Gardnerella Gardnerella vaginalis, gardnerellez - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Gardnerellez - një sëmundje inflamatore akute e sistemit urogjenital në meshkuj dhe grave lidhen me hardnerelloy vaginale.

Shkaqet e Gardnerella


Gardnerellas vaginal (Gardnerella vaginalis) - Aktinobakteret anaerobe Madhësia e vogël (honokokka pak më e madhe). Bakteret jetojnë dhe shumëzohen lirisht në microflora e vaginës dhe traktit urinar.

Konsiderohet më parë se gardnerellas - shkaktojnë vaginosis jospecifik në gratë më parë dhe e quajti, vaginitis hardnerelleznoy ose gardnerellez vaginal. Aktualisht këto nuk janë diagnostikuar pacientët, pasi ajo është e njohur se gardnerellas lehtë mund të jetë në mukozës në gra të shëndetshme pa shqetësuese florën normale të vaginës hardnerelloy infektuar quajtur Gardnerella vetëm me kusht. Një rol të rëndësishëm në zhvillimin gardnerellas vahinalis personelit Vaginosis bakterial mohuar edhe për shkak gardnerellas shpesh përcaktohet në gratë me simptoma të sëmundjes edhe kur shprehet laktoflory deficitit vaginë normale. Por zakonisht kur vaginosis bakteriale në microflora vaginale tanishme Mobiluncus spp. dhe Atopobium vaginae, të cilat nuk janë përcaktuar në mukozën e shëndoshë vaginale, e cila është faktor vendimtar në marrjen e diagnozës.

Gardnerella seksualisht të transmetueshme, është rruga kryesore e infeksionit Gardnerella, dhe kontakti me gojë-gjenitale dhe anal-gjenitale jo të mbrojtur nga partneri i transferimit të baktereve. Ajo është gjithashtu rruga e mundur ose ujë të infeksionit (duke përdorur rrobat e kontaminuara, higjiena). Nga nëna tek fetusi gardnerellas të kaluar, por e microflora saj në fëmijën nuk ndodh, sepse fuqia e nevojshme gardnerellas glycogen, i cili vetëm disa vajza që nga fillimi i pubertetit ishte prodhuar estrogjenit.

Gardnerella Media (kur një person është i infektuar, gardnerellas përcaktuar, por sëmundja në vetvete nuk është), potencialisht i rrezikshëm për të tjerët në aspektin e infeksionit në të njëjtën zgarë - rrezikut se në kushte të favorshme (imunitet të ulët, sëmundje sistemike, etj) Gardnerellas shfaqet. sëmundje razov'etsya. Burra, ndryshe nga femra, karakterizuar nga një gardnerellas bartës përkohshëm (nga orë për javësh) ndërsa gjithashtu infektues një bartës për një partner seksual.

Microflora me vaginosis bakteriale

 Microflora normale e vaginës

Simptomat Gardnerella

Gardnerellas Disponueshmëria në sasi të vogla në microflora vaginale konsiderohet normale dhe nuk shkakton asnjë grua shqetësim shkakton asnjë simptom Gardnerella. Deri në 25% të seksualisht të shëndetshëm gratë aktive - transportuesit gardnerellas vahinalis.

Në përqëndrime të larta në gardnerellas vaginë simptoma specifike të ndodhë. Në patologji tregon shfaqjen e shkarkimit homogjene lëngshme pak gri të bardhë vaginale me një erë të pakëndshme e peshkut kalbur, por jo rëndë. Guximshme në mënyrë të barabartë të mbuluar murin vaginal. Këto sekrecione specifike parfum, kujton e peshkut kalbur lidhur me prodhimin e enzimave vaginale hardnerelloy proteolitike, ndërveprim të cilit me proteina vaginale dhe proteina spermë jep polyamines që bien në diamines - putrescine dhe cadaverine, ata japin këtë simptomë të veçantë Gardnerella.

Zakonisht këto simptoma shoqërojnë vaginosis bakteriale, por gardnerellas mund të bëhet shkak i sëmundjeve inflamatore të organeve legenit në gratë dhe endometritis pas lindjes apo abortit.

