Lëkurës dhe mucous Herpes - Herpes herpes sores ftohtë në trup


Përmbajtje
Lëkurës dhe mukozës herpes
Herpes Simptomat
Trajtimi i herpesit
Sores ftohtë për buzët
Herpes zoster (herpes në trup)
Forma të tjera të herpes
Faqja 5 nga 6

Herpes zoster (herpes në trup)


Druhayaforma herpes - zoster herpes (herpes ose herpes).

Sëmundja është shkaktuar nga njëjtin virusi herpes që shkakton li pule. Shkaqet e sëmundjes akute, e njëjtë si në virusi herpes simplex.

Simptomet e herpes zoster

Kur zoster herpes prekur dhe lëkurës, dhe sistemit nervor (kjo ka shkaktuar dhimbje të forta gjatë sëmundjes).

Shpesh, sëmundja ndodh në pranverë dhe në vjeshtë. Format e rënda më shpesh në të moshuarit, fëmijët nën 10 vjeç rrallë sëmuren, meshkujt më shpesh se femrat.

Lezione të lëkurës janë të paraprirë shpesh nga fenomene të tilla si dobësi, rritje tamperatury trupit, gjendje e sëmurë, dhimbje koke, dhimbje nevralgjike. Reddened Më tej, lëkurë fryrë përgjatë nervore, duket blisters grupuara, fillimisht ata janë transparente, por shpejt mutniyut (për shkak të përzierjes së gjakut, qelb), ata shpejt u hap me formimin e crusts, në fund të 2-3 javë zhvishem bien në vendin e tyre të mbeten njolla të errëta, të cilat eventualisht do të kalojë. Në shumicën e rasteve shoqërohet me nyjet limfatike zgjeruar.

Simptomat dhimbje mund të vazhdojnë për një kohë të gjatë (deri në 6 muaj. Ose më shumë) pas lejen e sëmundjes, sidomos në të moshuarit.

Trajtimi i herpes zoster

Trajtimi i herpes zoster është i njëjtë me atë të herpes simplex, neurolog konsultim i mëtejshëm është i nevojshëm painkillers përdorur gjithashtu.