Hemorroide - Ndihmë


Përmbajtje
Hemorroide
Simptomat dhe diagnoza e hemorroide hemorroide
Hemorroide Mjekimi
Parandalimi hemorroide
Pyetje dhe përgjigje
Faqja 5 nga 5

Kur për të kërkuar kujdes mjekësor


Kur për të thirrur mjekun tuaj

Kur gjakderdhje në mes të lëvizjeve të zorrëve apo gjakderdhje të moderuar nga hemorroide gjatë lëvizjeve të zorrëve, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Nëse ju jeni mbi 40 vjeç ose kanë një histori familjare të kancerit të zorrës së trashë, ju duhet të vizitoni një mjek gjatë gjakderdhje anal e çdo intensitet.

Nëse ju keni prolapsed majasëll që nuk mund të le në anus apo substancial dhimbjen e hemorroide, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Ka shkaqe të tjera të gjakderdhje zorrës së trashë, dhe ata janë shumë më serioze se hemorroide. Semundja inflamatore e zorreve dhe kancer kolorektal, si dhe hemorroide mund të shkaktojë gjakderdhje zorrës së trashë. Shkalla e gjakderdhje nga anusi mund të jetë një mjek. Nëse ju jeni mbi 40, kanë një histori familjare të kancerit kolorektal, gjakderdhje të zgjatur, ose të përjetojnë simptoma të tjera, ju nuk duhet të vënë jashtë duke shkuar te mjeku.

Kur të shkoni në spital

Në thelb nën mbikëqyrje mjekësore dhe subjekt i rekomandimeve të tij mund të shmangur ndërlikimet kritike e hemorroide, por në disa situata mund të jetë e nevojshme për të ndihmës së parë.

Kur dhimbje të forta, gjakderdhje e rëndë ose majasëll prolapsed dhe paaftësia për të kontaktoni doktorin tuaj, gjendja juaj duhet të vlerësohet në spital.

Nëse ju bollshëm gjakderdhje nga rektumit, dobësi, marramendje, ju duhet të vijnë në dhomën e urgjencës ose telefononi mjekun tuaj në spital.