Endocervicitis cervicitin, ekzotservitsit - Komplikimet tservytsytov dhe parandalimi - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Cervicitin: endocervicitis, ekzotservitsit
Arsyet tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Simptomat tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Diagnoza tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Trajtimi tservytsyta, endtservitsita, ekzotservitsita
Komplikimet dhe parandalimi tservytsytov
Konsultimi obstetër-gjinekolog Related cervicitin endtservitsit, ekzotservitsit
Faqja 6 nga 7

Komplikimet tservytsytov:


- Shko akut në formën kronike;
- erozioni i qafës së mitrës;
- zhvillimi i infeksionit rritëse (përhapjen e procesit inflamator në mitër, shtojca, peritoneum, fshikëz). Në 8-10% të rasteve me 100 cervicitin shkaktuara nga klamidia apo gonorrea provokojnë inflamacion zgavrën legenit;

- në praninë e infeksioneve gjenitale mund të zhvillojë inflamacion infektive bartolinit- kanalet gjëndra bartolinievyh, të cilat janë të vendosura në hyrje të vaginës;
- inflamacion i;
- Sindromi Fitz-Hugh-Kurtysa tservytsyta në kombinim me klamidia, ndërlikim më të rrezikshme të këtij sindromi është zhvillimi i mbështjelljes në legen dhe bark, që çojnë në varfëri;
- Kanceri i qafës së mitrës. Grupet e rrezikut janë pacientët të cilët kanë kombinuar tservytsyt me Human Papilloma Virus lloje të lartë onkogjenik.

Parandalimi tservytsytov përfshin:

- Vizitat e rregullta tek gjinekologu vit -dvazhdy;
- suturing e ruptures të mitrës pas lindjes;
- Refuzimi i abortit;
- jetese monogame, përdorimi i prezervativëve me partnerë të rastit seksuale;
- trajtimi në kohë i infeksioneve urogjenital dhe sëmundjeve të tjera;
- parandalimin e mosveprimit të tij dhe humbjes së organeve Ushtrimet Kegel (squeezing muskujt e vaginës dhe razzhymanye) vumbuilding zhvillimi (zhvillimi i aftësive menaxhuese muskujt vaginale);
- Zëvendësimi - terapi hormon në menopauzë;

- forcimin ushtrimin -Regular sistemin imunitar, duke marrë vitamina.