Tuberkulozi pulmonar - Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Tuberkulozi pulmonar
Simptomat e tuberkulozit.
Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar
Trajtimi i tuberkulozi pulmonar
Mjete TB Trajtimi popullore
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar
Tuberkulozi në fëmijët
Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive
Faqe 9 nga 9

Më shpesh në temë tuberkulozi:


Në çfarë simptome të dyshojnë zhvillimin e TB?

Këtu janë disa shenja shqetësuese:
Nuk është një kollë e vazhdueshme me shkarkimin pështymë. Ndonjëherë pështymë gjetur gjurmë të gjakut. Shqetësuar në lidhje me gulçim në një sfond të zakonshme për këtë kohë të ushtrimit. Shënime pacientët lodhje të mprehtë, mungesa e energjisë, humbje e oreksit. Nuk ka djersitje e tepruar. Për një kohë të gjatë regjistruar një rritje të lehtë në temperaturën e trupit.
Nëse vëreni këto simptome - një mjek menjëherë. Inicimi me kohë i trajtimit - çelësi kryesor i suksesit.

Fëmija i dha udhëzimet për X-ray e mushkërive të cilat do të eliminojnë tuberkulozi (Testi Mantoux rritur gjatë vitit nga 3 milimetra në 10 milimetra). A është e ekspozimit të rrezikshme rrezatimi? Fëmija është 5 vjet.

Ngarkesa Radial gjatë imazheve të vitit 1-2- është minimale dhe nuk i bëjnë dëm për shëndetin. Sipas mendimit tim, rrezatimi i një përdorim të rregullt të telefonit celular është shumë më agresive.
Përveç kësaj, duke marrë sëmundjen në fazat e hershme (dhe jo X-ray është krejt e mundur për të bërë), atëherë ky është një kërcënim i drejtpërdrejtë për shëndetin dhe jetën.

Sa shpesh mund të bëjë testin Mantoux?
Reagimi është plotësisht i sigurt. Ju mund të bëni pothuajse çdo muaj, ose edhe më shpesh nëse ka indikacione.

Sa kohë fëmija është duke u trajtuar në spital dhe mund të jetë gjithmonë aty me fëmijën?

Kohëzgjatja e trajtimit spitalor varet formën e rezistencës sëmundjes tuberkulozit të mykobakteria të terapisë antimicrobial dhe muaj ischeslyaetsya. Çështja e gjetur nënën e vendosur në mënyrë individuale, por më shpesh në qoftë se institucionet e lejojnë kushtet (disponueshmërinë e dhomave individuale) janë për të takuar prindërit e tyre.

Kur hiqet nga regjistri pas trajtimit TB?
Për shkak mund të tërheqë deri një vit pas trajtimit efektiv në mungesë të relapses. Gjithashtu, pacienti nuk duhet të jetë bakteriovydilnykom gjatë vitit.

Çfarë ekzaminim i mëtejshëm duhet të bëhet në tuba. dspansere kthehet në fabrikim, nëse urina, gjaku dhe gjoks X-ray është normale dhe dëshmi apo në këtë rast, trajtimi parandalues ​​(fëmijë alergjik)?
Ka provë më të ndjeshme diagnostik: Diaskintest. Kjo është relativisht e re, më e ndjeshme se produkteve Tuberkulin diagnostikuese. Procedura është e njëjtë formulimin si në provë mostër. Nëse ajo është negative - ne mund të braktisin trajtim parandalues ​​dhe testet e përsëritur pas një kohë në qoftë pozitive - më shumë gjasa nevojë për trajtim.

Në rastin e fundit, trajtimi është kryer bashkërisht nga mjekët dhe allergist specialist TB.

A është e mundur për të braktisur testin vjetor Mantoux nëse ka contraindications dhe se si për të zëvendësuar atë?
Nëse ju keni një reaksion alergjik të administratës së mëparshme Mantoux test të në të kaluarën, ajo sigurisht Kundërindikimet për testin e ardhshëm. Zëvendësim vjetor mund të jetë fluoroscopy.