Lëkurës herpes dhe mucous membranave - forma të tjera të herpes


Përmbajtje
Lëkurës dhe mukozës herpes
Herpes Simptomat
Trajtimi i herpesit
Sores ftohtë për buzët
Herpes zoster (herpes në trup)
Forma të tjera të herpes
Faqja 6 nga 6

Forma të tjera të herpes


Herpesi gjenital manifestohet me kruarje dhe plagë në organet gjenitale. Sipas statistikave në botë 20% e njerëzve të infektuar me herpes gjenital. 80% e tyre nuk janë edhe të vetëdijshëm për praninë e virusit në trupin e tyre.

Herpesi gjenital shkaktohet nga herpes virus simplex Llojet I dhe II. Në shumicën e rasteve - 80-85% e herpes gjenital shkaktohet irusom PRritje Gtipi erpesa II (HSV-II). Në 15% - 20% e herpes gjenitale shkaktuara nga tipi virusi herpes I (HSV-1).

Përqindja e pacientëve me HSV - I rritur ndjeshëm gjatë 10 viteve të fundit, më shumë gjasa për shkak të mbizotërimit në kontakt me gojë-gjenitale komunitetit: blowjob dhe Cunnilingus. Ndonjëherë shkaku i herpes gjenital mund të jetë kombinim i drejtë i 2 lloje të virusit; HSV-I dhe HSV-II.

Lexoni më shumë për herpes gjenital në sëmundjet Seksioni infektive.

Lëkurës Herpes - ndodh në njerëzit e përfshirë në mundje, regbi dhe sportet e tjera, ku përplasja e organeve. Arsyeja - herpes lloj virus I. Ajo shfaqet në formën e skuqjes herpes në kokë, qafë dhe trungu.

Syri Herpes - sëmundje herpetike sy, manifestuar fije, fotofobi, lacrimation. Nëse koha nuk fillon trajtimin, pacienti mund të ulet mprehtësi vizuale, lente pomutnity.

Porsalindur kujdes në qoftë se ju keni herpes

Për të shmangur infeksionin herpes të porsalindur, gratë që kanë lezione herpetike në buzë, para se të prekur fëmijën tuaj duhet të lani duart tuaja tërësisht. Nëse ka flluska në buzë apo plagë, gjatë kujdesin e fëmijëve duhet të përdorni maskë e disponueshme kirurgjikale apo fashë garzë për aq kohë sa nuk yazvochky thahet. Gjatë buzët të ftohtë nuk duhet të puth apo nuhat fëmijë. Nëse herpes është ndonjë - ndonjë pjesë tjetër të trupit, ajo duhet të jetë e mbyllur me kujdes dhe në çdo rast asnjë kontakt me lëkurën e fëmijës.