Pulmonare tuberkulozi - komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimi - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi M


Përmbajtje
Tuberkulozi pulmonar
Simptomat e tuberkulozit.
Çfarë teste duhet të marrë për tuberkulozi pulmonar dyshuar
Trajtimi i tuberkulozi pulmonar
Mjete TB Trajtimi popullore
Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës me tuberkulozi pulmonar
Tuberkulozi në fëmijët
Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e tuberkulozi pulmonar mushkërive
Faqja 8 nga 9

Komplikimet e mundshme të tuberkulozi pulmonar dhe parashikimi


Tuberkuloz - Kjo është një sëmundje serioze, dukuri e cila mund të çojë në një numër të komplikimeve. Tipike është dukuri e hemorragji pulmonare ose hemoptysis, mushkërive ose dështimi kardiopulmonare, pneumatoraks (për shkak të shkeljes së integritetit të ajrit të indeve të mushkërive hyn në zgavrën e kraharorit, duke çuar në rënie të plotë apo të pjesshëm të mushkërive dhe të dështimit të frymëmarrjes) amilidoz etj

Zhvillimi i tuberkulozi pulmonar pothuajse gjithmonë çon në sklerozë të indeve të mushkërive, pamjen e plagët dhe kaltsynativ. Prevalenca e këtyre efekteve "të mbetura" varet nga madhësia e parë të zjarrit dhe forma klinike të sëmundjes.

Nëse nuk trajtohet, norma e vdekjeve nga tuberkulozi arrin 50% gjatë dy viteve të para të sëmundjes.

Parandalimi i tuberkulozit.

Vlera më e madhe në profilaktiketuberkuleza lehkihihraet zbulimin në kohë të bakteriovydilyuvachiv aktive, izolimin e tyre dhe trajtimin e hershëm.

Vaksinimi në masë kundër TB me vaksinën BCG nuk ndihmon shfaqjen e sëmundjeve (të analizuar situatën: pothuajse 100% të popullsisë vaksinuar, dhe pacientët nuk bëhen më pak), siç është parandalimi i formave të rënda të sëmundjes.

Me rëndësi të madhe në parandalimin e tuberkulozit ka ushqim të përshtatshëm. Dietë ditore duhet të përmbajë mjaft proteina, vitamina dhe kalori. Praktika tregon se njerëzit vullnetare ose të detyruar për t'u ulur në dietë janë më shumë gjasa për të marrë tuberkulozin e mushkërive.