Hemorroide - Simptomat dhe diagnoza e hemorroide hemorroide


Përmbajtje
Hemorroide
Simptomat dhe diagnoza e hemorroide hemorroide
Hemorroide Mjekimi
Parandalimi hemorroide
Pyetje dhe përgjigje
Faqja 2 nga 5

Simptomet e hemorroide


Në tipit 2 nerva anal kanali - organeve të brendshme (mbi vijën dhëmbëzuar) dhe somatike (nën vijën e dhëmbëzuar). Nervat somatike janë nervat e lëkurës, mund të transmetojë dhimbje. Nervat thellë nuk ndjejnë dhimbje, vetëm presion. Prandaj, hemorroide brendshme shkon pa probleme. Hemorroide brendshme në fazat e hershme nuk mund të shihet apo të ndjerë, ndryshe nga hemorroidet e jashtme. Hemorroide e jashtme mund të shihet përgjatë jashtë anusit dhe të ndjehen.

Shumica e njerëzve gjejnë veten në hemorroide, ndjenja një gungë në anus apo duke parë gjak në letër higjienike apo në tualet, ose duke parë hemorroide brendshme rënie pas jashtëqitje. Simptoma të tilla si kruarje anale ose siklet nuk mund të shihet.

Hemorroide ndodh në dy mënyra akute dhe kronike, por në thelb kjo është faza e të njëjtit proces. Në hemorroide kronike një shpërndarje e gjakut të kuq gjatë jashtëqitjes, humbja e hemorroide, dhimbje e vazhdueshme e shurdhër në anus, kruajtje. Ndërsa në hemorroide akute ka inflamacion në nyjet, e cila në mesin e simptomave të tjera të shkakton dhimbje të mprehtë në zonën anal.

Gjakderdhje nga rektumit nuk është vetëm një simptomë e hemorroide, por sëmundjet më të rrezikshme, kështu që pamja simptomat e para rekomanduar që të konsultoheni me një proctologist.

Hemorroide kronike janë të ndarë në 4 faza:

 • Faza e parë është e karakterizuar nga lirimin e gjakut të kuqe gjatë jashtëqitjes, pa humbje të hemorroide.
 • Dytë është e karakterizuar nga humbja e hemorroide, të cilat më pas ushtrohen në mënyrë të pavarur.
 • Faza 3 është e karakterizuar nga humbja e hemorroide, nevoja për të reposition dorë kanalin anal.
 • Faza 4 karakterizohet nga humbja e hemorroide, pa mundësinë e kthimit të tyre në praktikë. Faza 4 hemorroide të përfshijë edhe hemorroide për të formuar mpiksjen e gjakut.

Në hemorroide akute janë të ndarë në 3 faza:

 • Faza e parë është e karakterizuar nga hemorroide trombozë pa inflamacion të tyre.
 • Faza 2 karakterizohet me inflamacion të aderimit.
 • Faza 3 është e karakterizuar nga pezmatimi i indeve përreth nyjen majasëll.

Simptomet e hemorroide është fare e thjeshtë. Ankesa më e zakonshme nga hemorroidet e brendshme - gjakderdhje pa dhimbje. Ju do të shihni blotches e gjakut të kuqe të ndritshme në stol, në letër higjienike apo pika gjaku në tualet. Gjakderdhje zakonisht zgjat gjatë.

Hemorroide mund të çojë në një gjendje tjetër që quhet majasëll prolapsed.

Alopecia ndodh kur shtohet brendshme majasëll, dhe vepron përmes anusit. Kjo mund të ndihet dhe të ndjehen të hemorroide jashtë anusit. Në shumë raste, hemorroide mund vpravyty kujdes prapa përmes anusit dhe të zgjidhë problemin, por në qoftë se hemorroide mund të ushtrohet, hemorroide mund të bymehet edhe më shumë dhe të bëhet bllokuar jashtë anusit - do çikë hemorroide. Nëse ka pasur një hemorroide zhurma, ju urgjentisht duhet të shihni një mjek!

Kur hemorroide rënie shpesh shfaqet kruarje në anus (kruarje anale). Në hemorroide tilla lëndime (p.sh., kapsllëk) mund të shkaktojë gjakderdhje dhe dhimbje.  

Pasojë e hemorroide jashtme mund të jetë gjendje e dhimbshme të quajtur hemorroide thrombosed. 

Kur një mpiksje gjaku zgjidh në hemorroide, hemorroide do të bëhet edhe më i fryrë. Kjo çon në një më tej të rritur atë.
Ka dhimbje të forta dhe djegie gjatë lëvizjeve të zorrëve.
Kjo gjithashtu është një faktor që mund të kërkojë ekzaminim mjekësor dhe trajtim.

Prania e lagështisë konstante në anus bashku me hemorroide mund të çojë në simptome të tilla si kruarje në zonën anal, edhe pse kjo nuk është një shenjë tipike e hemorroide.

Shumica e njerëzve me hemorroide kanë një prognozë të mirë. Shpërthimet e mundshme të hemorroide - gjakderdhje apo siklet nga koha në kohë, por ata nuk zgjati shumë dhe mund të merren në procedurat shtëpi.

Disa njerëz kanë nevojë për kirurgji. Këto janë kirurgji mjaft të vogla, dhe pas një operacioni më i përmirësimit të vëzhguara.

Diagnoza e hemorroide. Testet dhe procedurat

Diagnoza e hemorroide nuk është e vështirë. Diagnoza është zakonisht zbuluar gjatë studimit të parë të pacientit dhe ambulatore shqyrtim të. Në provim vlerësuar humbjen e nyjeve nga kanalit anal, aftësia për të reposition atë, lëkurës rajonin anal, praninë dhe shkallën e gjakderdhje.

Ndonjëherë ju mund të kenë nevojë anaskopiya.

Kur anaskopii topin e vogël që glows (anaskop) vendosen në anus, duke lejuar view anusit plotë dhe rektum ulët. Procedura shkakton pak siklet, por kryhet lehtë në zyrën e një mjeku dhe nuk kërkojnë ilaçe dhimbje.

Për të përjashtuar Onkologji shpenzojnë rektoromanoskopyyu, zorrës së trashë dhe sigmoid zorrë, ku mukozës shqyrtoi këto fusha.

Dallimin Hemorroide (specifiko diagnozën e sëmundjeve me simptoma të ngjashme):

 • me fissures anal, të cilat gjithashtu mund të japin gjakderdhje dhe dhimbje në anus.
 • Mukoza humbje ose të gjithë zorrës së trashë, ndërsa arsimi ka një formë cilindrike.
 • kanceri i rektumit, ku ka edhe gjakderdhje. Është një formë e rrallë e kancerit që duken si hemorroide.
 • me sëmundjet e lëkurës, veçanërisht me lythat.
 • shkaqe të tjera të gjakderdhjes mund kolit (inflamacion të zorrës së trashë), polyps.