Tuberkulozi pulmonar - Trajtimi i tuberkulozi pulmonar - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Tuberkulozi pulmonar
Simptomat e tuberkulozit.
Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar
Trajtimi i tuberkulozi pulmonar
Mjete TB Trajtimi popullore
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar
Tuberkulozi në fëmijët
Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive
Faqja 4 nga 9

Trajtimi i tuberkulozi pulmonar:


Trajtimi TB është e mundur vetëm nëpërmjet përdorimit të një kompleksi të drogës anti-TB. Planet Qëllimi aplikuar dozë dhe kohëzgjatja e trajtimit përcakton një mjek. Trajtimi i tuberkulozi pulmonar dhe muajt e llogaritura gjata. Në vendin tonë, trajtimin e TB tuberkulozi pulmonar dhe pulmonologists përfshira.

Pothuajse të gjitha barnat anti-TB mund të ndahen në dy grupe: fillor dhe rezervë.

Kryesor - është droga më efektive me efekte minimale anësore. Janë ata të fillojnë trajtimin në pacientët me sëmundje të sapo diagnostikuar.

Droga TB e parë-line (bazë):

1) rifampicin dhe analogët e saj (karakteristikë rifabutin, rifampicin)
2) isoniazid dhe analoge të saj (ftivazid, isoniazid, metazid)
3) Streptomicina,
4) pirazinamid,
5) ethambutol.

Droga rezervë mund të përdoret në identifikimin e një panënshtruar pacientit (rezistente) të parë-line droga tensionet e mykobakteria. Ata janë të përdoret gjithashtu në praninë e reaksioneve alergjike ndaj barnave të parë të linjës.

Droga TB rreshtin e dytë (rezervë):

1) fluoroquinolones (ciprofloxacin, lomefloxacin, ofloxacin, etj)
2) Tiamidy (protionamid, Ethionamidum)
3) cycloserine,
4) aminoglycosides (Amikacin, kanamycin)
5) polypeptides (kapreomitsin)
6) acid aminosalicilik.

Në format e rënda të sëmundjes - Trajtimi ndoshta kirurgjik në spitale të specializuara.

Trajtimi profilaktik i tuberkulozi pulmonar.

Me një rritje të mprehtë në testin Mantoux, dhe ku ndryshimet në lloj tjetër të ekzaminimit ende, trajtim parandalues ​​TB mund të jetë 1-2 droga TB-name. Ajo dyshohet se pacienti është rrezik jashtëzakonisht të lartë të fazat e hershme të sëmundjes. Kohëzgjatja e zakonshme e terapisë është 2 muaj.

Trajtim spa e tuberkulozi pulmonar.

Më e rëndësishme tuberkulozi etaplecheniya pulmonare - një trajtim spa. Është e rekomanduar për të gjithë pacientët në fazën e convalescence (shërimit) dhe në dritën e ashpërsisë së sëmundjes. Metoda është e përshtatshme për format e hapur të sëmundjes, bakteret, tuberkulozit miliary. Metoda trajtimi sanatorium nga tuberkulozi tregon veten e tij në mënyrë të përkryer në trajtimin e tuberkulozit pulmonar tek fëmijët. Efekti pozitiv i arritur nga efekti i kombinuar i faktorëve klimatike, terapi fizike, dyetolohycheskoho ushqyerit.

Tuberkulozi në shtatzëni.

Shpesh prania e tuberkulozit është contraindication për mbajtjen e shtatzënisë. Fakti se zhvillimi i shtatzënisë mund të aktivizojë sëmundjen dhe provodimoelechenie jashtëzakonisht toksike të fetusit. Gjithashtu përshkruar rastet e infeksionit intrauterine të fetusit me tuberkulozin nga një nënë e infektuar.