Lëkurës dhe mucous Herpes


Përmbajtje
Lëkurës dhe mukozës herpes
Herpes Simptomat
Trajtimi i herpesit
Sores ftohtë për buzët
Herpes zoster (herpes në trup)
Forma të tjera të herpes
Faqe 1 nga 6

Ka më shumë se 80 lloje të viruseve herpes. Herpes sëmurë gjithë jetën në planetin Tokë, me përjashtim të disa lloje të kërpudhave dhe algave. Nga 80 lloje të herpes në njerëz mund të shkaktojë sëmundje vetëm 9 kanë specifikën virus herpes, ai person mund të merrni herpes sëmurë, e cila ndikon derra dhe derri mund të jenë të infektuar nga njerëzit. Një përjashtim është virusi herpes Simian.


Përafërsisht 90% e popullsisë janë të infektuar me herpes. Në 5% të manifestimeve vëzhguara e herpes dhe transportuesit tjetër asimptomatike. Infeksionit primar me virusin herpes simplex zakonisht ndodh në fëmijërinë e hershme, por nganjëherë më vonë. Shumica e fëmijëve manifestime të infeksionit janë të kufizuara për të nxituar të vetme rreth gojës. Herë pas here zhvillimin stomatitit akut me ndryshim të shënuar në gjendjen e përgjithshme. Herpes mund të "pop out" dhe në buzë, dhe hundës dhe trupit dhe në organet gjenitale (herpes gjenital).

Agjent shkaktar të përhapjes së herpesit në buzë, herpes dhe herpes gjenital është virusi herpes simplex (HSV).

Fiziko-kimike virusi herpes pronat: Dies kur ekspozohet deri në temperaturën 500c për 30 minuta. Kur 37,50C - për 20 orë. Mund të ruhet kohë pacaktuar të gjatë në një temperaturë prej -700C. Toleron lyophilization. Rezistent ndaj ngrirjes dhe shkrirjes të njëpasnjëshme, për efektet e rrezatimit tejzanor. Vslyune në rangun e 30 minuta për të depozituar virusi ruan vitalitetin e saj. Në lagësht gazë sterile mjekësore dhe leshi - gjatë gjithë kohës së tyre të tharjes (6 orë). Në virusit mesatare "i zbatueshëm" në mjedisin sipas temperature normale dhe lagështia për 24 orë.

Të dhënat e mësipërme kanë të bëjnë me vdekjen e një virus apo Invitro laborator. Vrasin virusin brenda trupit duke përdorur teknika ekzistuese jorealiste (hipertemiya, duke hequr ganglioneve shkatërrimin ganglioneve nervore nga futja e këtyre substancave kimike, Ozonation gjakut, etj). Përpjekjet për një trajtim i tillë mund të çojë në paaftësi të thellë pacientit apo edhe vdekjen e tij.

Inactivated herpes virus simplex sipas: X-ray dhe rrezet ultravjollcë, alkoolit, Tretësit organik, fenol, farmalinë, enzimet proteolitike, bile, dezinfektues konvencionale.

Infeksioni transmetohet kryesisht nga kontakti (përmes puthjeve, vegla të përbashkëta, gjeneral peshqir, kontaktit seksual) dhe ajrore, rrugë ndoshta transplacental të infeksionit (nga nëna tek fetusit gjatë lindjes).

Virusi hyn në trup nëpërmjet lëkurës ose mukozës membranën, atëherë hyn në nyjet limfatike rajonale, gjakun dhe organet e brendshme. Virusi përhapet përmes gjakut dhe nervore mbathje, ashtu siç është në virusin ganglia nervore mbetet për jetën, herë pas here duke shkaktuar përkeqësimin në imunitet të ulët, temperatura ose hipotermi, në situata të vështira, me një numër të sëmundjeve (p.sh.. Kur pneumonia, gripi, malaria, etj .), me çrregullime gastrointestinale, ndërsa duke marrë disa ilaçe pas operacionit.

Shkatërrimi i mundshëm i herpesasleduyuschih virusit:

  1. lëkurë;
  2. sy (Keratitis, konjuktivit);
  3. mukozës (fytyrë dhe organeve gjenitale);
  4. sistemi nervor qendror (meningjit, encefalit).

Mënyra herpes infeksion:

seksuale, ajrore (shumë e rrallë), infeksioni primar virusi mund të transferohen nëpërmjet placentës.


Prapa - Tjetër