Pneumonia - e mundshme komplikime dhe parandalimi i pneumonia


Përmbajtje
Pneumoni
Shkaqet e pneumonisë
Simptomet e pneumonisë
Çfarë teste duhet të marrë me pneumoni të dyshuar
Trajtimi i pneumonia
Pneumonia në Fëmijët
Pneumonia Shtatzënia
Komplikimet e mundshme të pneumonisë dhe parandalimin
Konsultimi mbi temën e pneumoni të mushkërive
Faqja 8 nga 9

Komplikime të mundshme nga pneumonia Parashikimi


Pneumonia mund të çojë në një numër të komplikimeve në mushkëri, abscesit të mushkërive, pneumatoraks, empyema pleural, etj Komplikimi më i rëndë - zhvillimi i dështimit të frymëmarrjes. Zhvillimi i saj ka më shumë gjasa në pacientët e moshuar, pacientët me sëmundje kronike të mushkërive themelore (bronkoektazise, ​​sëmundje kronike obstruktive të mushkërive, bronkit obstruktive kronike, etj) dhe zemër. Dështim të frymëmarrjes në këta pacientë mund të shkaktojë vdekjen. Gjithashtu me vdekje mund të çojë në zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Parandalimi pneumoni.

Parandalimi provuar efektiv i sëmundjeve të mushkërive, duke përfshirë edhe pneumoni, janë të ndalohet pirja e duhanit. Shpesh pneumoni zhvillon pas pësimit të një infeksion viral, vaksinimi në mënyrë vjetore kundër gripit është konsideruar gjithashtu një masë parandaluese.

Gjithashtu, për parandalimin e vaksinimit pneumonia rekomandohet të drogës PNEUMO-23 një herë në pesë vjet. Agjentët më të zakonshme infektive që shkaktojnë zhvillimin e pneumoni është Streptococcus pneumoniae. Vaksina PNEUMO-23 krijon imunitet ndaj këtij pneumoni patogjen.