Lipoid necrobiosis


Necrobiosis Lipoid quajtur edhe dislipoidozom lëkurës, sëmundje Oppenheim - Urbach-së, lipoid diabetik necrobiosis. Kjo patologji prek të rinjtë në mes 20 dhe 40 vjeç, por përshkruhen rastet në fëmijët. Femrat vuajnë tre herë më shumë se meshkujt.

Arsyet necrobiosis lipidet

Shkaku më i zakonshëm i kësaj sëmundjeje është diabeti. Sipas autorëve prej 1 deri 4% e diabetikët vuajnë nga lipoid diabetik necrobiosis.

Necrobiosis Lipoid ndodh në njerëzit me tolerancë të dëmtuar e glukozës. Kjo ndodh kur përmirësimin e tij në momente të caktuara, dhe pa ulur ilaçe.


Nëse përmbledhur më sipër, kjo sëmundje është paraprirë nga metabolizmin e karbohidrateve dhe yndyrave në trup që të çojnë në çrregullime të enëve të gjakut, të cilat janë në ushqim nga ana e lëkurës dhe humbjen e qelizave.

Simptomat necrobiosis lipidet

Fillimi i procesit të paraprihet shpesh nga trauma, kështu lokalizimin e shpeshtë e lezioneve - një sipërfaqe përparme të këmbëve, këmbët. Në fillim ka voskovydni, jo si pllaka bespokoyuschie, portokalli apo të verdhë me kufij të qartë, e cila rritet gradualisht në madhësi. Degët më të vjetër ngjyrë kafe. Më vonë ato mund të jenë lënduar. Shërimi ndodh me dhëmbëza. Mungesa e ankesave, për fat të keq, jo njerëzit koha spodvihaet shkoni te mjeku, duke shkaktuar diabet. Pra dua veten dhe të jenë të kujdesshëm për veten tuaj. Në shumicën e rasteve, ekspozita e parë morfologjike ndryshime dermatologists, i cili cakton trajtim të saj. Vërejtur më tej në këta pacientë endokrinolog.

Simptomat necrobiosis lipidet

Diagnoza lipidet necrobiosis

Diagnoza Differintsialnoy është bërë me granulomave unazor, ksantomotozom, sarkoidosis. Jetë i sigurt duket të gjakut, urinës për sheqer.

Trajtimi lipidet necrobiosis

Mjekimi është vaj i fuqishëm kortikosteroid në mbyllje + të gjitha që ju të caktojë një endokrinolog. Shpesh, siç e dini, trajtimin e diabetit me kontrollin e glukozës.

Prandaj, dietë dhe sjellja e pacientit duhet të jenë relevante edhe gjatë sëmundjes dhe pas. Në këtë rast, krejtësisht Dovertes endocrinologist tij.

Më vonë të shmangur dëmtime të lëkurës.

Vetëm të shmangur sharlotanov që do të ju ofrojnë shtojcave, mjetet juridike popullore ... Mos harroni: "Të ointments më efektive hormonale, për momentin, për të trajtuar necrobiosis ende asgjë nuk doli.

Veçanërisht sëmundje Oppenheim - Urbach së - ajo është një komplikim e diabetit, që thotë se çrregullime të presë vaskulare në trup. Prandaj, ajo është gjithmonë një arsye për të menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Shumica dot xhepat janë të mira "portat" për depërtimin e infeksionit.

Parandalimi lipidet necrobiosis

Parandalimi është trajtimi i diabetit, rregullimin e glukozës në gjak dhe për të shmangur lëndimit.

Konsultuar me një dermatolog në nekrobyozu lipidet

P: A mund lipoid necrobiosis trashëguar?
A: necrobiosis shumë lipoid atje, dhe për diabet, vëzhgimet e tilla janë.

Pyetje: Pra, kjo nuk është një sëmundje ngjitëse?
Përgjigje: Sigurisht që jo.

Pyetje: Pra, duke vizituar një endokrinolog domosdoshmërisht?
A: Edhe më shumë se e nevojshme.