Endocervicitis cervicitin, ekzotservitsit - Shkaqet tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita - shkaqet, simptomat dhe


Përmbajtje
Cervicitin: endocervicitis, ekzotservitsit
Arsyet tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Simptomat tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Diagnoza tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Trajtimi tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Komplikimet dhe parandalimi tservytsytov
Konsultimi obstetër-gjinekolog Related cervicitin endtservitsit, ekzotservitsit
Faqja 2 nga 7

Arsyet tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita


Dukuri tservytsytov kontribuojë:

- sëmundjet shoqëruese inflamatore e sistemit urogjenital. Shpesh tservytsyt ndodh kundër sfondit të erozionit qafës së mitrës, vaginitis (inflamacion të vaginës), endometritis, cystitis dhe inflamacion shtojca;

- sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme, kanali i qafës së mitrës mund të merrni klamidia, gonococci, Trichomonas, Mycoplasma, kërpudhave dhe viruseve. Duhet të theksohet se më shpesh këto infeksione, cervicitin provokojnë gonococci dhe Trichomonas - 25% të 100 pacientëve me trichomoniasis dhe gonorre zhvillojnë cervicitin;
-infeksionet jospecifik shkaktuara nga staphylococci, streptokokeve, florën e zorrëve dhe kështu me radhë;
- Efekti traumatike në qafën e mitrës kontribuojnë depërtimin e mikrobeve: abortit dhe curettage diagnostike, këputje të qafës së mitrës gjatë lindjes;

- mosveprimi i qafës së mitrës dhe vagina;
- imunitet të ulët;
- Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë. Në shumicën e rasteve të sëmurë tservytsytom seksualisht - rejave aktive;
- përdorimi joefikas i kontraceptivëve, përdorimi i kremave kimike, douching acide për të parandaluar;
- ndyshime të hormoneve në menopauzë - për shkak të rënies së nivelit të estrogjenit tservitsit- zhvillimin mucous atrophic e thins qafën e mitrës dhe bëhet lehtësisht të prekshme dhe të ndjeshëm ndaj mikrobeve të ndryshme.