Bllok Atrioventricular


Bllok Atrioventricular është një nga më të tmerrshme trazirave përçueshmëri zemra, i shoqëruar nga një ngadalësimin mprehtë të normës së zemrës dhe, si pasojë, humbja e vetëdijes dhe simptomat e dështimit të zemrës. Sipas statistikave, në 17% të rasteve shkaku i vdekjes së papritur kardiak është AV-bllok.

Atrioventricular bllok - një shkelje e "Bandwidth" Av nyje - e cila është një "urë" mes atria dhe ventricles miokardit. Me AV-bllok shkallën 1 të momentit nëpërmjet nyjen AV ngadalëson, ndërsa e dyta - në ventricles kryhet vetëm çdo impuls të dytë apo të tretë që erdhi nga nyjen sinus, ndërsa të klasës 3 (bllokimi i plotë tërthor) - kryerjen impulset nga atria në ventricles pushon plotësisht. Kjo Arrestimi kardiak ndodh për shkak se, si një "fuqi" themelore në rastin hyn bllok deng degës ose strukture tjetër e sistemit kryerjes së zemrës. Kjo pasohet nga një ritëm të rrallë në zemër, rreth 20-40 rrahje në minutë.


Simptomat bllokada atrioventricular

Me këtë lloj të kryerjes së zemrës zakonisht shqetësim:

  • dobësi;
  • marramendje;
  • gulçim;
  • lodhje.

Në bradycardia rënda të shfaqet:

  • episode të terr;
  • Shteti afër pavetëdije ("Unë dua të hidhen në çdo gjë që nuk do të bien").

KUJDES! Manifestimet ekstreme janë të rastit sulmet bradycardia pavetëdijshme (sekonda) - "është luajtur - erdhi rreth shtrirë në dysheme." Kjo mund të paraprihet nga një ndjenjë e "nxitojnë të ngrohjes në kokë."

Shënim. Pavetëdije zgjatur (5-10 minuta ose më shumë), nuk është karakteristikë e bradycardia.

Parandalimi bllokada atrioventricular

Bllokada serdtsachasche gjithë yavlyaetsyaoslozhneniem sëmundje themelor, zakonisht sëmundje koronare të zemrës. Prandaj, parandalimi është trajtimi adekuat dhe me kohë të sëmundjes, dhe takzhevnimatelnomprieme droga që ngadalësimin e impusov nga AV-nyje. Kjo grupe medicinale preparatysleduyuschih: blockers (Atenolol, EGILOK, Concor, NEBILET), antagonistët kalcium (verapamil, diltiazem), glycosides kardiake (digoxin, Lanikor), droga antiarrhythmic (Cordaron, sotaleks).

Parandalimi sekondar (kur të vendosur për një lloj të veçantë të aritmia) në AV-bllok nuk kryhet.

Diagnostifikimi bllokadë atrioventricular

Diagnoza primare mund të shërbejë praninë e manifestimeve klinike brdikardii.

Hapi i ardhshëm është që të regjistrohen në elektrokardiogramë.

Shpesh ka nevojë për elektrokardiogramë regjistrimit ora (monitorimi Holter) në jetën normale të pacientit. Është e mundur që gjatë monitorimit të përditshëm të aritmia regjistruar gjithashtu.

Në këtë rast, një tylt - provë.

Trajtimi i bllokadës atrioventricular

Metoda e vetme e trajtimit për bllok atrioventricular - implantimin e një stimulues kardiak të përhershëm. Kjo pajisje rikthen normë normale të zemrës. Vëllimi i gjakut rrjedhin organeve, normalizuar dhe simptomat e bradycardia eliminuar.

Treguesit kryesore për implantimin përhershme stimulues kardiak në bllok atrioventricular janë:

  • Prania e manifestimeve klinike të bradycardia (gulçim, marramendje, zalisur).
  • pauzë e zemrës më shumë se 3 sekonda ose rehystryruemaya normë të zemrës më pak se 40 për minutë.

Për një kuptim më të mirë të A-bllokadës në klasën e 3 (i plotë) ndarja vlen ritmin gjatë mes atria dhe ventricles.