Endometrioza - Konsultimi obstetër-gjinekolog Related Endometrioza


Përmbajtje
Endometrioza
Shkaqet e Endometrioza
Format e Endometrioza
Simptomet e Endometrioza
Çfarë teste duhet të marrë për Endometrioza dyshuar
Trajtimi i Endometrioza konservative dhe kirurgjikale
Mjetet juridike popullore trajtuar Endometrioza dhe fizioterapi
Parandalimi dhe komplikimet e Endometrioza
Konsultimi obstetër-gjinekolog në temën e Endometrioza
Faqe 9 nga 9

Pyetje dhe përgjigje mbi temën e Endometrioza


1. Si shtatzënisë ndikojë Endometrioza?
Pozitivisht. Që nga pushojë menstruacioneve - shtypur përhapjen e mëtejshme të lezioneve endometrial.

2. Si do të vazhdojë me shtatzëninë Endometrioza?
Në shans Endometrioza e abortit spontan në fazat e hershme të larta se normale. Por shtatzënisë në përgjithësi vazhdon të favorshme.

3. Kur infertilitetit shkaktuar nga Endometrioza, laparoscopy detyrueshme?
Në varësi të situatës specifike, terapi hormon ka një efekt të theksuar në varfëri, kështu që operacioni nuk mund të jetë e nevojshme.

4. Sa shpejt duhet të planifikoni shtatzëninë pas laparoscopy?
Sa më shpejt aq më mirë, por jo më parë se një muaj pas operacionit. Sa më shumë që kaloi pas operacionit koha, aq më pak shanset e gjetjes shtatzënë për shkak të Endometrioza mund të përsëritet.

5. A është e mundur për të hequr qafe e Endometrioza pa trajtim?
Në moshë riprodhuese kur menstruatsii- nuk ka gjasa. Vetëm pas menopauzës është regresionit të plotë të sëmundjes.

6. Unë kam fibroids mitrës dhe adenomyosis. Nëse ju hiqni mitrës - Unë pozbudusya Endometrioza?
Pra, nëse lezione endometriotic gjendet vetëm në mitër -Ajo do të zgjidhë çështjen. Përndryshe, ju duhet të hiqni të gjitha lezione Endometrioza, dmth për të hequr në mitër dhe të gjitha lezionet ekzistuese barkut të Endometrioza.

7. Unë Gjinekolog emëruar nga Jeanine adenomyosis. Filloi të marrë një paketë të menstruacioneve të hershme - është bërë edhe më keq. Lunar shkojnë për 10 ditë. Çfarë duhet të bëni?
Mizhmenstrualnikrovotechi jetë në tre muajt e parë të fillimit të hormoneve. Efektet anësore zakonisht janë të përkohshme dhe zhduken vetë. Në qoftë se jo, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj.

8. A mund të me adenomyosis shkojnë në sauna?
Nëse nuk ka ankesa - kjo është e mundur.

Obstetër - gjinekolog, MD Christina Frambos