Endometrioza - Diagnoza e Endometrioza, të cilat do të duhet të kalojë testet për Endometrioza dyshuar - dhe


Përmbajtje
Endometrioza
Shkaqet e Endometrioza
Format e Endometrioza
Simptomet e Endometrioza
Çfarë teste duhet të marrë për Endometrioza dyshuar
Trajtimi i Endometrioza konservative dhe kirurgjikale
Mjetet juridike popullore trajtuar Endometrioza dhe fizioterapi
Parandalimi dhe komplikimet e Endometrioza
Konsultimi obstetër-gjinekolog në temën e Endometrioza
Faqja 5 nga 9

Diagnoza e Endometrioza dhe i cili do të duhet të kalojnë testet për Endometrioza dyshuar.


Njohja e Endometrioza në shqyrtimin e parë paraqet disa vështirësi. Diagnozë të saktë mund gjinekolog vetëm pas inspektimit, testimit dhe metodave të tjera instrumentale.

Gjatë osmotredo gjinekologjike dhe gjatë menstruacioneve - mitrës dhe shtojca e saj të prekur nga Endometrioza, u rrit në madhësi. Kur endometriosis ovarian - in mitrës përcaktohet formimin maloruhome që dhemb tumorit, të cilat mund të ngjitur te uterusit (endometioidnaya kist ovarian). Ekzaminimi gjinekologjik me Endometrioza shkakton dhimbje të mprehtë që pengon pamje pacientin normale.

Foto endometrioid "karamele" kist ovarian me përmbajtje të errët ngjyrë kafe.

Endometrioza Retrotservikalnogo vaginale dhe Endometrioza mund të identifikohen gjatë shqyrtimit duke përdorur kolposkopinë. Vatra të Endometrioza ka të ngjarë të zonës pikë ngjyrë kaltërosh. Megjithatë, kjo është mjaft e formë e rrallë e Endometrioza, sepse në përgjithësi, colposcopy nuk ka të bëjë me metodat kryesore të diagnozën e Endometrioza.

Për vendosjen diagnozë të saktë e Endometrioza kërkon metoda speciale diagnostike:

- Ultratinguj legenit me sondë vaginale. Metoda ka një pozicion drejtues në diagnozën e adenomyosis. Në ultrazërit gjithashtu mund të zbulojë Endometrioza ovarian, cysts shihen veçanërisht endometrial janë edukimi dashamirës yaichnika- neopuholevidnye;

Foto Adenomyosis ultratinguj Faza 3.

- Hysterosalpynhohrafyya - një metodë e përdorur një agjent kontrast për të vlerësuar shkallën e adenomyosis dhe qenët i qartë Tubali (kjo është veçanërisht e rëndësishme në praninë e infertilitetit);

- Hysteroscopy - Metoda e informative për përcaktimin formën përhapur e adenomyosis. Tregon sipërfaqen e mitrës, tubat fallopiane dhe grykë lëvizje endometrial që duken si pika të kuqe e errët mbi një sfond të mukozës zbehtë rozë;

- Laparoscopy - microsurgical metodë shumë informative diagnostike që mund të diagnostikojnë çdo formë të Endometrioza dhe njëkohësisht të mbajë trajtimin e duhur;

- Një test gjak për CA-125 (a marker e endometriozes) është përdorur si një metodë ndihmëse e diagnozën e endometriozes. Niveli i AK-125 zakonisht ngritur në Endometrioza. Kjo përcakton ashpërsia e sëmundjes dhe për të vlerësuar efektivitetin e terapisë.

Vëllimi i testeve diagnostike të përcaktojë gjinekologu. Kjo mund të ndryshojnë në varësi të situatës, nganjëherë për diagnozën mjaftueshme dhënë karrige dhe ultratinguj legenit, në raste të tjera, vetëm laparoscopy definitive ndihmon për të vënë një diagnozë të saktë.