Herpes herpes zoster


Le të flasim për një tjetër sëmundje kuptohet dobët të tilla si herpes. Megjithatë, ajo është në modë për të thirrur Latine nerpes emrin zoster (herpes zoster). Kjo ndodh kudo, me të njëjtën frekuencë në të dy burrave dhe grave. Sidomos njerëz të prirur zoster mbi 50 vjet, por kjo nuk do të thotë se zoster herpes nuk është gjetur në të rinjtë.

Arsyet zoster


Të gjithë do të mbani mend shumë vuajtur në infeksionet e fëmijërisë të tilla si dhenve apo "dhenve". Ajo është shkaktuar nga virusi Varicela njëjtin zoster dhe që herpes. Pas shërimit të suksesshëm, ai fsheh në qelizat e palcës kurrizore dhe mund të mos shfaqet në asnjë mënyrë. Por për shkak të faktorëve të provokuar që ulin imunitetin, virusi "rears kokën e".

Këta faktorë përfshijnë hipotermi, sëmundje kronike, ftohjet, HIV, kimioterapi ... dhe një është përballur me herpes.

Simptomet e herpes zoster

Më të prekur ndër brinjëve dhe nervore trigeminal (orbitën sy ynervyruet nervore, e sipërme dhe nofulla të ulët), por mund të jenë të përfshirë në fibrave të tjera nervore.

Sëmundja përbëhet nga disa periudha:

1) Periudha prodromal - kur ka dhimbje të forta përgjatë nervore. Kjo është shoqëruar shpesh me një përkeqësim të gjendjes së përgjithshme, temperaturë. Kjo periudhë zgjat nga 1 në 5 ditë.

2) Periudha e shpërthimit - dalja e flluska me përmbajtje të qartë. E njëjta Përmbajtja mund të jetë i zi apo të përgjakshme (me formë më të rëndë gangrenizuar e zoster).

Simptomat e herpes zoster në lëkurë

Në vend të pëlqyeshëm për lezione të formuar kore. Procesi i lejohet pas 2 - 3 javësh. Unë do të doja të theksohet se flluska nuk mund të jetë, atëherë nuk është vetëm një manifestim i sindromës neurologjike (dhimbje nervore vetë) pa lezione - herpes nevralgji, dhe shpesh kjo merret si osteokondroza, nevralgji ndër brinjëve, dhimbje të zemrës. Në këtë drejtim, i emëruar nga trajtimi të pahijshme.

Konfrontim veçanërisht e vështirë merr formën dhe formën e herpes zoster veshit kur ai goditi degë trigeminal nervore të cilat zgjoj këto organe shqisore. Skuqje shfaqet në qepallat, Mukoza e syrit, veshit, kanalin e veshit. E gjithë kjo përfundon me humbjen e tyre në një mënyrë ose në një tjetër.

Diagnoza zoster

Diagnoza Differintsialnoy në periudhën flluskë është bërë me dermatit kontakti, impetigo, herpes.

Diagnoza është i ekspozuar shpesh në bazë të pasqyrës klinike. Ndonjëherë mjeku mund të marrë fushat kërkimore indeve dhe përmbajtjen e tyre. Të jetë i sigurt për të dhuruar gjak HIV, si herpes mund të jetë e vetme shënues të sëmundjes.

Trajtimi i herpes zoster

Kursi dhe rezultati i herpes zoster më të drejtpërdrejt varet nga ajo se koha që ju të kontaktoni mjekun dhe filloi trajtim. Trajtimi i përfshirë zoster bashkërisht dhe veç e veç dermatologists, ophthalmologists (formë sy), internists, neurologë.

Pas diagnozës mjeku të ju vë menjëherë të shkojnë në farmaci dhe të fillojnë trajtimin !!! Trajtimi duhet të përdorin barnave antivirale në formë tabletash (aciklovir, valaciclovir), ointments (Herpferon), immunomodulators (tsikloferon, Henferon), droga nonsteroidal anti-inflamator (nemisil), ngjyra anilinë në flluskë (zgjidhje e gjelbër të shkëlqyer), fizioterapi (kuarc) , vitaminë.

Kur jepet një trajtim mjekësor është i ndaluar banje, të pijshëm. Është e rekomanduar për të ngrënë më shumë ushqime të pasura në vitaminë C (limon, portokall, Kastrati).

Mjetet juridike popullore pranuara nga trajtimi kryesor. Ata zakonisht kanë karakteristikë lehtësimin e dhimbjes dhe rritjen e imunitetit. Kjo, për shembull, karamele mente supë, kulpër lëng, supë hikërror. Mos harroni përparim në trajtimin e herpes simplex dhe herpes zoster u bë vetëm pasi acyklovir shfaq. Për të cilat, që ra fjala, autori ka marrë çmimin Nobel. Para se nuk ka pasur mjete të njohur ka vrarë virusi herpes.

Parandalimi i zoster

Me qëllim të parandalimit retsedyvov Unë rekomandoj 2 herë në vit Kurset tsikloferona 10 injeksione immunotherapy intramuskulare ose reaferon - Lipint, e cila është marrë me gojë.

Komplikimet zoster

Komplikimi më i zakonshëm i herpes zoster është ndër brinjëve nevralgji. Kur unë ju them këtë para syve të mi është i durueshëm 67, e cila më pas u kthye tek mjeku dhe u angazhuar në vetë-trajtimin. Lëvizja vogël shkaktoi dhimbjen e saj, ajo ishte në kërkim të rraskapitur. Trajtimi në mua dhe neurologë të mira pak e ndihmoi atë, kur nervat ndër brinjëve janë dëmtuar. Pra, mos kini frikë të shqetësojë edhe një herë mjekët.

Komplikime të tjera janë të infeksionit - Meningoencefaliti (inflamacion të membranave dhe substanca e trurit), e cila çon në paralizë ose paaftësisë.

Le të mos harrojmë se njolla mund të bashkohet dhe infeksioni sekondar (imunitet të dobësuar) me pyodermyy ardhjen dhe pasojat me të cilat përballet.

Parandalimi i zoster

Parandalimi është një mënyrë jetese të shëndetshme, kalitje, trajtimin e sëmundjeve kronike.

Konsultimi:

Pyetje: Virusi herpes zoster është e njëjtë si kur kapjen e dhenve?

A: Jo. Përafërsisht 30 herë më pak.

P: A mund të merrni nëpër ujë në pishinë?
Përgjigje: Këto raste nuk janë përshkruar. Që nga virusi në mjedis është e paqëndrueshme.

Pyetje: A është e mundur për të krejtësisht të shpëtoj të virusit?
Përgjigje: Në fazën e tanishme të mjekësisë - jo. Por për të reduktuar sasinë e saj, e bëjnë atë krejtësisht operacional - është Po.