Pulmonare tuberkulozi - Çfarë teste duhet të marrë me tuberkulozin dyshuar - Shkaqet, Simptomet


Përmbajtje
Tuberkulozi pulmonar
Simptomat e tuberkulozit.
Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar
Trajtimi i tuberkulozi pulmonar
Mjete TB Trajtimi popullore
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar
Tuberkulozi në fëmijët
Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive
Faqja 3 nga 9

Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar.


Testet e detyrueshme që kanë të bëjnë me TB të dyshuar:

1) Testi klinik të gjakut. Para së gjithash, i kushtoj vëmendje për rritjen e qelizave të bardha të gjakut, rritjen e neutrofilet, shkop magjik-bërthamore. Rritja Ndonjëherë ka të lehtë në përqendrimin e eosinophils. Reduktimi i përqendrimit të limfociteve të jetë e mundur dhe zakonisht vërejtur në forma akute avancimit të sëmundjes.

2) Analiza e urinës përgjithësi,

3) Analiza e errësirë ​​pështymë për Tsilem-Nielsen (zakonisht shkruar në pes gjakut) kalojnë tri herë, në mëngjes,

4) X-ray (jo X-ray) të bëjë një parashikimet e drejtpërdrejta dhe anësore. Procesi më i zakonshëm patologjike është e lokalizuar në I-II dhe VI segmente të mushkërive,

5) Testi Mantoux. Mostra është konsideruar si pozitiv kur diametër ngurtësim të 5 deri në 20 milimetra dhe si hypererhycheskaya me një diametër më shumë se 21 mm.
Recommended Testi biokimike të gjakut. Për shkak të performancës së: CRP, AST, ALT, bilirubin gjithsej, bilirubin drejtpërdrejtë, kreatininës, ure, proteina totale dhe fraksionet e proteinave.

Ju mund të kalojë pështymë PCR (reagimit polimeraznotsepnaya) për tuberkulozin. Kjo metodë është një urdhër të magnitudë më të ndjeshme se mikroskopi konvencionale pështymë me ngjyrim nga Tsilem-Nielsen. Qendrave të mëdha diagnostike mund të përballojë kulturën pështymë në pes me ndjeshmëri ndaj barnave anti-TB.

Testi Pirke. Ka një shumëllojshmëri të diagnostikimit tuberkulozit në të cilën drogës diagnostike përdoret oneach. Pastaj, pas një rënie të Tuberkulin depozituar bëni një nivel (zeroja) scarifiers veçanta. Ndryshimet e vlerësuara në lëkurë. Reagimi është përdorur shumë më pak shpesh testin Mantoux, si karakterizohet nga një ndjeshmëri më të ulët dhe vlera për këtë arsye më pak diagnostike dhe numri më i madh i reaksioneve negative.

Metoda imunologjike për diagnozën e tuberkulozit.
Ndonjëherë përdoret për të diagnostikuar sëmundjet metoda serologjike diagnostike. Ata janë të bazuar në zbulimin e antitrupave specifike (IgG) për Mycobacterium tuberculosis. Më shpesh përdoret për këtë qëllim, ELISA (enzimë Immunoassay), më pak RSK, TPHA etj Metoda është më pak e ndjeshme se testin Mantoux dhe ka vetëm një rëndësie dytësore në diagnozën e sëmundjes.

Diagnostifikimi Rrezatimi zë një pozicion drejtues në drejtim të diagnostikimit dhe monitorimit të kursit të sëmundjes. Ndonjëherë, në vend që të renthena- tomography më informativ kompjuterik.

Ndonjëherë nevoja e bronchoscopy, birë i zgavrën pleural, biopsi mushkërive.
Ndonjëherë për një diagnozë definitive ka për të kryer një gjykim të drogës anti-TB në vlerësimin e dinamikës radiologjike foto.