Hyperkeratosis frambeziynyy


Hyperkeratosis Frambeziynyy (vampir dorë) - një hyperkeratosis qelizë, të lokalizuara në shuplaka dhe shputa e një personi frambeziya sëmurë në fazën e tij të vonë.

Arsyet frambeziynoho hyperkeratosis


Shtoporoobrazno mikroorganizëm shkathët (spirochete) Treponema pallidum subsp. tenue Familja Spirochaetaceae gjini Treponema.

Simptomat

Në fazat e mëvonshme të sëmundjes formuar skuqjen e mesme të lëkurës të shumta dhe mukozës (frambezidy). Shpesh ata janë të vendosura në shuplaka dhe shputa, ku në zhvillim të çara, të dhimbshme krater erozioni thellimin e poshtme e thatë pidrytymy dhe edges, hyperkeratosis shqiptohet (trashje tepërt i shtresës brirë të lëkurës). Në të çara sipërfaqësore dhe erozioni formuar papillomatoznye rritet me shkarkimin purulent përmban një numër të madh të patogjene. Këto manifestime të sëmundjes në thembra pengojnë lëvizjen që ndryshon rrjedhën e pacientit, e cila është arsyeja pse kjo formë e sëmundjes e quajtur "gaforre-frambeziya."

Trajtim

Është e nevojshme për të trajtuar sëmundje themelor. Kur frambeziyi trajtojnë përshkruajnë penicilinë (bitsillina, ekstentsillin). Aplikoni si tetracycline, chloramphenicol, cefalosporinet, erythromycin.