Qafës erozioni - diagnoza e erozionit qafës së mitrës


Përmbajtje
Erozioni i qafës së mitrës
Simptomet e erozionit qafës së mitrës.
Diagnoza e erozionit qafës së mitrës
Trajtimi i erozionit qafës së mitrës: Trajtimi konservativ, kirurgjik i erozionit. Erozioni trajtim gjatë shtatzënisë.
Mjetet juridike popullore për trajtimin e erozionit qafës së mitrës
Parandalimi dhe komplikimet e erozionit qafës së mitrës
Konsultimi obstetër - gjinekolog për erozionin qafës së mitrës
Faqja 3 nga 7

Diagnoza e erozionit qafës së mitrës


Në vizitën e parë tek gjinekologu do t'ju kërkojë një diagnozë të "erozionit qafës së mitrës". Megjithatë, inspektim vizual nuk është e mjaftueshme. Për të verifikuar saktësinë e vendimeve të tyre dhe të vendosin për taktikat e trajtimit, ju do të ofrohet për t'u testuar:

- shpifjeve konvencionale në florën;
- Citologjia (scraping e sipërfaqes së mitrës dhe qelizat e qafës së mitrës për kërkime për të identifikuar inflamacion apo formimin keqdashje);
- Extended colposcopy - një studim duke përdorur një mikroskop të veçantë - colposcope me një rritje për 30 herë me zgjidhje të veçanta;
- PCR diahnostistika për infeksionet e mëdha (klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis, gardnerellez, papillomavirus njeriut, trichomoniasis, herpes gjenital);

- Sowings bakteriologjike microflora e vaginës (shpifjeve vaginale)
- Testet për HIV, RW (sifilis), hepatiti;
- biopsi (nëse ekziston dyshimi i njësisë malinje - një pjesë të marra nga zonën e prekur të qafës së mitrës, për ekzaminim histologjik).