Kronike obstruktive COPD sëmundje pulmonare - Komplikimet COPD, prognoza dhe parandalimi - dhe


Përmbajtje
Sëmundja pulmonare obstruktive kronike (COPD),
Simptomat e sëmundjes obstruktive kronike pulmonare (COPD),
Çfarë teste duhet të marrin COPD dyshuar
Trajtimi i SPOK
Mjete popullore Trajtimi COPD
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës COPD
Sëmundja pulmonare obstruktive kronike gjate shtatzanise
Komplikimet e mundshme të prognozë COPD dhe parandalimin
Më shpesh në COPD
Faqja 8 nga 9

Komplikimet e mundshme të COPD dhe parashikim


Prognoza është zakonisht serioze. Aktualisht, COPD renditet e katërta në botë në mesin e shkaqeve të vdekjes në grupmoshën mbi 45 vjet dhe është sëmundja e vetme në të cilën vdekshmërisë vazhdon të rritet.

Arsyeja kryesore për këtë - zbulimi vonë i sëmundjes dhe, për këtë arsye, të fillojë në fund të trajtimit. Pra statistikisht, faza e dytë e sëmundjes, kur trajtimi merr 1 pacient nga 10 me gradë të rënda të ashpërsisë - një nga katër.

Parandalimi i SPOK

Mjetet kryesore të parandalimit - Përjashtimi faktorët që mund të shkaktojnë sëmundje të shkaktuar. Në veçanti kjo vlen për pirjen e duhanit.