sistemamateri zhvilluar antitrupa mbrojtëse kundër virusit. Gratë me infeksione përsëritëse herpes kanë antitrupa kundër virusit që të ndihmojë të mbrojë fëmijën. Nëse jeni shtatzënë dhe ju mendoni se ata mund të jenë të infektuar kohët e fundit, tregoni mjekut tuaj.

Gratë që nuk janë të infektuar me herpes gjenital duhet të ostorozhneev seks gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë. Nëse ju nuk e dini se çfarë partneri juaj nuk është një virusaherpesa zgarë, ju duhet të shmangni seksin si një e tërë gjatë tremujorit të tretë. Nëse herpes tuaj partner të buzëve, për të shmangur seks kohë vetos.

Disa mjekët besojnë se të gjitha gratë shtatzëna duhet të testohen për herpes, veçanërisht në qoftë se partner.Prokonsultruytes seksuale infektuar uvrachuy në qoftë se ju ose partneri juaj duhet të testohen.

Rreth këshillueshme të marrë medikamente antivirale dhe herpes tjera gjatë shtatzënisë mund të gjykojë një mjek. Vendimi është bërë në secilin rast veç e veç.

Gjatë shtatzënisë, HSV-2 mund të jetë një nga shkaqet e abortit të përhershëm dhe të shëmtuar të fetusit. Humbja perinatale në herpes neonatale përbëjnë 50-70%, dhe 70% e fëmijëve të infektuar të lindur nga nënat me herpes gjenital asimptomatik.

Duke injoruar praninë e mundshme të HSV-2, sidomos në parakohe punës dhe sindromi i vonuar peshë fetusit trupit siguron se porsalindur nuk është bërë terapi antivirale në kohë, dhe për këtë arsye ata zhvillojnë Meningoencefaliti, lezione të organeve parenkimale, mushkëritë (pneumonia ) dhe të tjerët.

Herpesi gjenital lindura vërejtur në një fëmijë në 30 mijë Living, por norma e vdekjeve në këtë grup është 70%. Fëmijët mbijetuar vuajnë pasoja të rënda neurologjike. Virusi është 4 herë më e zakonshme në foshnjat premature se kanë lindur në afat. Si rezultat i infeksionit fund intrauterine në fëmijët gjetur anomali e mëposhtme: mikrocefalia, chorioretinitis, dysplasia retinës, mykroftalmyya, katarakt, sëmundje të zemrës, hepatosplenomegaly, pneumoni virale. Në Shtetet e Bashkuara çdo vit lindin nga 400 deri në 1,000 fëmijëve me herpes neonatal.

Në shumicën e rasteve, infeksioni fetusit ndodh direkt para lindjes, pas rritjes me këputje e membranave (periudha kritike e 4-6 orë) ose gjatë lindjes, kur kalon nëpër kanalin e infektuar të lindjes. Infeksioni i fetusit para 20 javëve të shtatzënisë çon në një abort spontan apo keqformime fetale në 34% në periudhën 20-32 javë - për lindjet e parakohshme ose vdekje antenatal fetusit në 30-40% të rasteve, pas 32 javësh - para lindjes së një fëmijë të sëmurë. Zakonisht Atrium është lëkura, sytë, gojën, traktit respirator. Pas ndodhur infeksioni, virusi mund të përhapet nga kontakti ose transmetimin hematogjene e herpes gjenital putem.Puti

Herpesi gjenital është një seksualisht të transmetueshme, dhe mund të jetë një burim i jo vetëm infeksionit pacientët me klinikisht simptomatik, por bartës të virusit herpes simplex.

Në transmetimin seksual të infektimit të mundshëm herpes në kontaktet orohenitalnyh.

Autoinokulyatsiya mund të ndodhë në rastet kur vetë pacienti mbart virusin nga burimi i infeksionit në pjesë të painfektuar të trupit të tilla si fytyrë në organet gjenitale.

Transmetimit vertikal të infeksionit është e mundur në rastin e infeksionit transplacental e fetusit.

Transmetimit shtëpiake e infeksionit është jashtëzakonisht i rrallë dhe i përjashtuar krejtësisht, nëse virusi dries sekret.

Diagnoza e herpesit gjenital në shtatzëni

Diagnoza:

  • ndarja e gjenomit të virusit ose kanalit cervikal dhe baza e gërryerjeve studimore flluska
  • studimet serologjike; mund të ndihmojë në diagnostikimin vetëm, në qoftë se ju mund të identifikojë IgM specifike dhe IgG për HSV;
  • birë mesit; duhet të kryhet në të gjitha rastet kur ka dyshime të encefalit herpetike apo infeksion përgjithësuar;
  • CT, NMR;
  • biopsi trurit.

Trajtimi i herpesit gjenital në shtatzëni

Superioriteti provuar trajtim kompleks i lezioneve herpetike.

Kryesor është një acyklovir kimioterapia drogës ("Zovirax") ose valaciclovir ("Valtrex"). Mekanizmi i veprimit të barnave është kjo: të hyrë në qelizë, kinazës timidinë virale aktivizon Acyclovir dhe jep efekt frenues specifik në replikimin e virusit. Duhet të theksohet se valatsyklovyr ka një bioavailability më të lartë se aciklovir.

Në terapi episodik kundër sfondit të përsëritje të infeksionit ose infeksionit primar droga administrohet ne nje doze ditore prej 1000 mg. Kohezgjatja e trajtimit është 5 ditë.

Në mënyrë për të parandaluar përsëritjen - 100 mg. në ditë për 4-6 muaj.

Kimioterapia është e mundur që unë tremujorin e shtatzënisë. Kryejnë paralele droga interferon imun apo nxitësit, vitaminë.

Vetëm sa për trajtimin e tsytomehalyy, në trajtimin e infeksioneve të herpes gjendet plasmapheresis tyre dhe ELOK.

Infektsiiu neonatale herpes - është edhe serioze. Mos lejoni askënd të puth fëmijën. Nëse keni herpes, nuk e puth atë fëmijë, lani duart me sapun dhe ujë para se të prekur fëmijën tuaj.