Lëkurës dhe mucous Herpes - Simptomat Herpes


Përmbajtje
Lëkurës dhe mukozës herpes
Herpes Simptomat
Trajtimi i herpesit
Sores ftohtë për buzët
Herpes zoster (herpes në trup)
Forma të tjera të herpes
Faqja 2 nga 6

Herpes Simptomat


Në lëkurë ose ditët e mukozës para puçrra duket një ndjesi djegie, ndjesi shpimi gjilpërash, skuqje, të gjithë kundër sfondit të përkeqësimit të mundshëm të gjendjes së përgjithshme, pastaj flluska hollë shfaqet me një buzë të kuqe rreth periferike. Këto fshikëza (blisters) shpesh janë të grupuara së bashku, ata janë transparente në fillim, por mutniyut shpejt (për shkak të përzierjes së gjakut, qelb), ata shpejt u hap me formimin e crusts, i cili pas rënies mbresë mbetet. lezione mucous gjenitale të vogla vërejtur, edhe dhimbje, djegie, kruarje, elemente meshkuj janë të vendosur në lafshë, kokë dhe bosht e penisit, femrat preken gojën të mëdha dhe të vogla, bigëzim, kofshët dhe kancerin e qafës.

Zakonisht 6-8 ditë sëmundje kalon. Një person është ngjitëse për disa ditë para shfaqjes së flluska dhe 7-8 ditë pas.

Në akute dhe herpes 1 dhe 2 duhet të përmbahen nga marrëdhëniet seksuale.

Me acarimin e vazhdueshme dhe të shpeshta të herpes për të përjashtuar infeksionin HIV.

Herpes Diagnoza

Në mënyrë tipike pamje të mjaftueshme, por duke përdorur metodat e mëposhtme:

  • Metodat e virologjike për të identifikuar virusin;
  • reaksion zinxhir polimeraza (PCR);
  • antitrupat me virusin;
  • Metodat tsytomorfolohycheskye.