Dermatit alergjik të kontaktit - komplikimet e mundshme të dermatit alergjik të kontaktit dhe profylakty


Përmbajtje
Kontakt dermatit alergjik
Arsyet lidhen me dermatit alergjik
Simptomet e kontakt dermatit alergjik me foto
Çfarë teste duhet të marrë në kontakt dermatit alergjik të dyshuar
Trajtimi i kontakt dermatit alergjik
Komplikimet e mundshme të dermatit alergjik të kontaktit dhe parandalimin
Konsultimi me allergist-immunologist lidhen kontakt dermatit alergjik
Faqja 6 nga 7

Komplikimet e mundshme të dermatit alergjik të kontaktit dhe prognozë.


Moti favorshme për jetën. Në eliminimin kontakt me alergeneve - shërim të plotë të sëmundjes. Kjo është më e vështirë kur reaksion alergjik zhvillohet në alergeneve profesionale për të cilin pacienti është gjetur për të punuar. Në këtë rast, familja nganjëherë duhet të ndryshojë profesione, të cilat mund të çojnë në përjashtimin social të pacientit dhe një tragjedi personale.

Parandalimi i kontakt dermatit alergjik.

Parandalimin primar synon ndalimin e sëmundjes nuk ekziston. Disa autorë rekomandojnë duke i kushtuar vëmendje të materialit dekoratë, të tilla si ylli. Që në këtë rast nuk është një alergjen kontakt potencial zgjatur me lëkurë. Mundësisht të përdorura janë rezistente ndaj oksidimit e metaleve (titan, ari, argjendi, etj) dhe për të shmangur lidhjeve të lirë, veçanërisht nikel-pa.
Nëse keni parandalimin e sëmundjeve tashmë të zhvilluara ka për qëllim parandalimin e acarimin dhe zhvillimit është për të ndaluar kontaktin me alergjen.