Tuberkulozi pulmonar - Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Tuberkulozi pulmonar
Simptomat e tuberkulozit.
Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar
Trajtimi i tuberkulozi pulmonar
Mjete TB Trajtimi popullore
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar
Tuberkulozi në fëmijët
Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive
Faqja 6 nga 9

Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar.


E rëndësisë së madhe është të ushqyerit e duhur. Pacienti gjatë trajtimit, dhe pas tij, gjithashtu, duhet të marrë produkte të përditshme të mishit, fruta të freskëta dhe perime.

Praktika tregon se konsumi ditor i qumështit dhe produkteve të qumështit pak zvogëlon peshën e efekteve anësore të barnave anti-TB.
Nuk ka alkool gjatë trajtimit!

Pas zbulimit të rasteve të TB një dezinfektimit të plotë të lokaleve. Nëse pacienti është baktriovydelitelem aktive - rekomandohet izolimin e tij në një spital të veçantë. Në dhomën ku pacienti banon kryejë dezinfektimin e rregullt.

Të gjithë pacientët mësimi i ashtuquajturi "disiplinë kollë". Kur kërkojnë për kollë pacient duhet të largohen nga njerëzit për të mbuluar gojën e saj me dorën e tij. Pështymë duhet fol vetëm në përcaktuar posaçërisht për këtë enë pështyme individuale, i pajisur me një kapak të shtrënguar. Plevatelnitsa duhet të dezinfektohet rregullisht.

Bedding, veshje, enët, peshqir, tualetin, etj duhet të jetë individual.

Pacientët duhet të jetë aktivitet i arsyeshëm fizik. Ecin mirë në park. Efekti i mirë lejon përdorimin e ushtrime të frymëmarrjes, për shembull, nga Strelnikova. Para se të bëni ushtrime të frymëmarrjes dëshirën e tij për të diskutuar me mjekun tuaj. Në disa forma të sëmundjes janë të kundërindikuar.