Por njerëzit pësuar gardnerellas zgarë vahinalis mund të tregojë uretritin kronike ose prostatitis. Gjithashtu gardnerellas mund të shoqërojnë burrat dhe balanoposthitis anaerobe (inflamacion i penisit glans). Gardnerella-lidhur balanoposthitis shoqëruar nga një erë të mprehtë të pakëndshme, pllakatë rrëshqitshëm dhe të ngjitet në sulcus koronare e penisit glans dhe eritemë pashprehur e penisit glans dhe lafshë e penisit. Shpesh balanoposthitis tillë kalon pa trajtim, por gjasat e infektimit simptomat partnerit gjatë shumë e lartë. Nuk ka informacion në lidhje me djem origjinë gardnerellas-lidhura balanoposthitis. Në të crregullimeve të sistemit imunitar mund të shkojnë në urethritis balanoposthitis (inflamacion i uretrës). Simptomat e kësaj gjendje shkarkimit pamjaftueshëm mukoze dhe parehati në hapjen e jashtme të uretrës. Gardnerellas-lidhur rralla cystitis (infeksion fshikëz).

Gardnerellas shpërndarjes në trup mund të jetë i lidhur me, sëmundjet më të rënda sistematike, të tilla si sepsë, abscesi, abscesi mushkërive polinefroticheskiy, sindromi Reiter së.

Gardnerellas Diagnoza vahinalis

Sëmundja më e zakonshme e lidhur me vahinalis hardnerelloy është vaginosis bakteriale. Edhe pse gardnerellas dhe jo agjent primar shkaktar i sëmundjes, por simptomat e pranisë së saj ende të konsiderohet si një shënues i vaginosis bakteriale. Gardnerellas përcaktuara nga rezultatet e pash të përgjithshëm. Më shumë studim në thellësi të identifikuar gardnerellas (kulture, PCR) për të nuk ka kuptim, sepse gardnerellas jetë microflora rezident i një vaginë të shëndetshme.

Simptomë "qelizat kryesore", Prania e erë të veçantë dhe një test pozitiv me 10% KOH në kriteret e sistemit AMSELIT vaginosis bakteriale. Testi pozitiv KOH është e lidhur edhe me enzimat kolaps protealiticheskih nën ndikimin e alkoolit. Qelizat kryesore që lidhen me gardnerellas aftësisë ngjitëse të lartë vaginale, duke lënë njohur i tyre "ngjitje" në epitelit vaginal. Asnjë lidhje me simptomë kryesor ka asnjë emër. Në literaturën angleze "çelës" - Key - tregon simptomë të rëndësishme specifike (të tilla si çelës shprehje ruse)

Numërimi morfotypov Gardnerella vaginalis është një sistem pikë Nuhent diagnoza e vaginosis bakteriale.

Mungesa e reagimit inflamatore ne vaginosis bakteriale është i lidhur me shfaqjen e shkeljes të aktivitetit funksionale të leukociteve (hemotaksycheskoy aftësinë shuarje dhe fagocitozës) në praninë e gardnerellas vaginale.

Trajtimi i identifikuar Gardnerella

Trajtimi i grave Gardnerella shohin. Artikull "Trajtimi i Vaginosis bakterial". Gardnerellas rezistente ndaj tetracycline, sulfonamides, aminoglycosides dhe cefalosporinave. Për trajtimin zakonisht porosis Metronidazole (trihopol) brenda ose në formën e tabletave, vaginale xhel (flamuj Metrohyl).

Në njerëzve, testet zbulimin në gardnerellas nuk ka nevojë për trajtim në qoftë se simptomat e ndonjë sëmundjeje të lidhur me hardnerelloy nuk respektohet. Në disa raste kur partneri është planifikuar shtatzëninë, trajtimi mund të jetë e nevojshme.

Komplikimet Gardnerella

Gardnerellas Disponueshmëria microflora në vaginë - ky është një faktor rreziku për inflamacion të mitrës, dhe për këtë arsye infertilitetit femra. Kur shtatzënia - rreziku i komplikimeve dhe lindjes së parakohshme.