Hypophyseal nanizm


Nanizm Hypophyseal (dwarfism) - një sëmundje karakterizohet nga vonuar rritjes dhe zhvillimit fizik lidhur me shkeljen e hormonit të rritjes. Xhuxhi e konsiderojnë rritjen e mashkull i rritur nën 130 cm, femrat Adult -. Më poshtë 120 cm.

Nanizm Hypophyseal (dwarfism) - një sëmundje karakterizohet nga vonuar rritjes dhe zhvillimit fizik lidhur me shkeljen e hormonit të rritjes. Xhuxhi e konsiderojnë rritjen e mashkull i rritur nën 130 cm, femrat Adult -. Më poshtë 120 cm.

Komponenti kryesor i sëmundjes është zvogëlimi dhe humbja e plotë e rritjes së funksionit hipofizës, pasivitetit apo abuzimi i ndjeshmërisë hormonit të rritjes së indeve periferike të tij.


Simptomet e hipofizës nanizm

Rakitizmi është në muajt e parë të jetës, të paktën - gjatë pubertetit. Trupi ruan përmasat e natyrshme të fëmijërisë. Ka pasur diferencimin e izoluara dhe kockëzim e skeletit të moshës, ndryshimi i vonuar i dhëmbëve. Lëkura është e thatë, i zbehtë, rrudhur; zhvillimi i dobët i nënlëkurës yndyrë, nganjëherë depozitimi i tepruar i yndyrës në gjoks, bark, hips. Sistemit muskulor në këta pacientë zhvilluar dukshëm më të dobët.

Kur nanizmi bjerë prodhimin e hormoneve seksuale (hipogonadizmit), e cila duket si një dështim të zhvillimit seksual. Meshkujt që vuajnë nga kjo sëmundje, gonads dhe penisi zvogëluar në krahasim me normat e moshës scrotum pazhvilluar, ekziston një mungesë e karakteristikave dytësore seksuale. Në gratë, hipogonadizmi manifestohet si mungesa e menstruacioneve, hypoplasia gjirit dhe karakteristikat sekondare seksuale.

Zhvillimi mendor është normale. Në ekzaminim neurologjik mund të jenë shenja të sistemit nervor.

Për pacientët karakterizuar duke zvogëluar madhësinë e organeve të brendshme, hipotension shpeshta (presionin e ulët të gjakut), bradycardia (palpitations zemrës). Efektet e mundshme të hypothyroidism mesme.

Shkaqet e hipofizës nanizm

Shumica format e hipofizës nanizm lidhet me sëmundje gjenetike. Një grup i madh i pacientëve janë pacientët me lloje të ndryshme të patologjive të sistemit nervor qendror që doli në utero ose në fëmijërinë e hershme. Patologji themelor është hipoplazise, ​​cysts, atrofi ose mungesa e gjëndrra e hipofizës. Nanizm gjithashtu mund të shkaktohet nga rajoni traumatike hypothalamic-hipofizë lëndimit, shpesh në shtatzënitë e shumta. Një rol të rëndësishëm në zhvillimin e sëmundjes luan një rol në dëmin infektive dhe toksike (infeksioneve intrauterine virale, tuberkulozi, sifilizi, malaria, një sëmundje në moshë të re, Meningoencefaliti, sepsë), të cilat në vetvete mund të dëmtojë Hipofiza, hipotalamusi.

Faktorë të tjerë që rrisin abuzimin fizik e në nanizmi mund të jetë i papërshtatshëm, dietë të paekuilibruar dhe kushtet e pafavorshme mjedisore, dhe sëmundje kronike (glomerulonefritin, cirroza, etj).

Trajtimi i hipofizës nanizm

Në mënyrë për të nxitur rritjen e trajtimeve të përhershme përdorur steroid anabolic.

Pacientët me manifestimet klinike të hypothyroidism përshkruajnë barna të përshtatshme për të trajtuar këtë sëmundje.
Për të stimuluar zhvillimin seksual, pasi zonat mbylljes së hormoneve të rritjes është përshkruar.

Pacientët demonstruar një dietë me rritjen e proteinave dhe vitamina.

Moti hipofizës nanizm

Prognoza varet nga shkaqet dhe dinamikën e shkaqeve kryesore të tij. Kur gjenetik trajtim hipofizës nanizmesvoevremennoe përmirëson prognozë e jetës dhe paaftësisë së pacientit. Ata shpesh mund të kryejnë ndonjë punë jo e lidhur me stresin konsiderueshme fizike dhe mendore.

Në rastet kur pacientët me kapacitet të kufizuar, ata bëhen grup me aftësi të kufizuara III. Në rritje shumë të ulët dhe dobësi ekstreme fizike të krijojë grupin e aftësisë së kufizuar II.